Selvom man lever efter LCHF, så er det jo ikke sikkert man har en ismaskine. Men derfor kan man nu sagtens lave lækker is. Denne LCHF chokolade is er en semifreddo. Det er italiensk og betyder “halvfrossen” Isen bliver cremet, luftig og lækker. Man skal ikke spise isen lige ud af fryseren, men vente til den er lidt blød i overfladen og stadig frossen i midten. Vi spiste den med sprødt nøddedrys med pekan og kanel og lidt friske hindbær, som er vores hverdags luksus.
Du skal bruge:
- 100 g chokolade 85 %
- 4 pasteuriserede æg
- 2 spsk usødet kakaopulver – kan erstattes med 100 g ekstra chokolade – hvis du ikke sparer på kulhydraterne
- 5 dl fløde
- 60 g sukrin gold – kan erstattes med almindeligt sukker, hvis du spiser sukker
- 36 dråber stevia chockolade – kan erstattes med 2 spsk sukrin gold
- 1 stang vanille
- 1 nip salt
Sådan gør du:
- smelt chokoladen over vandbad, skålen du har chokoladen i, må ikke røre vandet, giv dig god tid, så du ikke får damp i chokoladen eller den bliver for varm og kommer til at smage brændt
- lad chokoladen stå og køle af, mens du forbereder det øvrige
- skrab vanillebønnerne ud af vanillestangen og bland den med lidt sukrin
- pisk æggene med sukrin og vanille, du skal piske til du har en hvid masse, der ikke knaser. Har du travlt, eller føler du dig doven, så kan du bruge sukrin melis. Men jeg synes sukrin gold smager bedre
- tilsæt stevia sweetdrops med chokoladesmag ( eller erstat det med ekstra sukrin gold) og kakaopulveret og pisk, til det er blandet godt i
- pisk fløden stiv i en anden skål
- bland den afkølede smeltede chokolade i æggemassen og vend fløden i
- hæld isen i en almindelig brødform beklædt med husholdningsfilm eller frys den i individuelle portioner – jeg får 12 individuelle portioner.
- pak film tæt ned om isen når den er frossen, så der ikke dannes krystaller
- Frys isen – helst natten over.
- Når du skal spise den, så tag den op ca. 15 min før, du vil have den ud af formen
- pynt eventuelt med bær og lidt nøddedrys
- hvis du har frosset den ned i individuelle portioner skal de bare 0p 5 min før du vil have dem ud af formen
En utrolig nem dessert, der kan laves et par dage i forvejen, hvis du har travlt. Den er nem at få til at se godt ud, når man drysser lidt sprødt nøddedrys, revet chokolade, rå cacaonibs eller bær over. Kanelen, der er i dette nøddedrys, klædte chokoladen rigtig godt, sammen med de friske hindbær.