Laksesalat med chili og lime – og så er det chili af egen avl. Hvert år dyrker vi selv chili i vindueskarmen. Det er altid et sjovt projekt og se, hvad de bliver til. Vi spiser en del chili i hverdagen. Henrik putter dem altid i sine hjemmelavede ketchup. Vi spiser også frisk chili inden i kyllingebryst med cheddar og bacon, vi skærer chilien i tynde ringe og lægger den på osten mellem inde i kyllingen. Så bliver man helt vågen med hver bid man tager. Fede og røgede ting har godt at et chilispark, så den varmrøgede laksesalat fik lige besøg af en ny plukket Citron Habanero. Du kan bruge en chili der passer i styrke til det, du bryder dig om. Du kan også helt udelukke chili og bare nyde den lækre laksesalat som den er.
2 portioner til frokost:
Du skal bruge:
- 2 spsk purløg – eller forårsløg – jeg brugte også en smule citronverbena
- 1 spsk frisk chili
- ca. 125 g varmrøget laks
- 1½ spsk creme fraiche 38%
- 1½ spsk mayonnaise, jeg brugte Hellmann’s
- 1 -2 spsk limesaft
- smag til med friskkværnet peber
Sådan gør du:
- pil skindet af laksen, hvis det stadig sidder på
- findel laksen med en gaffel
- hak purløg/forårsløg fint
- hak chilien fint
- bland den findelte laks med mayo, cremefraiche, purløg, chili og limesaft
- server f.eks. på en bund af salat, på et grøntsagsfladbrød eller en bolle
Vi spiste laksesalaten til en weekend-frokost på en bolle lavet efter burgerbolle-opskriften, jeg havde blot lavet 8 istedet for 6 ud af portionen. Salater som denne her, er en god måde at få lidt ekstra fedt ind i kosten på. Når man så tilføjer ting som lime og chille, får blandingen lidt kant og det begynder at kunne glide ned dem med meget lavt kvalmepunkt for fedt. Du finder finder også skinkesalat og kyllinge-karrysalat på bloggen
Skriv et svar