Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

LCHF fastelavnsboller med hindbærskum og nougat-center

07/02/2016 By Dorrit Nørgaard Skriv kommentar

LCHF fastelavnsboller med hindbærskum og nougat-center

Det holdt hårdt at nå at få bagt LCHF fastelavnsboller, inden det var alt for sent. Men det lykkedes og det blev en keeper 🙂 Uha hvor var de gode! Fastelavn eller ej, så er de sat på næste uges madplan! Fastelavnsbollerne er egentlig inspireret af oopsiebrød, som jeg ikke er den store fan af, men de har altså inspireret mig alligevel. Fyldet er frisk hindbærskum og i midten er der flydende blød nougat, det er super frækt! Er sikker på de fint kan spises udenfor sæsonen 😉

4 stk

Til fastelavnsbollerne skal du bruge:

  • 2  æg
  • 4 spsk vand
  • 1 tsk æblecider eddike
  • 2 spsk smør
  • 4 tsk g kokosfibermel
  • 1 tsk fiberHUSK (den gule)
  • 4 tsk affedtet mandelmel, jeg brugte den fra Funktionel Mad
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk natron
  • 1 tsk sukrin gold

Til hindbærskummet skal du bruge:

  • 60 g frosne hindbær
  • 2 spsk vand
  • 1,5 spsk sukrin gold
  • 1 tsk vanillepulver
  • 1 blad husblads
  • 2 dl piskefløde

Til nougat-center skal du bruge:

  • 20 g nougat fra denne opskrift
  • 2 tsk smør
  • 2 tsk fløde

Alternativt til nougat-center kan du varme 30 g piskefløde og røre 15 g hakket mørk chokolade ud her i og lade køle lidt af, så bliver det blot til et lækkert blødt chokolade-center i stedet, gem lidt til at smøre på den øverste del af bollen 

Til pynt:

  • 20 g nougat som du har haft til at stå ved stuetemperatur
  • et drys frysetørrede hindbær
  • ristede hasselnøddeflager

Sådan gør du:

  • start med fastelavnsbollerne
  • tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • smelt smørret – jeg brugte microbølgeovnen
  • del æggene og tilsæt blommerne til smørret sammen med vand og eddike
  • pisk hviderne stive
  • bland de tørre ingredienser. bland dem godt sammen og sørg for alle klumper er væk
  • bland de tørre ingredienser sammen med blomme, eddike og vand
  • dejen bruser lidt op, det er meningen
  • vend straks de stiftpiskede hvider i
  • afsæt 4 boller på bagepapiret med en ske
  • bages i 10 min ved 200 grader varmluft.
  • bollerne falder lidt sammen når de kommer ud – det er helt ok

Hindbærskum:

  • sæt husbladsen i blød
  • kom hindbærene i en gryde sammen med vand, vanille og sukrin og varm det op, til hindbærene er purerede – smag om du vil have mere sødning
  • kom den blødgjorte husblads i og opløs den i hindbærene
  • stil til afkøling
  • når hindbærene er næsten helt kolde – uden at være helt stivnede, skal du piske fløden stiv
  • vend forsigtigt hindbærmassen i
  • kommes i en sprøjtepose eller bare en plastpose og opbevares på køl til du skal bruge hindbærskummet

Blød nougat-center:

  • bland blød nougat med smør og fløde, lun det forsigtigt i microbølgeovnen (jeg sagde forsigtig) rør det godt sammen og sæt til side ved stuetemperatur

Sådan samler du fastelavnsbollerne:

  • skær de afkølede boller igennem med en takket kniv
  • sprøjt langs kanten med hindbærskummet – jeg kunne nå 3 gange rundt på hver, prøv at få så meget højde på som muligt- sæt en dut hindbærskum i midten
  • fordel den bløde nougat i hulrummet i midten
  • smør låget med den bløde nougat, som er smørbar, når den har stået lunt, drys evt. med hasselnøddeflager og frysetørrede hindbær
  • læg låget forsigtigt på og sæt på køl til du skal spise dem

LCHF fastelavnsboller

Fastelavnsbollen er rigtig dejlig let og velsmagende. Kulhydrat-indholdet er 6,5 g pr bolle. Den gav heller ikke nogen ubehagelige overraskelser på blodsukkermålingerne her hos os.

Den helt enkle version af fastelavnsbollen er den hvor du hakker lidt mørk chokolade ned i hindbær-skummet og pynter med smeltet chokolade på toppen. Du kan naturligvis også lave helt din egen version af fyldet 🙂

Jeg forestiller mig, at fastelavnsbollerne kan bruges udenfor sæsonen f.eks. som en del af en dessert-anretning, hvis man laver dem i halv størrelse, det kunne være rigtig festligt.

LCHF fastelavnsboller

 

 

LCHF fastelavnsboller

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 1.526 times, 1 visits today)

Skrevet i: Comfort food, Dessert, Kage, LCHF Tags: Dessert, Fastelavn, hindbær, kage

« LCHF madplan uge 5
LCHF madplan uge 6 »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR