Sum barn var min livret koteletter, men det var den slags der var med skaft, paneret i rasp. Hvis det var lidt festligt fik man rødkål til og min mor brokkede sig altid over, at der ikke var noget at lave sauce af. Jeg var ligeglad, jeg skulle have det til min fødselsdag alligevel. Så blev jeg voksen og der fulgte mange års kotelet-tørke. Alt jeg fik var triste tørre fadkoteletter, som var blevet mode-udskæring. Disse koteletter med estragonsauce, gør op med tørre fadkoteletter med dårlig sauce. De smager simpelthen så englene synger.
6 portioner:
Du skal bruge:
- 700 g fadkoteletter
- 500 g champignon
- 2 fed hvidløg
- 1½ dl tør hvidvin, kan erstattes med boullion
- 1½ dl kyllingebouillon
- 3 dl piskefløde, fløde 38%
- ca. 80 g løg
- 200 g bacon i tern
- 4 spsk hakket frisk estragon eller 2 spsk tørret estragon
- en klat smør
- 1 tsk johannesbrødkernemel
- salt og peber
Tilbehør:
- 1200 g squashpasta
Sådan gør du:
- steg bacontern til de er sprøde – lad baconfedtet blive i panden
- sæt baconen til side, den skal bruges til pynt til sidst
- krydder koteletterne med salt og peber
- brun dem kort i baconfedtet ved høj varme, de skal ikke stege færdig på panden
- læg koteletterne i et fad
- hak løget og og kom lidt ekstra smør på panden, som du brugte til koteletterne
- sautér løget still og roligt i smør, imens skæres champignon i skiver
- kom champignon ned til løget og steg det hele sammen til løget og champignon er let brune
- hak hvidløget og kom den ned i champignonblandingen, bland rundt og lad hvidløget afgive sin aroma
- tænd ovnen på 200 grader alm. ovn
- tilsæt hvidvinen og lad den koge ind i ca. 5 min
- tilsæt boullion og lad de simre i yderligere 5 min
- tilsæt fløden og lade saucen simre i ca. 15 min
- hak den friske estragon, gem lidt til pynt, kom resten i saucen
- drys 1 tsk johannesbrødkernemel i et tyndt lag ud over overfladen på saucen, rør rundt og vent saucen jævner
- hvis saucen ikke er tyk nok, kan du koge den lidt ekstra ind, eller tilsætte lidt ekstra johannesbrødkernemel
- smag til med salt og peber
- hæld saucen over koteletterne og sæt koteletterne i ovnen i 20 min
- hvis du har forberedt retten i forvejen og tager fadet fra køleskabet, skal koteletterne have 30 min i ovnen
- drys den sprøde bacon og den hakkede estragon over koteletterne og servér med squashpasta
Jeg frøs halvdelen af potionen ned, så vi har let aftensmad en anden dag. Nøglen til at lave lækre fadkoteletter er ikke at stege dem for længe. Retten kan sagtens laves i forvejen, så den bare skal i ovnen og hvis du tager den fra køleskabet, skal den have 10 min længere i ovnen.
Data fra madlog pr. portion incl. squashpasta af 200 g squash.
Energi: 498 kcal Protein: 36 g Kulhydrat: 8,5 g Fedt: 35 g.
Hvilken slags kyllingebouillon bruger du?
Det er meget forskelligt, lige nu er det en øko Oscar på flaske
☺️
Tak 😉
Det smagte jo helt vildt dejligt.
Squashpastaen overhældte jeg blot med kogende vand i stedet for at stege den. Fungerede fint.
Martin
Det var dejligt Martin, tror jeg skal prøve det med det kogened vand ☺
Med venlig hilsen Dorrit
Jeg forstår ikke hvordan du kun kan få det til ca 500 kcal, jeg får det til 700 på lifesum :O
Det er lidt problemet med kalorieberegnerne, de giver allesammen forskellige tal. Grunden til vi bruger Madlog er fordi min kæreste bruger mængden af kulhydrat og protein til at dosere sin insulin efter. Hvis der er unøjagtigheder i de tal, så viser det sig på på hans blodsukkermålinger efter måltidet. Vi har prøvet forskellige beregnere og har bare fundet Madlog mest nøjagtig til vores formål. Men man skal bare finde den beregner der passer bedst til det, man skal bruge den til og så holde fast i den. I øvrigt thumbs up til dig, fordi du taster din mad ind, det er der ikke så mange der gør, men det lærer man virkelig meget af 🙂
Okay, man skal selvfølgleig også kun bruge dem som en vejleder i den rigtige retning. jeg tæller kcal da jeg skal tabe mig og egentlig har svært ved at komme op på de kcal jeg skal 🙂 Ellers laver jeg mad efter dine madplaner hver uge, de er virkelige gode så fortsæt gerne 🙂
Hvis man forbereder den dagen før, laver du retten helt færdig i ovnen eller hvordan gøres dette?
Jeg bruner koteletterne, laver saucen og hælder den over – og så på køl