Chiagrød fylder en del i LCHF-grupperne på Facebook. Nogen elsker det, nogen hader det, nogen får kvalme, andre kan simpelthen ikke få nok. Chiagrød er et oplagt morgenmadsemne, fordi man kan sætte det over dagen i forvejen og bare efterlade den i køleskabet. Selvom det er oplagt, er det ikke sikkert det er den optimale løsning lige nøjagtigt for dig.
Selv holder jeg mest af chia grøden som LCHF snack, fordi det mest minder mig om dessert. Men jeg finder den enormt lækker, især med lidt dukkah med kokos på. I denne opskrift har jeg brugt hindbærsaucen til at søde chiagrøden med – det er mega lækkert!
2 portioner
Sådan gør du:
- 4 dl kokosmælk, light, Santa Maria
- 4 spsk chia
- 1 knivspids havsalt
Til hindbær topping
- 50 g hindbær
- en smule vanilleessens eller vanillekorn
- 1½ spsk sukrin gold
- 2 spsk vand
Sådan gør du:
- bland kokosmælk, salt og chiafrø
- rør godt rundt – lad blandingen stå på køkkenbordet mens du rydder op og rør ind imellem. Når du rører i denne fase undgår du klumper
- sæt blandingen i køleskabet i nogen timer eller natten over
- kom dine frosne hindbær i en gryde sammen med vand, sukrin og vanille
- varm det op til du kan mose hindbærene med en gaffel
Når jeg serverer chia grøden, kommer jeg både lidt hindbær i bunden af skålen/glasset og på toppen af chia grøden. Jeg spiser ½ portion som snack, med en lille smule dukkah med kokos
på. Jeg bruger den lette kokosmælk fra Santa Maria, fordi jeg synes den fede udgave bliver lidt for kvalm for mig. Spiser du chia grøden til morgenmad, skal du nok have lidt protein til, f.eks et kogt æg, ellers er det altså ikke sikkert du holder dig mæt.