Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

LCHF blåbær cheesecake

08/08/2015 By Dorrit Nørgaard 8 kommentarer

LCHF Cheesecake

Ganske få kulhydrater og dessert kan faktisk godt lade sig gøre – også hvis det skal smage godt. På liberal LCHF kan man godt spise bær ind imellem – vi er liberale, men tæller alle kulhydrater i forbindelse med dosering af insulin, så i vores husholdning gælder det om at trække maksimal smag ud af så få bær som muligt, det synes jeg er lykkedes meget godt med denne LCHF  cheesecake.

Det skal du bruge:

Til bunden:

  • 150 g hasselnødder hakkede
  • 10 g mandelmel affedtet
  • 3 spsk fløde
  • 40 g smeltet smør
  • 1 stk æg
  • 3 spsk sukrin gold
  • 1 spsk kakaopulver

Til ostemassen:

  • 6 blade blade husblas
  • 300 g flødeost – jeg brugte den fra Lidl
  • 4 stk æggeblommer
  • 300 g Cremefraiche 38%
  • 1 tsk vanillestang
  • 1 stk revet limeskal fra 1 lime
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 4 stk æggehvider
  • 50 g sukrin gold
  • 100 g blåbær
  • 2 spsk vand
  • 72 dråber stevia sweet drops berry – kan erstattes af 6 spsk sukrin, som tilsættes ostemassen.

Sådan gør du:

  • hak hasselnødderne i foodprocessoren – jeg synes det er bedst når de er rimelig finthakkede og det gider jeg ikke gøre i hånden
  • rist de hakkede hasselnødder let på panden – den gør noget godt for smagen – pas på de ikke brænder på
  • tilsæt mandelmel til hassernødderne – rør rundt – mindsker risikoen for sammenklumpning senere i processen
  • tilsæt de resterende ingredienser og rør godt rundt – det virker måske lidt smuldret, men det skal nok komme til at hænge sammen
  • jeg brugte en springform med en diameter på 22 cm med, til ostekage vender jeg altid bunden om, lægger bagepapir over og sætter den, med lidt bøvl fast i formen, bagepapiret skal bare stikke ud. Fordelen ved at vende bunden sådan, er at der ikke er nogen kant – ostekagen kan bare glide ned på et fad. Bagepapiret kan man forsigtigt trække ud under kagen. Nogen gange trimmer jeg lige bagepapiret inden jeg overfører kagen, så er det mindre nervepirrende
  • smør bagepapiret med lidt olie
  • fordel “kage-massen” jævnt i springformen og tryk den jævn og fast med bagsiden af en ske
  • bages i ca. 25 min ved 160 grader almindelig varme
  • bunden skal være helt kold inden du hælder ostemassen over – og den skal blive i springformen – nu til ostemassen
  • flæk vanillestangen og skrab kornene ud – gem selve stangen
  • kom blåbærene i en gryde sammen med halvdelen af sukrinen vanillestang uden korn og 2 spsk vand, varm dem forsigtigt op og lad dem simre til bærrene er blevet helt bløde, men ikke udkogte, rør engang imellem, når de er færdig så sæt dem til afkøling – fjern vanillestangen
  • sæt husblas i blød i koldt vand
  • pisk blommerne med den anden halvdel af sukrinen og vanillekornene
  • tilsæt flødeost, cremefraiche, limeskal, limesaft og de afkølede blåbær, rør det godt sammen
  • jeg smagte ostemassen til med stevia sweet drops berry – brugte 72 dråber, men smag dig frem
  • pisk hviderne stive
  • smelt husblassen over vandbad, tilsæt 2-3 spsk af ostemassen, så den køler lidt af – bland den herefter i ostemassen
  • vend de stiftpiskede hvider i ostemassen – forsigtigt så du ikke mister luftighed
  • hæld ostmassen ned til bunden  i springformen
  • sæt den på køl i 2-3 timer
  • når den skal over på et fad, løsnes kanten – dyp en kniv i varmt vand – tør den af – så går det let

LCHF ostekage

Anretning.

Min cheesecake gled lige så gelinde af bunden på springformen. Jeg støttede lige en finger mod bunden og trak bagepapiret forsigtig ud under bunden – elsker når ting lykkes 🙂 Pynt evt. din cheesecake med lidt revet mørk chokolade og lidt friske blåbær. Kagen smager dejlig frisk og så ser den også smuk ud. Hvis du er lidt mindre liberal, kan du tilsætte flere bær på toppen eller til ostemassen.

Stevia Sweet Drops Berry, er det ikke lykkedes mig at finde herhjemme endnu – jeg bruger den når jeg skal lave rødkål, fordi jeg ikke kan få ribssaft i – på den måde synes jeg næsten, jeg kan få en autentisk smag frem. Jeg bruger den også ofte, når jeg skal lave noget med blåbær, solbær eller brombær – til jordbær og hindbær synes jeg ikke den rigtig spiller. Kan i denne opskrift let erstattes med andre former for sødning – de 72 dråber jeg brugte svarer ca til 6 spsk sukrin.

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 4.881 times, 29 visits today)

Skrevet i: Comfort food, Dessert, LCHF Tags: afterdinner, bær, candlelight, Dessert, hasselnødder, kage, lchf

« Broccolifad med kylling
The-røget laks med asparges salsa »

Kommentarer

  1. Kate Andersen skriver

    10/09/2015 kl. 22:22

    Jeg bestilte Stevia Sweet Drops Berry hos min Matas i Odense.

    Der gik kun et par dage så lå de klar til mig ????????

    Mvh Kate

    Svar
    • Dorrit skriver

      11/09/2015 kl. 06:41

      Dejligt 🙂 Jeg tror også sweetdrops er ved at bliver ret almindelige – husk at den er god at bruge alle de steder, hvor du ellers ville have brugt ribsgele, sauce til forloren hare, rødkål osv.

      Svar
  2. Rav Food skriver

    13/09/2015 kl. 11:24

    Tak for en fantastisk opskrift, som jeg lavede med mascarpne i stedet for friskost. Nøddebunden smagte vidunderligt og kagen blev storspist – også af de ikke LCHF spisende gæsten.
    Mvh Kathe

    Svar
    • Dorrit skriver

      13/09/2015 kl. 12:23

      Du er meget velkommen. Det er jeg glad for 🙂 Jeg har ikke så mange erfaringer med Mascarpone – hvordan bliver det i forhold til friskost? MVH Dorrit

      Svar
  3. Ditte skriver

    13/01/2017 kl. 23:12

    Er det friske eller frosne bær du bruger til kagen? Tænker at jeg vil kaste mig ud i det med hindbær 🙂

    Svar
    • Dorrit skriver

      13/01/2017 kl. 23:14

      Begge dele kan bruges Ditte, jeg tænker den kan komme til at smage fuldstændig awesome med hindbær 😛

      Svar
      • Ditte skriver

        14/01/2017 kl. 10:13

        Tak for super hurtig svar 🙂 Og en fantastisk side med lækre opskrifter 😉

        Svar
        • Dorrit skriver

          14/01/2017 kl. 10:16

          Velbekomme Ditte og god fornøjelse med kagen ????

          Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR