Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

LCHF franskbrød

30/08/2017 By Dorrit Nørgaard 2 kommentarer

LCHF hvidt brødJeg har spist LCHF i mange år og har hidtil ikke haft brug for at lave et decideret hvidt brød, men på det seneste, har der været nogle retter jeg gerne ville lave og ikke mindst spise, som bare ikke ville være helt det samme uden et par skiver anstændigt hvidt brød. Lad dig ikke friste til at spise det her brød i vildskab. Det er ekstremt lavt på kulhydrater, så det er fint nok og det indeholder masser af fiber, men det indeholder ret meget protein, og overspiser du protein kan du tage på i vægt og hvis du er diabetiker, ska du være opmærksom på at protein også påvirker dit blodsukker, men ganske vidst ikke så meget som kulhydrat.

Til 1 brød:

  • 2 dl pofiber
  • 1 dl mandelmel fedtreduceret fra funktionel mad
  • 250 g revet ost, jeg brugte gouda – du kan også bruge anden mild ost
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukrin gold
  • 2 spsk fiberHUSK
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 stk æggehvider
  • 3 æg – large
  • 3/4 dl vand
  • 1 spsk æblecider eddike
  • lidt smør til at smøre formen
  • 2 spsk sesamfrø

Sådan gør du:

  • tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • smør brødformen og drys formen med halvdelen af sesamfrøene
  • vej pofiber, mandelmel, revet ost, salt, sukrin gold, fiberHUSK og bagepulver af i en skål, bland et sammen
  • bland æggehvider, æg, vand og æblecider eddike sammen og hæld det hele i de tørre ingredienser på én gang
  • rør blandingen sammen med en håndmikser, kun til det lige er blandet
  • gør hænderne fugtige og sammel dejen sammen til et brød – det skal ikke æltes, bare formes og så direkte i formen, min form er 10×23 cm
  • glat overfladen med fugtige hænder og drys med sesamfrø
  • sæt pladen lige under midten af ovnen og bag i 60 min, hvis du former et kortere og lidt tykkere brød, så skal det have lidt ekstra tid
  • vend brødet ud af formen og lad det køle af på en rist inden du skærer af det.

LCHF franskbrød

Brødet er fantastisk at riste og det kan også let og nemt laves til sprøde crutoner til topping på din salat eller på din suppe. Jeg har bagt brødet i en form, fordi jeg gerne vil have mulighed for at skære ensartede skiver gennem hele brødet, men det kan sagtens bare bages på en bageplade uden form. Henrik har fået en ny ynglingsmad, der er en skive af franskbrødet ristet med en lille smule jordbær- rabarbermarmelade under, brie og med et drys valnødder ovenpå, og så er det også rasende godt at lave en rejemad på.

Læs også mine 5 gode råd om LCHF brød.

Brødet er inspireret af denne opskrift, som jeg har fiflet med.LCHF franskbrød

Data fra Madlog for 100 g brød:

Energi: 259 kcal Protein: 20 g Kulhydrat: 2,4 g Fedt: 18 g

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 8.067 times, 33 visits today)

Skrevet i: Brød, Comfort food, LCHF, LCHF Striks, Mormormad, Under 25 g KH om dagen Tags: brød, Frokost, lchf, mandelmel

« Omelet med champignon og ost
12 skønne opskrifter med blomkål »

Kommentarer

  1. Susanne Hansen skriver

    10/05/2019 kl. 18:03

    HJÆLP. Hej😀 jeg er helt ny i det her LCHF,
    Jeg undre mig over hvorfor mange opskrifter bruger fedtreduceret mandelmel, hvorfor ikke bare alm. Mandelmel for fedtet er vel godt nok? Eller hvad er det jeg ikke kan forstå 🙈mvh Susanne

    Svar
    • Dorrit Nørgaard skriver

      10/05/2019 kl. 18:42

      😊 Det er bageteknisk. Det fedtreducerede giver lidt lettere brød og så skal man kun bruge halv mængde af det almindelig mandelmel.du kan godt bytte det fedtreducerede ud med dobbelt mængde af det almindelige. 😊

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift LCHF salat

Roastbeefsalat med peberrodsdressing.

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR