Hvis du har prøvet at støve LCHF-venlig mad op i en lufthavn – så ved du, at det kan være noget af en udfordring. Det er lidt som om, de tror man gerne vil have en masse kulhydrater inden man skal bruge et døgn i et fly. Det kan der naturligvis godt være noget om, da mange vist er i en slags undtagelsestilstand i en lufthavn. Det er bare vigtigt at komme i luften med mad i maven og perfekt blodsukker, så er det lettere at slappe af. Vi spiste denne sprødstegte laks med fennikelsalat i lufthavnen i Brisbane i januar og jeg har tænkt på den lige siden. Det var bare et perfekt velsmagene og blodsukker-venligt måltid inden en lang flyvetur.
2 personer
Du skal bruge:
- 2 portioner laks
- 150 g fennikel
- 75 g radise
- 50 g æble
- 2 spsk limesaft
- 1 lille håndfuld dild
- 1 spsk olive
- nolie
- 2-3 spsk creme fraiche 38%
- salt og peber
- smør og lidt neutral kokosolie til at stege i
Sådan gør du:
- skær din fennikel i tynde skiver – jo tyndere, jo mere delikat bliver salaten – jeg brugte et mandolinjern
- skær radissen i tynde skiver
- æblet skæres ud i tynde stave lidt større end tændstikker
- bland disse 3 ting og tilsæt limesaft og olivenolie – sæt salaten køligt
- krydder laksen med salt og peber
- steg den på skindsiden i 5-6 min i halvt smør og neutral kokosolie
- vend laksen og steg 1-2 min længere
- smør 1-1½ spsk creme fraiche ud i en cirkel på hver tallerken
- anret salaten ovenpå og pynt med dild og krydder med friskkværnet peber og lidt salt
- anret laksen med skindsiden opad ovenpå salaten
Jeg kan godt lide når laksen stadig er lidt pink indeni. Når du presser på kødet, skal det føles som om lamellerne i fisken giver er lige ved at give efter for trykket af din finger. Hvis du ikke kan lide pink laks, så skal den have et par minutter længere.
Du kan også røge din laks med the – det dufter fantastisk og du kan gøre det i en wok i dit køkken – det dufter og smager helt fantastisk. Jeg viser hvordan du gør i denne opskrift. Fennikel salaten er helt perfekt tilbehør hertil.
Skriv et svar