Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

LCHF chia a’la mande

26/10/2015 By Dorrit Nørgaard 2 kommentarer

chia-alaIndlægget indeholder affiliate links.

Billedet ser ikke særlig julepyntet eller overdådigt ud,  Det her var den absolut sidste potion jeg kunne skrabe ud af skålen, for den var ret hurtigt væk :-). Men det er helt sikkert, det er desserten for os Juleaften! Jeg synes det er en værdig erstatning for ris a’la manden. Man kan jo komme ud i mange desperate overvejelser om, hvordan man skal lave det LCHF. Disse overvejelser og forsøg kan indeholde både blomkål og hytteost. – Så jeg er glad og tilfreds med at være landet her.Hvis du ikke kan finde usødede kirsebær, så kan jeg fortælle at chia’ala manden er afprøvet med både hindbær og jordbærsauce og det er også godkendt. – En dejlig bonus er, at denne version tager minimal tid at lave.

6-8 portioner

Du skal bruge:

  • 6 spsk chia frø
  • 4 dl kokosmælk, light, Santa Maria- fordi den smager godt og er flydende
  • 75 g mandler
  • 1 knivspids salt
  • 2,5 dl piskefløde
  • 3½ spsk sukrin gold
  • 1 stk vanillestang

Sådan gør du:

  • hæld kogende vand over mandlerne, lad det stå i 2-3 min til skallen har løsnet sig, hæld vandet fra og smut mandlerne
  • hak mandlerne – groft eller fint, som du kan lide det.
  • mål chiafrøene op i en skål og bland med kokosmælk og mandler og en knivspids salt
  • de første 5 min skal du røre i det engang imellem
  • konsistensen skal blive tyk, som kold risengrød – jeg lod min trække i køleskabet en halv times tid
  • flæk vanillestangen og skrab vanillekornene ud af den
  • bland vanillekornene sammen med lidt af sukrinen, så de ikke klistrer for meget sammen
  • kom sukrin og vanille i chia blandingen og rør rundt
  • pisk fløden stiv
  • vend fløden i chia blandingen – smag til igen og tilsæt eventuelt mere sukrin

Du kan sagtens lave chia a’la manden dagen i forvejen, da den holder sig fint i køleskabet. Jeg har lavet opskriften med båden mandelmælk og kokosmælk. Kokosmælken er min favorit, da jeg synes den giver den mest autentiske smag. Jeg anvender light udgaven fra Santa Maria, da den er helt flydende og egentlig har meget konsistens som mælk, så den blander sig fint med chiafrø og mandler – og det smager ikke det mindste af kokos.

Jeg køber altid kirsebærsaucen færdig, for vi spiser ikke så meget, at jeg gider lave den selv. Min favorit er den fra easis, den kan købes hos COOP, men er ofte udsolgt. Den kan dog også findes online, hvis man vil være helt sikker på at kunne få den.Chia a'la mande

Data fra Madlog for 1 portion ved 6 portioner (uden kirsebærsauce)

Energi: 311 kcal. Protein: 7 g. Kulhydrat: 6,3 g. Fedt: 29 g.

Når der er affiliate links i en tekst på bloggen, betyder det at bloggen tjener en lille kommision, hvis du køber noget via et af vores links. Dette koster ikke ekstra for dig. På denne måde er du med til at støtte driften af bloggen og det er nemt for dig at finde frem til produkter vi omtaler. Vi omtaler kun produkter, vi bruger i vores dagligdag og vi henviser kun til shops, hvor vi selv jævnligt handler.

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 4.142 times, 10 visits today)

Skrevet i: Comfort food, Dessert, gæstemad, Jul, Kan laves dagen i forvejen, LCHF, Mormormad, Ultra hurtigt Tags: afterdinner, candlelight, chia, Dessert, jul, lchf, sukkerfriguf, sukrin

« LCHF madplan uge 44
LCHF Morgenmad med avocado »

Kommentarer

  1. Kirsten skriver

    26/09/2017 kl. 13:53

    Fantastisk opskrift, Dorrit. Det bliver simpelthen det, jeg spiser til dessert juleaften.
    Konsistensen er meget tro mod originalen med risengrød og kirsebærsaucen topper den rigtig godt af.

    Svar
    • Dorrit skriver

      26/09/2017 kl. 13:58

      Hej Kirsten 🙂

      Vi elsker den også 🙂 Jeg synes også det er dejligt at den falder lidt mindre tungt end den almindelige 🙂
      Med venlig hilsen
      Dorrit

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR