Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

LCHF Chololadekage i krus

05/04/2016 By Dorrit Nørgaard

LCHF chokoladekage

Det er ikke så tit jeg bager kager, for jeg glemmer det helt ærligt lidt, når nu jeg ikke er sulten. Henrik spørger heller aldrig efter det, så når det sker, er det en god lille overraskelse. Jeg vil egentlig hellere spise rigtig mad, end jeg vil leve af kage, for på LCHF, er det svært at få plads til begge dele i maven. Kage i krus, eller “mug-cake” som det hedder på engelsk, er derfor en god løsning, fordi man laver den, spiser den og så er der ikke mere. Der er ingen rester, man skal forholde sig til og det er altså en fin ting.

2 stk

Du skal bruge:

  • 2 spsk smør – jeg brugte almindelig saltet
  • 1½ spsk affedtet mandelmel, jeg brugte den fra funktionel mad
  • 1 tsk kokosfibermel
  • 1 large æg
  • 1 spsk kakao
  • 1½ spsk Sukrin Gold
  • 10 gram god mørk chokolade, jeg brugte Cavalier mørk chokolade sødet med stevia
  • 1 spsk piskefløde

Til hindbærsaucen skal du bruge:

  • 20 g hindbær fra frost
  • 2 spsk vand
  • 2-3 tsk sukrin gold
  • lidt vanillepulver

Pynt med:

  • 0,5 dl piskefløde, fløde 38%

Sådan gør du:

  • smelt smørret, enten i en gryde eller i microbølgeovnen
  • bland alle de tørre ingredienser sammen i en lille skål, sørg for der ikke er klumper i blandingen
  • tilsæt æg, fløde og det smeltede smør, rør godt rundt
  • smør 2 kopper/krus med smeltet smør eller olie
  • fordel dejen i de 2 kopper
  • sæt begge kopperne i microbølgeovnen på fuld kraft, de skal have 1-1½ min.
  • kagerne hæver under bagningen til dobbelt størrelse, så det skal der være plads til – herefter falder de lidt sammen igen.
  • varm hindbærene igennem med vand, sukrin og lidt vanillepulver – smag selv til hvor meget sukrin du synes der skal i

LCHF kage

Du skal ikke bruge dit største the-krus til at lave kagen i, for så kommer den til at se meget lille ud. Til gengæld synes jeg den fylder temmelig meget i maven. 🙂 Kagen er lækker, luftig, svampet og fugtig. Den hakkede chokolade synker til bunds og det er en skøn overraskelse at støde på den nede i bunden, hvor den ligger blød og cremet og venter på dig, når du serverer kagen lun. Man kan sagtens spise kagen uden hindbær og fløde, så er den endnu mere low carb. Du kan eventuelt nøjes med fløden, eller spise den med lidt low carb is, så er det pludselig en lækker dessert.

LCHF chokoladekage

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 1.774 times, 7 visits today)

Skrevet i: Comfort food, Dessert, Kage, LCHF, Snacks, Ultra hurtigt Tags: afterdinner, candlelight, chokolade, fastfood, kage, sukrin, weekendmad

« LCHF madplan uge 14
LCHF lasagne med fisk »

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR