Denne opskrift på laks med grøn top er fra Jesper Vollmers bog “To sider af samme smag” Jeg har tilpasset opskriften lidt, så den blev LCHF.
2 portioner:
Du skal bruge:
- 2 lakse bøffer – dem jeg brugte vejede tilsammen 250 g
- 2 spsk mandelmel – ikke affedtet
- 1 håndfuld blandede krydderurter, jeg brugte persille, purløg og dild
- parmesan
- 2-3 spsk olivenolie
- 1½ dl fiske- eller grøntsags fond
- 2 forårsløg
- ½-1 tsk wasabipulver
- i håndfuld frisk spinat
- 1-2 spsk smør
- salt og peber
Sådan gør du:
- hak foråsløgene fint
- sauter dem i lidt smør – de må ikke brune, skal bare blive bløde og møre
- tilsæt fond og lad den koge ind til der er 3/4 tilbage
- tilsæt piskefløden og kog ind igen i ca. 5 min, sluk for gryden
- tilsæt spinat og wasabi
- rør rundt og lad det stå et par minutter til spinaten er blød
- tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- blend med en stavblender og smag til med salt og eventuelt ekstra wasabi
- hak krydderurterne groft
- blend dem med mandelmel, parmesan og olivenolie
- der skal kun nok olivenolie i til at få det hele til at hænge sammen, så det bliver smørbart.
- smør blandingen på dine laksestykker
- sæt laksestykkerne i den varme ovn i i 10 min
- server med den grønne sauce og citronbåde
Jesper Vollmer serverer kogte karfofler til sin laks. Vi fik smørstegt knold selleri, det var en skøn kombination. Den grønne top vil være fin til andre slags fisk, jeg tænker endda, den kan være lækker til et kyllingebryst.
2 alm forårsløg
spsk mandelmel, Coop2
smør
(Visited 836 times, 2 visits today)