Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

LCHF burgerboller

19/04/2016 By Dorrit Nørgaard 14 kommentarer

LCHF Burgerboller

Lige siden jeg lavede de her burgerboller, er vi gået lidt burger-amok herhjemme. Vi har længe spist burger uden bolle, hvilket jo også smager godt, men det er godt nok lang tid siden, vi har spist en burger med fingrene. I dag gik vi så helt old school, uden at bliver helt snasket til. Det var en meget luksuriøs oplevelse. Bollen er ligesom en almindelig grov burgerbolle i smag og konsistens, men med kun 2,8 g kh pr. stk. Det er svært at forklare, hvor gode de er, men vi er ganske enkelt vilde med dem. Vi har planer om mange festlige og opfindsomme burgere i lækker bolle fremover.

6 stk

Du skal bruge: (Opskriften indeholder affiliatlinks)

  • 50 g mandelmel, fedtreduceret, jeg brugte den fra Funktionel mad
  • 50 g sesammel fedtreduceret, jeg brugte den fra Funktionel mad
  • 30 g kokosfibermel, jeg brugte Urtekrams
  • 30 g fibrex, fibre til bagning og madlavning, – kan er stattes af 15 g pofiber.
  • 20 g parmesan
  • 1 stk æggehvide
  • 2 spsk fiberhusk (den gule)
  • 2 spsk solsikkekerner
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 4,5 dl lunken vand
  • 1 spsk æblecidereddike eller anden eddike
  • æg til pensling
  • sesamfrø til drys

Sådan gør du:

  • mål alle dine tørre ingredienser af i en skål
  • bland rundt i dem til der ikke er nogen klumper
  • riv parmesanen fint og kom den i
  • tilsæt æggehviden
  • mål det lunkne vand af og tilsæt eddiken
  • kom alt vandet i de tørre ingredienser på en gang
  • rør godt rundt – først er blandingen meget tynd, men den samler sig hurtig og bliver formbar
  • hæld dejen ud på bordet og rul den ud til tyk pølse, som du skærer ud i 6 lige store stykker
  • sæt dem på skærefladen på et stykke bagepapir på bagepladen
  • gør dine hænder fugtige, og pres bollerne ud så de er ca. 10 cm i diameter og lige tykke over det hele, glat kanten så den er jævn
  • pensl med æg og drys med sesam
  • når du bager med bagepulver, skal dit brød altid i ovnen med det samme, man kan ikke lave dej til bagværk med bagepulver i forvejen
  • bollerne bages ved 200 grader varmluft i ca. 25 min i midten af ovnen
  • lad bollerne blive kolde inden du skærer i dem

LCHF burger

Dejen til disse LCHF burgerboller, er så let at have med at gøre, at man slet ikke fatter det. Jeg har straks lavet nogen til fryseren. De de er gode at have til dage, hvor det hele brænder på. De dage, hvor vi bare kunne ringe efter en pizza, er jo forbi, istedet laver vi hurtigt og nemt en pizzaburger, så er nødløsningerne på plads. Henrik spiste grøntsagsstave ved siden af sin burger, men det fortrød han, for han blev rigeligt mæt af burgeren alene. Det er her LCHF bollen adskiller sig mest fra en almindelig – den mætter en hel del mere. Jeg glæder mig til at høre om jeres burger-oplevelser 🙂

LCHF burger

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 20.537 times, 38 visits today)

Skrevet i: Brød, Comfort food, Grill, Hverdagsmad, LCHF, Ultra hurtigt Tags: brød, kokosfibermel, lchf, mandelmel

« LCHF madplan uge 16
LCHF wannabe Big Mac »

Kommentarer

  1. Sonja skriver

    29/05/2016 kl. 21:37

    Hvor er det dejligt at der endelig er en Lchf brødopskrift hvor dejen er fast, duften er af brød og ikke æg – og smagen mums den er go’, og så er det da helt vildt som de mætter ….. og så falder de ikke sammen når de kommer ud af ovnen. ????

    Svar
  2. Marianne skriver

    11/07/2016 kl. 14:49

    Rigtigt dejlige burgerbolller! Også fremragende som frokostbolle med laks, flødeost og dild :-). Det er så skønt med lchf-brød uden ægget konsistens og -smag!

    Svar
    • Dorrit skriver

      11/07/2016 kl. 14:58

      Skønt at du kan lide dem Marianne. Vi elsker dem også til sandwich eller bare morgenboller

      Svar
  3. Thilde skriver

    17/08/2016 kl. 23:23

    Hej. Er ny i LCHF verdenen! Hvor køber du fibrex? Er det det samme som profiber? Mvh. Thilde

    Svar
    • Dorrit skriver

      18/08/2016 kl. 07:29

      Fibrex er ikke det samme som Pofiber. Du kan købe det i Meny☺

      Svar
  4. Gitte Meisner skriver

    14/06/2017 kl. 14:22

    Kan affedtet hørfrømel bruges i stedet for sesammelet?☺️

    Svar
    • Dorrit skriver

      14/06/2017 kl. 14:25

      Jeg kender ikke hørfrømel. Så jeg er lidt på bar bund, jeg ville nok bare prøve det☺️

      Svar
      • Gitte Meisner skriver

        15/06/2017 kl. 16:09

        Tak, det vil jeg gøre????

        Svar
  5. Berit skriver

    01/10/2017 kl. 16:10

    Kan fibrex erstattes af den grønne husk? Ligger ikke inde med fibrex ….tak for deling af opskrift ??

    Svar
    • Dorrit skriver

      01/10/2017 kl. 16:15

      Det bliver nok for meget HUSK, hvis du blender 30 g hørfrø, tror jeg der er større chance for succes. ?? mvh Dorrit

      Svar
      • Ria Frederiksen skriver

        27/03/2019 kl. 08:57

        Søgte ellers på Fibrex fra dansukker og de er åbentbart holdt med at producerer den øv bøv, men kan se at Finax også har den, kan man bruge den istedet for?

        Svar
        • Dorrit Nørgaard skriver

          27/03/2019 kl. 11:28

          Hej Ria
          Fibrex er desværre svært at finde, det er ellers et helt genialt produkt. Men du kan erstatte det med den halve mængde pofiber.

          Svar
  6. Nickie skriver

    19/08/2020 kl. 09:39

    Hej:)
    Jeg har ikke fedtreduceret mandelmel og sesam-mel.
    Hvor køber du det ?
    Kan jeg evt bruge alm mandelmel ? Og blendet sesamfrø ?
    Mvh Nickie

    Svar
    • Dorrit Nørgaard skriver

      07/09/2020 kl. 12:31

      Jeg handler som oftest hos Med24 det affedtede mel kan godt erstattes med malede frø eller nødder, men så skal man bruge dobbelt mængde og bagværket bliver nok lidt tungere.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2022 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR