Auberginer er en genial grøntsag at brug på LCHF! Når de bliver tilberedt rigtigt, får de den blødeste lækreste konsistens og de smager perfekt til en god bøf. Jeg gik til min tyrkiske grønthandler, der kan jeg købe lidt mindre, meget delikate auberginer, i stedet for supermarkedernes standardstørrelse. Jeg har i disse dage trang til hvidløg, så der er brugt et par fed i denne ret. Det ene fed røg i kryddersmøret, sammen med, hvad jeg lige kunne samle sammen af friske urter.
2 personer
Du skal bruge:
- 2 entrecote – eller andre gode bøffer
- 300 g auberginer
- 100 g tomat
- 1 lille forårsløg
- 2 fed hvidløg
- 1 mild rød chili
- 2 spsk smør til hvidløgssmør
- 2 spsk hakkede krydderurter – jeg brugte dild og persille
- olivenolie til at massere bøffen med
- kokosolie til at stege auberginerne i
- 1 drys røget paprika
- salt og peber
Sådan gør du:
- Tag kødet ud af køleskabet og lad det temperere på køkkenbordet
- bland 2 spsk smør med hakkede friske krydderurter, 1 fed revet eller presset hvidløg og 1 nip salt
- sæt kryddersmøret på køl
- Skær dine auberginer i kvarte og drys skærefladerne med salt, lad dem trække med saltet, mens du gør de andre grøntsager klar
- tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn
- skær tomaten i tern på 1x1x1 cm
- snit forårløg og den røde chili fint og bland i en lille skål sammen med tomaterne
- riv eller pres 1 fed hvidløg ned i
- bland godt sammen og sæt til side
- masser dine bøffer med lidt olivenolie og drys med salt og peber
- tør auberginerne af med et stykke køkkenrulle
- steg auberginerne i kokosolie, så de bliver lækkert gyldne på skærefladerne
- læg dem herefter med skærefladerne opad og fordel tomatblandingen ud over
- krydder med et drys røget paprika, salt og peber
- sæt panden med auberginerne i ovnen i 15-20 min – imens steger du bøffen
- varm en grillpande op så den er godt varm
- grill dine bøffer, så de passer til din smag
- mine var 2-2½ cm tykke, de fik 2 min på hver side, så var de tilpas til mig og fine røde indeni
- lad bøfferne hvile tildækket i 5 min
- anrettes med de bagte aubergine og en klat kryddersmør på bøffen
Når man spiser mad i mindre portioner og med større energitæthed, så skal smag og konsistens sidde lige i skabet. Farverne på maden skal være dejlige at se på, for så bliver man mæt og tilfreds uden mavesækken er fuldstændig spilet ud.
Det er i virkeligheden nok den største forskel på at spise konventionel kost og LCHF . Den tunge mætte følelse af en helt udspilet mavesæk, skal man lære at erstatte af en “nu er jeg tilfreds” fornemmelse. Måske kunne man godt lige spise det dobbelte, men man behøver det ikke og man bliver ikke “mad-skæv” eller træt efter måltidet.
Skriv et svar