Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

LCHF eighties Skagen-style

08/09/2015 By Dorrit Nørgaard

DSC_9997

LCHF-brøderstatninger og så mig, vi har et kompliceret forhold, men nu er jeg gået i eighties-træning. Jeg har tidligere haft held med at træne mig op til at kunne lide kaffe, oliven, feta og Vegemite og nu satser jeg på at eighties skal tilføjes listen. Skagenlapper smager jo godt – så tanken er, om man kan inducere noget af skagenlappens sjæl i en eighties.. Originalopskriften på eighties tror jeg nok er den man finder hos RavFood, det var i alt fald den jeg tog udgangspunkt i.

Jeg brugte:

  • 1 stk æg
  • 2 spsk HUSK (den grønne) – kan erstattes med ½ dl Pofiber
  • 2 g bagepulver
  • 20 gram mayo
  • 2 g solsikkekerner
  • 2 g blå birkes
  • lidt olie til at smøre formene med

DSC_9987

Sådan gør du:

  • Rør æg, mayo, HUSK, bagepulver og salt sammen i en skål
  • Jeg smurte 2 ramekiner med lidt olie og puttede solsikkekerner i bunden – men du kan bruge andre forme, eller drysse solsikkekerner direkte ud på bagepapiret og så sætte dejen i en klat ovenpå
  • hæld dejen i formene
  • drys med blå birkes
  • Jeg bagte mine eighties i ovnen ved 200 grader varmluft i 10 min

DSC_9989

Deeeet var ikke så ringe endda 🙂 For mit vedkommende hjælper det gevaldigt når der er lidt at tygge på – så birkes og solsikkekerner var en god idé – de tilføjede også smag. Mine eighties hængte en lille smule i formen, men ikke mere end jeg kunne løsne dem – men tror nu at en silikoneform var at foretrække. Næste gang laver jeg dem nok bare direkte på bagepapir, for de virker til at holde formen og hæver fint op og bliver ret luftige

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 16.683 times, 145 visits today)

Skrevet i: Brød, LCHF, Morgenmad, Snacks, Tilbehør, Ultra hurtigt

« Græsk krydderi
Alt i én LCHF morgenmads-eightie »

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2022 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR