Jeg har lavet flutes. Smagsmæssigt ligger de tæt på den ægte vare, det minder mest om et luftigt groft almindeligt groft flute. Man kan sagtens leve uden brød på LCHF, det er simpelthen ikke nødvendigt. Når man så alligevel giver sig til at eksperimentere med at lave brød, så er det vigtigt at huske, at man ikke skal spise det i samme rå mængder, som man måske tidligere har spist brød. Hvis man laver brød med æg og ost og nøddemel, så er de så proteinrige, at man risikerer at tage på, hvis man spiser for meget. Laver man brød, baseret på nøddemel og fibre, som det her, – så risikerer man at få ondt i maven hvis man spiser for meget pga. de mange fibre. Men eksempelvis 6 cm flute til en suppe, vil gøre dig dejlig mæt og glad.
2 stk
Du skal bruge:
- 2 spsk fiberHUSK
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl pofiber,
- 2 spsk kokosfibermel
- 50 g affedtet sesammel. jeg brugte den fra funktionelmad
- 50 affedtet mandelmel, jeg brugte den fra funktionalmad
- 30 g fibrex
- 2 spsk solsikkekerner
- 2 spsk græskarkerner
- 2 spsk sesamfrø
- 2 spsk æblecidereddike
- 5 dl vand
- ½ tsk salt
Sådan gør du:
- vej alle de tørre ingredienser af i en skål, vær omhyggelig med mængderne
- bland rundt i de tørre ingredienser, så eventuelle knolde i bagepulveret bliver knust
- mål 5 dl lunken vand op, vær omhyggelig med mængden
- tilsæt 2 spsk æblecisereddike til vandet
- hæld blandingen ned i de tørre ingredienser og rør godt rundt indtil blandingem har fået en fast formbar konsistens
- del dejen i to klumper og rul to håndleds-tykke pølser ud
- tryk dem en anelse flade
- drys med sesamfrø
- sættes i ovnen straks ved 200 grader varmluft i 30 min
- lad dine flutes køle af inden du skærer i dem
- kan med fordel ristes på brødristeren
Man kan sagtens lavde hvidløgsbrød med dette flute, men! lad være med at spise en halv helt for dig selv, som du kunne i gamle dage! Almindelige hvidløgsflute kan tygges sammen til ingenting, fordi det i bund og grund kun er melklister. Dette er i modsætning hertil, et meget fiberrigt brød.
Disse flutes er fryse egnede.