Frittata er Italiens svar på æggekagen. Altid med masser af friske lækre grøntsager og med mulighed for at variere den ud i det uendelige. Det tager ikke mange minutter at bixe denne LCHF frittata sammen, så det er virkelig genial og hurtig aftensmad på få minutter. Men hvis du leder efter let og hurtig morgenmad, er den også velegnet til det.
3 portioner
Du skal bruge:
- 6 stk æg
- 200 g hytteost
- 400 g squash
- 30 g parmesan
- 150 g bacon i skiver
- 1 mellem fed hvidløg
- 20 g rødløg
- salt og peber
- smør og kokosfedt til panden
Sådan gør du:
- riv din squash på den grove siden af rivejernet
- drys ca. ½ tsk salt over den revne squash og bland rundt – lad det trække 5-10 min
- steg din bacon imens – lad den dryppe af på fedtsugende papir
- knug det meste af væden ud af dine squash – jeg gør det bare med hænderne
- slå æggene ud i en skål, kom hytteost, revet squash, fintrevet parmesan, revet/presset hvidløg og finthakket rødløg i
- bland godt rundt – der skal ingen salt i på dette stadie, men krydder med lidt peber, hvis du er til det
- smelt smør og kokosfedt sammen i en slip let pande
- hæld æggemassen i – pas på ikke at brænde æggemassen på, den skal ikke have fuld gas
- når æggene har sat sig så meget at du kan få en paletkniv ind under uden æggekagen går i stykker, det tager 6-8 min, skal den under grillen i ovnen
- tænd grillen lidt i forvejen så den er varm fra start
- hold godt øje med frittataen, så den ikke brænder på for dig, for lige pludselig går det stærkt
- når æggemassen er helt stivnet og frittataen er dejlig brun ovenpå, er den færdig
Frittataen er dejlig saftig og smager skønt af hvidløg og parmesan. Vi spiste den med et stykke LCHF-flute til. Fluten havde jeg lavet, som en variation over denne opskrift, og erstattet melet i opskriften med sesammel og malede hørfrø. Med en god klat hvidløgssmør, var det helt vidunderligt tilbehør. Vi havde en rest som gjorde stor lykke til morgenmad næste dag.
Skriv et svar