Lige siden jeg lavede de her burgerboller, er vi gået lidt burger-amok herhjemme. Vi har længe spist burger uden bolle, hvilket jo også smager godt, men det er godt nok lang tid siden, vi har spist en burger med fingrene. I dag gik vi så helt old school, uden at bliver helt snasket til. Det var en meget luksuriøs oplevelse. Bollen er ligesom en almindelig grov burgerbolle i smag og konsistens, men med kun 2,8 g kh pr. stk. Det er svært at forklare, hvor gode de er, men vi er ganske enkelt vilde med dem. Vi har planer om mange festlige og opfindsomme burgere i lækker bolle fremover.
6 stk
Du skal bruge: (Opskriften indeholder affiliatlinks)
- 50 g mandelmel, fedtreduceret, jeg brugte den fra Funktionel mad
- 50 g sesammel fedtreduceret, jeg brugte den fra Funktionel mad
- 30 g kokosfibermel, jeg brugte Urtekrams
- 30 g fibrex, fibre til bagning og madlavning, – kan er stattes af 15 g pofiber.
- 20 g parmesan
- 1 stk æggehvide
- 2 spsk fiberhusk (den gule)
- 2 spsk solsikkekerner
- 2 spsk sesamfrø
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 4,5 dl lunken vand
- 1 spsk æblecidereddike eller anden eddike
- æg til pensling
- sesamfrø til drys
Sådan gør du:
- mål alle dine tørre ingredienser af i en skål
- bland rundt i dem til der ikke er nogen klumper
- riv parmesanen fint og kom den i
- tilsæt æggehviden
- mål det lunkne vand af og tilsæt eddiken
- kom alt vandet i de tørre ingredienser på en gang
- rør godt rundt – først er blandingen meget tynd, men den samler sig hurtig og bliver formbar
- hæld dejen ud på bordet og rul den ud til tyk pølse, som du skærer ud i 6 lige store stykker
- sæt dem på skærefladen på et stykke bagepapir på bagepladen
- gør dine hænder fugtige, og pres bollerne ud så de er ca. 10 cm i diameter og lige tykke over det hele, glat kanten så den er jævn
- pensl med æg og drys med sesam
- når du bager med bagepulver, skal dit brød altid i ovnen med det samme, man kan ikke lave dej til bagværk med bagepulver i forvejen
- bollerne bages ved 200 grader varmluft i ca. 25 min i midten af ovnen
- lad bollerne blive kolde inden du skærer i dem
Dejen til disse LCHF burgerboller, er så let at have med at gøre, at man slet ikke fatter det. Jeg har straks lavet nogen til fryseren. De de er gode at have til dage, hvor det hele brænder på. De dage, hvor vi bare kunne ringe efter en pizza, er jo forbi, istedet laver vi hurtigt og nemt en pizzaburger, så er nødløsningerne på plads. Henrik spiste grøntsagsstave ved siden af sin burger, men det fortrød han, for han blev rigeligt mæt af burgeren alene. Det er her LCHF bollen adskiller sig mest fra en almindelig – den mætter en hel del mere. Jeg glæder mig til at høre om jeres burger-oplevelser 🙂
Hvor er det dejligt at der endelig er en Lchf brødopskrift hvor dejen er fast, duften er af brød og ikke æg – og smagen mums den er go’, og så er det da helt vildt som de mætter ….. og så falder de ikke sammen når de kommer ud af ovnen. ????
Rigtigt dejlige burgerbolller! Også fremragende som frokostbolle med laks, flødeost og dild :-). Det er så skønt med lchf-brød uden ægget konsistens og -smag!
Skønt at du kan lide dem Marianne. Vi elsker dem også til sandwich eller bare morgenboller
Hej. Er ny i LCHF verdenen! Hvor køber du fibrex? Er det det samme som profiber? Mvh. Thilde
Fibrex er ikke det samme som Pofiber. Du kan købe det i Meny☺
Kan affedtet hørfrømel bruges i stedet for sesammelet?☺️
Jeg kender ikke hørfrømel. Så jeg er lidt på bar bund, jeg ville nok bare prøve det☺️
Tak, det vil jeg gøre????
Kan fibrex erstattes af den grønne husk? Ligger ikke inde med fibrex ….tak for deling af opskrift ??
Det bliver nok for meget HUSK, hvis du blender 30 g hørfrø, tror jeg der er større chance for succes. ?? mvh Dorrit
Søgte ellers på Fibrex fra dansukker og de er åbentbart holdt med at producerer den øv bøv, men kan se at Finax også har den, kan man bruge den istedet for?
Hej Ria
Fibrex er desværre svært at finde, det er ellers et helt genialt produkt. Men du kan erstatte det med den halve mængde pofiber.
Hej:)
Jeg har ikke fedtreduceret mandelmel og sesam-mel.
Hvor køber du det ?
Kan jeg evt bruge alm mandelmel ? Og blendet sesamfrø ?
Mvh Nickie
Jeg handler som oftest hos Med24 det affedtede mel kan godt erstattes med malede frø eller nødder, men så skal man bruge dobbelt mængde og bagværket bliver nok lidt tungere.