Det er ikke så tit jeg bager kager, for jeg glemmer det helt ærligt lidt, når nu jeg ikke er sulten. Henrik spørger heller aldrig efter det, så når det sker, er det en god lille overraskelse. Jeg vil egentlig hellere spise rigtig mad, end jeg vil leve af kage, for på LCHF, er det svært at få plads til begge dele i maven. Kage i krus, eller “mug-cake” som det hedder på engelsk, er derfor en god løsning, fordi man laver den, spiser den og så er der ikke mere. Der er ingen rester, man skal forholde sig til og det er altså en fin ting.
2 stk
Du skal bruge:
- 2 spsk smør – jeg brugte almindelig saltet
- 1½ spsk affedtet mandelmel, jeg brugte den fra funktionel mad
- 1 tsk kokosfibermel
- 1 large æg
- 1 spsk kakao
- 1½ spsk Sukrin Gold
- 10 gram god mørk chokolade, jeg brugte Cavalier mørk chokolade sødet med stevia
- 1 spsk piskefløde
Til hindbærsaucen skal du bruge:
- 20 g hindbær fra frost
- 2 spsk vand
- 2-3 tsk sukrin gold
- lidt vanillepulver
Pynt med:
- 0,5 dl piskefløde, fløde 38%
Sådan gør du:
- smelt smørret, enten i en gryde eller i microbølgeovnen
- bland alle de tørre ingredienser sammen i en lille skål, sørg for der ikke er klumper i blandingen
- tilsæt æg, fløde og det smeltede smør, rør godt rundt
- smør 2 kopper/krus med smeltet smør eller olie
- fordel dejen i de 2 kopper
- sæt begge kopperne i microbølgeovnen på fuld kraft, de skal have 1-1½ min.
- kagerne hæver under bagningen til dobbelt størrelse, så det skal der være plads til – herefter falder de lidt sammen igen.
- varm hindbærene igennem med vand, sukrin og lidt vanillepulver – smag selv til hvor meget sukrin du synes der skal i
Du skal ikke bruge dit største the-krus til at lave kagen i, for så kommer den til at se meget lille ud. Til gengæld synes jeg den fylder temmelig meget i maven. 🙂 Kagen er lækker, luftig, svampet og fugtig. Den hakkede chokolade synker til bunds og det er en skøn overraskelse at støde på den nede i bunden, hvor den ligger blød og cremet og venter på dig, når du serverer kagen lun. Man kan sagtens spise kagen uden hindbær og fløde, så er den endnu mere low carb. Du kan eventuelt nøjes med fløden, eller spise den med lidt low carb is, så er det pludselig en lækker dessert.