Hverdage er dem der er flest af, så der skal man også have lækker og smuk mad, det kan f.eks. være saftig og mør kylling tilberedt i ostesauce. Ostesaucen bliver cremet og fin uden tilsætning af nogen form for jævning. Retten gøres færdig i ovnen, så du har tid til at ordne tilbehør og dække bord. Retten er også velegnet til at lave i forvejen, så den bare skal i ovnen og hygge sig.
3 personer
Du skal bruge
- 75 g revet rød cheddar
- 75 g flødeost
- 2 forårsløg
- 1 spsk smør
- 0,5 dl hvidvin – kan erstattes med kyllingefond
- 1 dl kyllingefond
- 3 kyllingebryst filetter
- 150 g cherrytomat
- 600 g grønne bønner
- et nip cayennepeber
- finthakket persille til pynt
- smør til stegning
- salt og peber
Sådan gør du:
- smelt smørret i en gryde, det må ikke bliver brunt
- tilsæt finthakket forårsløg
- sauter forårsløget et par minutter, så det begynder at blive blødt, de skal ikke tage farve
- tilsæt hvidvinen, lad den koge ind i et par minutter – eller til halvdelen er væk
- tilsæt nu revet cheddar og flødeosten, rør til begge oste er helt smeltet
- tilsæt et nip cayennepeber
- tilsæt ca. 1 dl kyllingefond – saucen må gerne være tyk, for både kylling og tomater afgiver væske til saucen i fadet
- smag saucen til med salt og peber – jeg syntes ikke min trængte til noget
- brun dine kyllingebryster helt kort på på begge sider i lidt smør på en pande
- læg dem i et ildfast fad og fordel sausen og cherrytomaterne ovenpå og sæt det i almindelig ovn i 20 min ved 200 grader – grill eventuelt kort til sidst, så osten får lidt farve
- drys med finthakket persille som pynt
- Vi spiste kogte grønne bønner til
Ostesaucen alene kan bruges til mange forskellige retter, tilsæt blot lidt ekstra kyllingefond, så den får den rette tykkelse.
Du kan sagtens erstatte kyllingen med koteletter, så har du en ny og spændende version af koteletter i fad.
(Visited 3.827 times, 14 visits today)