Denne salat eller slaw, lavede jeg i aftes. Den er opstået i forskellige variationer hen over tiden, men grundtanken er at gemalen elsker karry, så det skal han have engang imellem. Salaten kan spises til alt lige fra pulled pork til stægt flæsk. Den holder sig også dejlig frisk og sprød til dagen efter, så den fungerer rigtig godt som madpakke-salat.
3 portioner
Du skal bruge:
- 300 g broccoli
- 100 g peberfrugt, rød
- 50 g forårsløg
- 100 g creme fraiche 38%
- 50 g mayonnaise
- 1,5 tsk dijon sennep
- 1 tsk karry, pulver
- 20 g kokosflager
- 2 tsk sukrin
- 2 tsk æblecidereddike
- ½ tsk gurkemeje
- salt og peber
Sådan gør du:
- snit broccolien fint
- skær rød peber i fine tern
- skær forårsløg fint – gem lidt til pynt
- bland, cremefraiche, mayo, sennep, karry, gurkemeje, sukrin og æblecidereddike til dressingen, smag til med salt og peber
- rist kokosflagerne til de får lidt farve.
- bland dressingen i salaten, arbejd den grundigt ind i grøntsagerne.
- Inden serveringen pyntes efter med kokosflager og lidt forårsløg.
Dagens version var lavet med broccoli, jeg laver den også ofte med spidskål, men spidskålen i Rema 1000 så lidt træt ud, så det blev broccoli i stedet. Salaten bliver også mere sprød end med spidskålen. Hvis du har lyst kan du også sagtens give salaten en drys bacon, eller tilsætte en rest kylling, så er det lige pludseligt et komplet måltid.
Skriv et svar