Da jeg var barn, bestilte jeg altid koteletter til min fødselsdag,Der er arbejdet lidt på opskriften siden den tid. Disse koteletter med spinat og ost er sidste skud på stammen. Efter min mening, skal en rigtig kotelet steges på benet og så er vi pludselig ude i et rigtigt festmåltid. Jeg lavede en lækker topping med ost og spinat. Spinat er nemlig rigtig gode venner med ost og fløde og så er det helt utrolig lavt på kulhydrater, så det er én af de guldrandede LCHF-grøntsager. Koteletterne stegte jeg færdige i ovnen, med spinat osteblandingen på toppen.
3 portioner
Du skal bruge:
- 3 svinekoteletter, mine var 3 cm tykke
- 250 g fossen spinat
- 50 g cheddar
- 50 g flødeost natural
- 25 g forårsløg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk vand
- salt og peber
- kokosolie til stegning
Sådan gør du:
- tø spinaten op og knug den fri for væske
- kom lidt kokosolie på panden ved middel varme
- sautér forårsløg i skiver og spinaten i et par minutter
- tilsæt det pressede hvidløg og flødeosten
- tilsæt 2 spsk vand
- varm blandingen igennem – den skal bare varmes og ikke stege en hel masse
- tilsæt den revne cheddar og lad den langsomt smelte sammen med blandingen
- tag blanding af varmen og sæt den til side
- dup koteletterne tørre med køkkenrulle
- krydr med salt og peber
- brun koteletterne i kokosolie – 1 min på hver side
- læg dem i et ildfast fad, fordel spinatblandingen ovenpå koteletterne
- sæt dem i ovnen ved 200 grader alm. ovn i 20 min – jeg havde dem øverst i ovnen
- lad koteletterne trække 5-10 min under folie, når de kommer ud af ovnen
Vi spiste koteletterne med en let salat med broccoli og blåbær – den var let og frisk til det cremede fra kotelet, spinat og ost – alt i alt så det knaldhamrende godt ud og smagte fantastisk! En rigtig oplagt ret til gæstemad. Hvis nu du får fat i koteletter som der lidt tyndere og uden ben – så giv dem 5 min mindre i ovnen.
Skriv et svar