Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

LCHF wannabe Big Mac

21/04/2016 By Dorrit Nørgaard 6 kommentarer

LCHF burger

Jeg fik pludselig lyst til en Big Mac! – Bollen havde jeg lige bagt 🙂 så derfor stod jeg og tænkte på gode burger smage. Jeg forstår ikke helt konceptet med 2 små bøffer – så hellere én stor saftig bøf. Dressingen kan give lidt hovedbrud, men Mc Donalds Canada har været så venlige at dele opskriften – eller noget der ligner en opskift, på den legendariske dressing. Jeg tilpassede den til mine smagsløg, hvis du vil have mere knald på, så giver du den bare lidt mere af det hele. Af grøntsager indeholder en klassisk Big Mac løg og iceberg. Enkelt og klassisk! Jeg erstattede de almindelige løg med rødløg, for dem kan jeg bedst lide. Arbejdspresset kommer ikke til at tage livet af dig, det er helt sikkert. LCHF burgerbollerne er også en hel del lettere at lave, end dem der er lavet med mel og gær.

Bag bollerne når du har tid. opbevar dem på køl eller frys dem ned. Rist dem når du skal bruge dem:

Dressing til 3 burgere:

Du skal bruge:

  • 100 g hellmanns mayonnaise
  • 1/4 tsk hvidløgspulver
  • 1/4 g løgpulver
  • 1/4 tsk paprika edelsüss
  • 25 g cornichoner
  • 1 tsk dijon sennep
  • ½-1 tsk sukrin gold

Sådan gør du:

  • hak cornichonerne fint
  • bland dem sammen med de øvrige ingredienser
  • dressingen må gerne trække lidt
  • smag til, tilsæt eventuelt lidt mere af krydderierne, men husk at de først afgiver fuld smag, når dressingen har trukket lidt

Til det øvrige fyld skal du bruge:

  • 50 gram rødløg
  • 100 g iceberg salat
  • 3 skiver cheddar
  • 400 g oksekød 8-12 % fedt
  • kokos olie og smør til at stege i
  • salt og peber

Sådan gør du:

  • skær løget i fine tern
  • skær salaten fint
  • form din bøf, den skal formes lidt større end bollen, da den svinder lidt, krydr med salt og peber
  • steg bøffen i smør og kokosolie i 5-7  min på hver side

Byg din burger:

  • flæk burgerbollen og rist den på skærefladen – lad den køle en anelse af
  • smør under-bollen med dressingen
  • drys med et lag hakkede rødløg
  • kom salaten på
  • læg en skive cheddar på
  • kom bøffen på
  • smør over-bollen med dressing og kom den ovenpå bøffen

LCHF fastfoodBurgeren spises virkelig nemt og sikkert håndholdt. Det er hjemmelavet snasket burger når det der bedst og det er “næsten fast food” afhængigt af hvor langt du har til Mc Donalds – og så er det LCHF! Henrik spiste lidt gnavegrønt ved siden af, det fortrød han dog bagefter, for burgeren var mættede i sig selv. Jeg spiste bare burgeren – det var overhovedet ikke plads til mere! Men for søren det var godt 🙂

LCHF fast food

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 1.968 times, 3 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Comfort food, dressing, Frokostret, Grill, Hverdagsmad, Kan laves dagen i forvejen, LCHF, Ultra hurtigt Tags: brød, candlelight, Fars, fastfood, lchf, Oksekød, weekendmad

« LCHF burgerboller
LCHF madplan uge 17 »

Kommentarer

  1. Christina Gjedsig skriver

    21/04/2016 kl. 10:30

    Jeg har brug for lidt hjælp…
    Jeg bagte burgerbollerne forleden dag, og fulgte din opskrift nøje. Men, min “dej” blev ikke tyk og da slet ikke form-bar. Nærmere hæld-bar. Jeg lod den trække i 10 min. men den var stadig flydende – nærmest som en tynd grød. Derfor til satte jeg 1 spsk fiberhusk, og så kunne jeg forme dem som boller.
    Smagen var skøn, men de var noget klæge i det selvom jeg gav dem 10 minutter længere i ovnen end din opskrift siger… Hvad søren kan jeg har gjort galt? (jeg har brugt de fedtreducerede meltyper)
    Bedst Christina

    Svar
    • Dorrit skriver

      21/04/2016 kl. 11:07

      Det er pinligt! Jeg laver altid opskriften i madlog først og har ikke fået kopieret 2 spsk fiberhusk med over, så du har gjort det helt rigtigt og samtidig næsten selv regnet den “hemmelige” ingrediens ud. Det beklager jeg rigtig meget du skulle bøvle med. Jeg har nu rettet det i opskriften.

      Svar
  2. Christina skriver

    22/04/2016 kl. 11:21

    1000 tak for svar. Som sagt så er smagen super fin, de blev dog lidt “klæge” men det er der jo mening med hvis jeg manglede 1 spsk fiberhusk. Vi flækkede og ristede dem til de var mørke og knasende
    i kanten og så gør de sig altså fantastisk med ost til en kop kaffe 🙂
    Jeg hopper glad ud i en ny portion ved lejlighed.

    Svar
    • Dorrit skriver

      22/04/2016 kl. 12:52

      Jeg er glad for du har mod på en ny omgang 🙂 den ekstra fiberhusk skal nok fjerne det sidste af det klæge – og så får du en næsten normal bolle, som dengang du spiste mel 🙂

      Svar
  3. Pernille skriver

    06/12/2016 kl. 09:59

    Hej Dorrit.

    Jeg ELSKER den her opskrift. Jeg har dog hidtil brugt en anden burgerbolle, fordi jeg ikke har haft fibrex.

    Men den her burger er bare et hit her!! 🙂

    Hvis jeg skulle ønske mig noget til din lækre blog, så er det, at man kunne trykke print kun på opskrifterne (ligesom på hjemmehoszenia.dk).

    Det er bare lige et ønske herfra – så man ikke behøver at skulle gå på computeren hver gang.

    Tak for en skøn blog med gode opskrifter 🙂

    Kh Pernille

    Svar
    • Dorrit skriver

      06/12/2016 kl. 21:16

      Hej Pernille
      Rigtig dejligt at bloggen er til nytte for dig 😀 og tak fordi du tager dig tid til at give feedback 🙂 Hvis du kører ned i bunden af opskriften og kigger ude til højre, så er der allerede et lille print ikon. Hvis du klikker på det, så kommer opskriften frem i en print-venlig version 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR