Jeg har spist LCHF i mange år og har hidtil ikke haft brug for at lave et decideret hvidt brød, men på det seneste, har der været nogle retter jeg gerne ville lave og ikke mindst spise, som bare ikke ville være helt det samme uden et par skiver anstændigt hvidt brød. Lad dig ikke friste til at spise det her brød i vildskab. Det er ekstremt lavt på kulhydrater, så det er fint nok og det indeholder masser af fiber, men det indeholder ret meget protein, og overspiser du protein kan du tage på i vægt og hvis du er diabetiker, ska du være opmærksom på at protein også påvirker dit blodsukker, men ganske vidst ikke så meget som kulhydrat.
Til 1 brød:
- 2 dl pofiber
- 1 dl mandelmel fedtreduceret fra funktionel mad
- 250 g revet ost, jeg brugte gouda – du kan også bruge anden mild ost
- 1 tsk salt
- 2 tsk sukrin gold
- 2 spsk fiberHUSK
- 2 tsk bagepulver
- 3 stk æggehvider
- 3 æg – large
- 3/4 dl vand
- 1 spsk æblecider eddike
- lidt smør til at smøre formen
- 2 spsk sesamfrø
Sådan gør du:
- tænd ovnen på 175 grader varmluft
- smør brødformen og drys formen med halvdelen af sesamfrøene
- vej pofiber, mandelmel, revet ost, salt, sukrin gold, fiberHUSK og bagepulver af i en skål, bland et sammen
- bland æggehvider, æg, vand og æblecider eddike sammen og hæld det hele i de tørre ingredienser på én gang
- rør blandingen sammen med en håndmikser, kun til det lige er blandet
- gør hænderne fugtige og sammel dejen sammen til et brød – det skal ikke æltes, bare formes og så direkte i formen, min form er 10×23 cm
- glat overfladen med fugtige hænder og drys med sesamfrø
- sæt pladen lige under midten af ovnen og bag i 60 min, hvis du former et kortere og lidt tykkere brød, så skal det have lidt ekstra tid
- vend brødet ud af formen og lad det køle af på en rist inden du skærer af det.
Brødet er fantastisk at riste og det kan også let og nemt laves til sprøde crutoner til topping på din salat eller på din suppe. Jeg har bagt brødet i en form, fordi jeg gerne vil have mulighed for at skære ensartede skiver gennem hele brødet, men det kan sagtens bare bages på en bageplade uden form. Henrik har fået en ny ynglingsmad, der er en skive af franskbrødet ristet med en lille smule jordbær- rabarbermarmelade under, brie og med et drys valnødder ovenpå, og så er det også rasende godt at lave en rejemad på.
Læs også mine 5 gode råd om LCHF brød.
Brødet er inspireret af denne opskrift, som jeg har fiflet med.
Data fra Madlog for 100 g brød:
Energi: 259 kcal Protein: 20 g Kulhydrat: 2,4 g Fedt: 18 g
HJÆLP. Hej😀 jeg er helt ny i det her LCHF,
Jeg undre mig over hvorfor mange opskrifter bruger fedtreduceret mandelmel, hvorfor ikke bare alm. Mandelmel for fedtet er vel godt nok? Eller hvad er det jeg ikke kan forstå 🙈mvh Susanne
😊 Det er bageteknisk. Det fedtreducerede giver lidt lettere brød og så skal man kun bruge halv mængde af det almindelig mandelmel.du kan godt bytte det fedtreducerede ud med dobbelt mængde af det almindelige. 😊