Når man spiser kød hver dag, så kan der altså let komme til at gå kyllingebryst i den. Det er nemt og hurtigt og kan altid gå i madpakken dagen efter. Så her kommer en variation vi godt kan lide. Bacon har vi altid i køleskabet og chili kan vi for tiden hente i vindueskarmen. Hvis nu man har små purke, som ikke er helt chili-stærke, eller som man ikke vil have alt for meget fart på lige inden sengetid, så kan man jo udelade det i et par stykker.
4 portioner
Det skal du bruge:
- 4 kyllingebryst
- 8 skiver bacon
- 100 gram revet cheddar
- 1 chili – så stærk som du kan tåle den
- lidt peber
- lidt kokosolie til stegning
Sådan gør du:
- tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Skær en lomme i kyllingbrystet, så du kan brede det ud.
- giv det lidt peber og fordel osten ud over
- skær chilien helt fint og fordel den ovenpå osten
- klap kyllingebrystet sammen igen
- brug 2 stykker bacon til at vikle om kyllingebrystet så du lukker osten bedst muligt inde
- brun kyllingebrystet på panden – kun lige til baconen har fået en fornuftig farve
- stil panden i ovnen i 15 min
- kyllingen må godt lige slappe af i 5 min når den kommer ud af ovnen – husk at håndtaget er varmt – læg et viskestykke over, hvis du, som mig, er den distræte type 🙂
Fyldet kan varieres i det uendelige – spinat, feta, tomat, krydderurter, flødeost… fortsæt selv. Kan lunes dagen efter eller skæres i skiver og kommes i en salat – eller bare spises som den er.
Jeg er ikke helt sikker, at jeg forstår, hvad du mener med at skære en lomme i kyllingen, og at klappe stykket tilbage igen?
Du skærer ind i siden af kyllinge rystet,evt så du kan åbne det helt op, lægger dit fyld på og lukker kylli gebrystet sammen om fyldet igen.