Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Koteletter i estragonsauce

20/07/2017 By Dorrit Nørgaard 9 kommentarer

LCHF koteletter i fadSum barn var min livret koteletter, men det var den slags der var med skaft, paneret i rasp. Hvis det var lidt festligt fik man rødkål til og min mor brokkede sig altid over, at der ikke var noget at lave sauce af. Jeg var ligeglad, jeg skulle have det til min fødselsdag alligevel. Så blev jeg voksen og der fulgte mange års kotelet-tørke. Alt jeg fik var triste tørre fadkoteletter, som var blevet mode-udskæring. Disse koteletter med estragonsauce,  gør op med tørre fadkoteletter med dårlig sauce. De smager simpelthen så englene synger.

6 portioner:

Du skal bruge:

  • 700 g fadkoteletter
  • 500 g champignon
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ dl tør hvidvin, kan erstattes med boullion
  • 1½ dl kyllingebouillon
  • 3 dl piskefløde, fløde 38%
  • ca. 80 g løg
  • 200 g bacon i tern    
  • 4 spsk hakket frisk estragon eller 2 spsk tørret estragon
  • en klat smør
  • 1 tsk johannesbrødkernemel
  • salt og peber

Tilbehør:

  • 1200 g squashpasta

Sådan gør du:

  • steg bacontern til de er sprøde – lad baconfedtet blive i panden
  • sæt baconen til side, den skal bruges til pynt til sidst
  • krydder koteletterne med salt og peber
  • brun dem kort i baconfedtet ved høj varme, de skal ikke stege færdig på panden
  • læg koteletterne i et fad
  • hak løget og og kom lidt ekstra smør på panden, som du brugte til koteletterne
  • sautér løget still og roligt i smør, imens skæres champignon i skiver
  • kom champignon ned til løget og steg det hele sammen til løget og champignon er let brune
  • hak hvidløget og kom den ned i champignonblandingen, bland rundt og lad hvidløget afgive sin aroma
  • tænd ovnen på 200 grader alm. ovn
  • tilsæt hvidvinen og lad den koge ind i ca. 5 min
  • tilsæt boullion og lad de simre i yderligere 5 min 
  • tilsæt fløden og lade saucen simre i ca. 15 min
  • hak den friske estragon, gem lidt til pynt, kom resten i saucen
  • drys 1 tsk johannesbrødkernemel i et tyndt lag ud over overfladen på saucen, rør rundt og vent saucen jævner
  • hvis saucen ikke er tyk nok, kan du koge den lidt ekstra ind, eller tilsætte lidt ekstra johannesbrødkernemel
  • smag til med salt og peber
  • hæld saucen over koteletterne og sæt koteletterne i ovnen i 20 min
  • hvis du har forberedt retten i forvejen og tager fadet fra køleskabet, skal koteletterne have 30 min i ovnen
  • drys den sprøde bacon og den hakkede estragon over koteletterne og servér med squashpasta

LCHF fadkoteletterJeg frøs halvdelen af potionen ned, så vi har let aftensmad en anden dag. Nøglen til at lave lækre fadkoteletter er ikke at stege dem for længe. Retten kan sagtens laves i forvejen, så den bare skal i ovnen og hvis du tager den fra køleskabet, skal den have 10 min længere i ovnen.  LCHF koteletter i fad

Data fra madlog pr. portion incl. squashpasta af 200 g  squash.

Energi: 498 kcal Protein: 36 g Kulhydrat: 8,5 g Fedt: 35 g.

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 2.603 times, 9 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Comfort food, gæstemad, Kan laves dagen i forvejen, LCHF Tags: bacon, candlelight, champignon, lchf, svinekød, weekendmad

« Creme fraiche dressing med bacon og purløg
LCHF madplan for uge 30/2017 »

Kommentarer

  1. Rikke skriver

    20/08/2017 kl. 16:48

    Hvilken slags kyllingebouillon bruger du?

    Svar
    • Dorrit skriver

      20/08/2017 kl. 17:20

      Det er meget forskelligt, lige nu er det en øko Oscar på flaske
      ☺️

      Svar
  2. Martin G skriver

    26/09/2017 kl. 22:00

    Tak 😉

    Det smagte jo helt vildt dejligt.

    Squashpastaen overhældte jeg blot med kogende vand i stedet for at stege den. Fungerede fint.

    Martin

    Svar
    • Dorrit skriver

      27/09/2017 kl. 08:57

      Det var dejligt Martin, tror jeg skal prøve det med det kogened vand ☺
      Med venlig hilsen Dorrit

      Svar
  3. Helle skriver

    03/10/2017 kl. 19:26

    Jeg forstår ikke hvordan du kun kan få det til ca 500 kcal, jeg får det til 700 på lifesum :O

    Svar
    • Dorrit skriver

      03/10/2017 kl. 19:43

      Det er lidt problemet med kalorieberegnerne, de giver allesammen forskellige tal. Grunden til vi bruger Madlog er fordi min kæreste bruger mængden af kulhydrat og protein til at dosere sin insulin efter. Hvis der er unøjagtigheder i de tal, så viser det sig på på hans blodsukkermålinger efter måltidet. Vi har prøvet forskellige beregnere og har bare fundet Madlog mest nøjagtig til vores formål. Men man skal bare finde den beregner der passer bedst til det, man skal bruge den til og så holde fast i den. I øvrigt thumbs up til dig, fordi du taster din mad ind, det er der ikke så mange der gør, men det lærer man virkelig meget af 🙂

      Svar
      • Helle skriver

        08/10/2017 kl. 12:20

        Okay, man skal selvfølgleig også kun bruge dem som en vejleder i den rigtige retning. jeg tæller kcal da jeg skal tabe mig og egentlig har svært ved at komme op på de kcal jeg skal 🙂 Ellers laver jeg mad efter dine madplaner hver uge, de er virkelige gode så fortsæt gerne 🙂

        Svar
  4. Andy skriver

    26/05/2018 kl. 11:00

    Hvis man forbereder den dagen før, laver du retten helt færdig i ovnen eller hvordan gøres dette?

    Svar
    • Dorrit Nørgaard skriver

      29/05/2018 kl. 09:43

      Jeg bruner koteletterne, laver saucen og hælder den over – og så på køl

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2022 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR