3 stk
Indrømmet ikke et af mine bedste madfotos, men når sandheden skal frem, så var mit fokus nok, at jeg skulle i gang med at spise denne burger, frem for at skulle tage skønne billeder af den. Når man starter ud med en ny livsstil som f.eks. low carb, så vil der altid være nogle måneder, hvor man hænger og blafrer lidt i vinden. Uanset hvor meget man planlægger og hvor mange kogebøger man anskaffer sig, så vil der bare opstå tidspunkter, hvor man har for travlt og hjernen er fuldkomme blank på, hvad man lige kan spise, som kunne være ok. Hvad søren gør man lige dér, hvor man ville hente take-out?
Jeg tror alle har nemme løsninger, som er dem de automatisk går til, når det skal være nemt. Husk at du er på bar bund, når du starter ud og at det er helt naturligt at det er sådan.
Du skal give dig selv nogle ordentlig vilkår at få tingene til at lykkes på!
For mig fungerer det, at have tænkt de nemme løsninger i fredstid og finde fred med at de virker og gør det de skal, selvom det måske ikke er stor stor madkunst. Du har fået mad i maven, som er i overensstemmelse med det mål du har sat for dig selv! Det er hovedsagen og det, der skal sørge for, at du ikke mislykkes på din mission.
Proteinbollerne fra Lidl fungerer rigtig godt i forhold til ikke at give blodsukkerstigninger. Jeg ved faktisk ikke hvad jeg skal stille op hvis de stopper med at forhandle dem. De er som regel til at få fat i og man kan anvende dem på et utal af måder og så mætter de, så man tror det er løgn, så man kan sagtens klare sig uden toppen. Jeg kender én der engang spiste 2 af dem til frokost, fordi han bare tænkte de opførte sig som almindelige boller. Det resulterede i en eftermiddag på skjoldet med katastrofetanker på, om han mon nogensinde fik lyst til mad igen.
- 3 halve proteinboller fra Lidl
- ca. 60 gram hjertesalat, eller tilsvarende
- 100 gram tomat
- 60 gram agurk i skiver
- 50 gram rødløg
- 3 kyllingfiletter
- 6 skiver bacon
- 50 gram rød cheddar
- 1 frisk jalapeno
- Krydderier efter eget valg til kyllingen
Hvidløgs-lime dressing.
- 75 g cremefraiche 38%
- 50 g mayonnaise
- saft af 1/lime
- 1 fed hvidløg
- salt og peber
Sådan gør du:
- lav dressingen først, pres hvidløg ned i de øvrige ingredienser og rør rundt, så er den færdig, smag til med salt og peber
- skær kyllingfiletterne igennem, så du får 2 tynde filetter ud af hver
- krydder med krydderier efter eget valg, jeg brugte salt, peber, koriander, spiskommen og chili
- brun kylling på begge sider og læg dem tæt sammen 2 og 2 på en bageplade, drys med cheddar og jalapenos over
- sæt dem i oven ved 225 grader (ikke varmluft) i 15 min, til osten er smeltet og begyndt at tage farve
- rist de halve boller lidt på begge sider
- start med at lægge salat og agurk på
- herefter kylling med ost og jalapenos, kom dressingen på og slut af med tomat, rødløg og bacon på toppen
Det tager under en halv time, når først man har prøvet det nogen gange. Grøntsagerne og dressingen kan jo varieres i det uendelige, så det passer til din smag og indholdet i dit køleskab. De grøntsager jeg har brugt her, er nogen vil altid har i køleskabet, ellers skal det stå ekstremt sløjt til.
Denne burger fungerer også som madpakke, jeg plejer at pakke kød og dressing separat fra resten, så kan man varme kødet, hvis man har mulighed for det. Men ellers smager det også helt ok koldt. Burgeren bygges så på stedet, det vækker med garanti misundelige blikke. Stakkels, stakkels dig, at du ikke spise kulhydrater 😉
Skriv et svar