Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Entrecote med bagte auberginer

08/12/2015 By Dorrit Nørgaard Skriv kommentar

LCHF entrecote med bagte auberginer

Auberginer er en genial grøntsag  at brug på LCHF! Når de bliver tilberedt rigtigt, får de den blødeste lækreste konsistens og de smager perfekt til en god bøf. Jeg gik til min tyrkiske grønthandler, der kan jeg købe lidt mindre, meget delikate auberginer, i stedet for supermarkedernes standardstørrelse. Jeg har i disse dage trang til hvidløg, så der er brugt et par fed i denne ret. Det ene fed røg i kryddersmøret, sammen med, hvad jeg lige kunne samle sammen af friske urter. 

2 personer

Du skal bruge:

  • 2 entrecote – eller andre gode bøffer
  • 300 g auberginer
  • 100 g tomat
  • 1 lille forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 mild rød chili
  • 2 spsk smør til hvidløgssmør
  • 2 spsk hakkede krydderurter – jeg brugte dild og persille
  • olivenolie til at massere bøffen med
  • kokosolie til at stege auberginerne i
  • 1 drys røget paprika
  • salt og peber

LCHF bagte auberginer

Sådan gør du:

  • Tag kødet ud af køleskabet og lad det temperere på køkkenbordet
  • bland 2 spsk smør med hakkede friske krydderurter, 1 fed revet eller presset hvidløg og 1 nip salt
  • sæt kryddersmøret på køl
  • Skær dine auberginer i kvarte og drys skærefladerne med salt, lad dem trække med saltet, mens du gør de andre grøntsager klar
  • tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn
  • skær tomaten i tern på 1x1x1 cm
  • snit forårløg og den røde chili fint og bland i en lille skål sammen med tomaterne
  • riv eller pres 1 fed hvidløg ned i
  • bland godt sammen og sæt til side
  • masser dine bøffer med lidt olivenolie og drys med salt og peber
  • tør auberginerne af med et stykke køkkenrulle
  • steg auberginerne i kokosolie, så de bliver lækkert gyldne på skærefladerne
  • læg dem herefter med skærefladerne opad og fordel tomatblandingen ud over
  • krydder med et drys røget paprika, salt og peber
  • sæt panden med auberginerne i ovnen i 15-20 min – imens steger du bøffen
  • varm en grillpande op så den er godt varm
  • grill dine bøffer, så de passer til din smag
  • mine var 2-2½ cm tykke, de fik 2 min på hver side, så var de tilpas til mig og fine røde indeni
  • lad bøfferne hvile tildækket i 5 min
  • anrettes med de bagte aubergine og en klat kryddersmør på bøffen

LCHF bagte auberginer

 

Når man spiser mad i mindre portioner og med større energitæthed, så skal smag og konsistens sidde lige i skabet. Farverne på maden skal være dejlige at se på, for så bliver man mæt og tilfreds uden mavesækken er fuldstændig spilet ud.

Det er i virkeligheden nok den største forskel på at spise konventionel kost og LCHF . Den tunge mætte følelse af en helt udspilet mavesæk, skal man lære at erstatte af en “nu er jeg tilfreds” fornemmelse. Måske kunne man godt lige spise det dobbelte, men man behøver det ikke og man bliver ikke “mad-skæv” eller træt efter måltidet.

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 1.007 times, 4 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Comfort food, gæstemad, Hverdagsmad, LCHF, Tilbehør Tags: auberginer, bøf, candlelight, weekendmad

« LCHF Madplan uge 50
LCHF madplan uge 51 »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR