Indlægget indeholder affiliate links.
Billedet ser ikke særlig julepyntet eller overdådigt ud, Det her var den absolut sidste potion jeg kunne skrabe ud af skålen, for den var ret hurtigt væk :-). Men det er helt sikkert, det er desserten for os Juleaften! Jeg synes det er en værdig erstatning for ris a’la manden. Man kan jo komme ud i mange desperate overvejelser om, hvordan man skal lave det LCHF. Disse overvejelser og forsøg kan indeholde både blomkål og hytteost. – Så jeg er glad og tilfreds med at være landet her.Hvis du ikke kan finde usødede kirsebær, så kan jeg fortælle at chia’ala manden er afprøvet med både hindbær og jordbærsauce og det er også godkendt. – En dejlig bonus er, at denne version tager minimal tid at lave.
6-8 portioner
Du skal bruge:
- 6 spsk chia frø
- 4 dl kokosmælk, light, Santa Maria- fordi den smager godt og er flydende
- 75 g mandler
- 1 knivspids salt
- 2,5 dl piskefløde
- 3½ spsk sukrin gold
- 1 stk vanillestang
Sådan gør du:
- hæld kogende vand over mandlerne, lad det stå i 2-3 min til skallen har løsnet sig, hæld vandet fra og smut mandlerne
- hak mandlerne – groft eller fint, som du kan lide det.
- mål chiafrøene op i en skål og bland med kokosmælk og mandler og en knivspids salt
- de første 5 min skal du røre i det engang imellem
- konsistensen skal blive tyk, som kold risengrød – jeg lod min trække i køleskabet en halv times tid
- flæk vanillestangen og skrab vanillekornene ud af den
- bland vanillekornene sammen med lidt af sukrinen, så de ikke klistrer for meget sammen
- kom sukrin og vanille i chia blandingen og rør rundt
- pisk fløden stiv
- vend fløden i chia blandingen – smag til igen og tilsæt eventuelt mere sukrin
Du kan sagtens lave chia a’la manden dagen i forvejen, da den holder sig fint i køleskabet. Jeg har lavet opskriften med båden mandelmælk og kokosmælk. Kokosmælken er min favorit, da jeg synes den giver den mest autentiske smag. Jeg anvender light udgaven fra Santa Maria, da den er helt flydende og egentlig har meget konsistens som mælk, så den blander sig fint med chiafrø og mandler – og det smager ikke det mindste af kokos.
Jeg køber altid kirsebærsaucen færdig, for vi spiser ikke så meget, at jeg gider lave den selv. Min favorit er den fra easis, den kan købes hos COOP, men er ofte udsolgt. Den kan dog også findes online, hvis man vil være helt sikker på at kunne få den.
Data fra Madlog for 1 portion ved 6 portioner (uden kirsebærsauce)
Energi: 311 kcal. Protein: 7 g. Kulhydrat: 6,3 g. Fedt: 29 g.
Når der er affiliate links i en tekst på bloggen, betyder det at bloggen tjener en lille kommision, hvis du køber noget via et af vores links. Dette koster ikke ekstra for dig. På denne måde er du med til at støtte driften af bloggen og det er nemt for dig at finde frem til produkter vi omtaler. Vi omtaler kun produkter, vi bruger i vores dagligdag og vi henviser kun til shops, hvor vi selv jævnligt handler.
Fantastisk opskrift, Dorrit. Det bliver simpelthen det, jeg spiser til dessert juleaften.
Konsistensen er meget tro mod originalen med risengrød og kirsebærsaucen topper den rigtig godt af.
Hej Kirsten 🙂
Vi elsker den også 🙂 Jeg synes også det er dejligt at den falder lidt mindre tungt end den almindelige 🙂
Med venlig hilsen
Dorrit