Vi spiser oftere pasta nu end før LCHF. Almindelig pasta, uanset om den er grov eller ej, giver så brat blodsukkerstigning at hurtigvirkende insulin ikke kan følge med. Det er noget andet med squash-pastaen, den er blid ved blodsukkeret og den smager neutralt som almindelig pasta. Hvis man tilbereder den nænsomt, så har den også bid og kan sagtens trække pastasaucen. Denne klassiske Puttanesca sauce er tilføjet fennikel, som er en grøntsag jeg har forsømt. I rå form smager den meget af anis/lakrids, men når man eksempelvis steger den, ændrer smagen sig og bliver mild og god. Den er med til at give denne sauce lidt ekstra kraft og fylde.
3 portioner
Du skal bruge:
- 1 fennikel, knold – 130-150 g
- 200 g hakkede tomater, dåse
- 30 g rødløg
- 3 fed hvidløg
- 1,2 dl hvidvin
- 2 spsk kapers
- 3 x 1 filet kyllingebrystfilet
- 2 sardiner
- 1 tsk chiliflager
- 100 g sorte oliven, jeg brugte kalamata
- lidt frisk basilikum
- 600 g squash
- smør til at stege i
Sådan gør du:
- tænd ovnen på 200 grader alm. ovn
- brun dine kyllingebryster kort
- skær din fennikel i både ca. 8 stk, gem det grønne til at pynte med senere
- Skær dit rødløg i grove stykker
- steg rødløg sammen med fennikel i smør ved middel varme, så den bliver brun og lækker på skærefladerne
- hak 2 sardiner fint og fordel dem på panden
- tilsæt tomat, chiliflager og hvidvin og lad det koge op i et par min
- tilsæt kylling, kapers og oliven
- hæld lidt af saucen henover kyllingebrysterne
- sæt panden i ovnen i 15 min
- vi spiste saucen med squashpasta, tilberedt efter denne opskrift, jeg brugte 200 rå squashpasta til hver portion. Retten pyntes med det grønne fra din fennikelknold og grofthakket frisk basilikum, riv lidt frisk parmesan henover.
Puttanesca sauce betyder egentlig luderens sauce. Jeg ved ikke om nogen kender den helt rigtige historie bag denne sauce. Men jeg siger jer bare – hvis Napolis prostituerede var ophavskvinderne til denne sauce, så håber jeg de hårdt arbejdende kvinder spiste den selv, for den er fuld af smag, saft og kraft og giver noget at stå imod med.