Jeg fik pludselig lyst til en Big Mac! – Bollen havde jeg lige bagt 🙂 så derfor stod jeg og tænkte på gode burger smage. Jeg forstår ikke helt konceptet med 2 små bøffer – så hellere én stor saftig bøf. Dressingen kan give lidt hovedbrud, men Mc Donalds Canada har været så venlige at dele opskriften – eller noget der ligner en opskift, på den legendariske dressing. Jeg tilpassede den til mine smagsløg, hvis du vil have mere knald på, så giver du den bare lidt mere af det hele. Af grøntsager indeholder en klassisk Big Mac løg og iceberg. Enkelt og klassisk! Jeg erstattede de almindelige løg med rødløg, for dem kan jeg bedst lide. Arbejdspresset kommer ikke til at tage livet af dig, det er helt sikkert. LCHF burgerbollerne er også en hel del lettere at lave, end dem der er lavet med mel og gær.
Bag bollerne når du har tid. opbevar dem på køl eller frys dem ned. Rist dem når du skal bruge dem:
Dressing til 3 burgere:
Du skal bruge:
- 100 g hellmanns mayonnaise
- 1/4 tsk hvidløgspulver
- 1/4 g løgpulver
- 1/4 tsk paprika edelsüss
- 25 g cornichoner
- 1 tsk dijon sennep
- ½-1 tsk sukrin gold
Sådan gør du:
- hak cornichonerne fint
- bland dem sammen med de øvrige ingredienser
- dressingen må gerne trække lidt
- smag til, tilsæt eventuelt lidt mere af krydderierne, men husk at de først afgiver fuld smag, når dressingen har trukket lidt
Til det øvrige fyld skal du bruge:
- 50 gram rødløg
- 100 g iceberg salat
- 3 skiver cheddar
- 400 g oksekød 8-12 % fedt
- kokos olie og smør til at stege i
- salt og peber
Sådan gør du:
- skær løget i fine tern
- skær salaten fint
- form din bøf, den skal formes lidt større end bollen, da den svinder lidt, krydr med salt og peber
- steg bøffen i smør og kokosolie i 5-7 min på hver side
Byg din burger:
- flæk burgerbollen og rist den på skærefladen – lad den køle en anelse af
- smør under-bollen med dressingen
- drys med et lag hakkede rødløg
- kom salaten på
- læg en skive cheddar på
- kom bøffen på
- smør over-bollen med dressing og kom den ovenpå bøffen
Burgeren spises virkelig nemt og sikkert håndholdt. Det er hjemmelavet snasket burger når det der bedst og det er “næsten fast food” afhængigt af hvor langt du har til Mc Donalds – og så er det LCHF! Henrik spiste lidt gnavegrønt ved siden af, det fortrød han dog bagefter, for burgeren var mættede i sig selv. Jeg spiste bare burgeren – det var overhovedet ikke plads til mere! Men for søren det var godt 🙂
Jeg har brug for lidt hjælp…
Jeg bagte burgerbollerne forleden dag, og fulgte din opskrift nøje. Men, min “dej” blev ikke tyk og da slet ikke form-bar. Nærmere hæld-bar. Jeg lod den trække i 10 min. men den var stadig flydende – nærmest som en tynd grød. Derfor til satte jeg 1 spsk fiberhusk, og så kunne jeg forme dem som boller.
Smagen var skøn, men de var noget klæge i det selvom jeg gav dem 10 minutter længere i ovnen end din opskrift siger… Hvad søren kan jeg har gjort galt? (jeg har brugt de fedtreducerede meltyper)
Bedst Christina
Det er pinligt! Jeg laver altid opskriften i madlog først og har ikke fået kopieret 2 spsk fiberhusk med over, så du har gjort det helt rigtigt og samtidig næsten selv regnet den “hemmelige” ingrediens ud. Det beklager jeg rigtig meget du skulle bøvle med. Jeg har nu rettet det i opskriften.
1000 tak for svar. Som sagt så er smagen super fin, de blev dog lidt “klæge” men det er der jo mening med hvis jeg manglede 1 spsk fiberhusk. Vi flækkede og ristede dem til de var mørke og knasende
i kanten og så gør de sig altså fantastisk med ost til en kop kaffe 🙂
Jeg hopper glad ud i en ny portion ved lejlighed.
Jeg er glad for du har mod på en ny omgang 🙂 den ekstra fiberhusk skal nok fjerne det sidste af det klæge – og så får du en næsten normal bolle, som dengang du spiste mel 🙂
Hej Dorrit.
Jeg ELSKER den her opskrift. Jeg har dog hidtil brugt en anden burgerbolle, fordi jeg ikke har haft fibrex.
Men den her burger er bare et hit her!! 🙂
Hvis jeg skulle ønske mig noget til din lækre blog, så er det, at man kunne trykke print kun på opskrifterne (ligesom på hjemmehoszenia.dk).
Det er bare lige et ønske herfra – så man ikke behøver at skulle gå på computeren hver gang.
Tak for en skøn blog med gode opskrifter 🙂
Kh Pernille
Hej Pernille
Rigtig dejligt at bloggen er til nytte for dig 😀 og tak fordi du tager dig tid til at give feedback 🙂 Hvis du kører ned i bunden af opskriften og kigger ude til højre, så er der allerede et lille print ikon. Hvis du klikker på det, så kommer opskriften frem i en print-venlig version 🙂