Cremet spinat med feta, er tilbehør der passer til alt fra oksekød til laks. Det tager ingen tid at lave og ingredienserne, har jeg alligevel altid i fryser og køleskab. I aftes spiste vi det sammen med en hakkebøf. Det er nem og hurtig aftensmad, der gør en torsdag lidt mere festlig. I mange år jeg stået og hakket løs på bøfferne og fået dem til at se fuldkommen ens ud. Det er jeg stoppet med, for jeg synes de bliver alt for faste og så er det jo noget tosset noget at bruge sit liv på. Nu former jeg dem bare i hånden og sørger for de lige nøjagtig hænger sådan sammen, at de ikke smuldrer på panden. Det ser lidt rustikt ud, men jeg kan bedre lide den lidt løsere struktur. Jeg vendte dem i mit hjemmelavede græske krydderi inden de landede på panden
3 portioner
Du skal bruge:
- 250 g spinat
- 50 g feta
- 50 g flødeost natural
- 25 g forårsløg
- 1 fed hvidløg
- ½ dl kyllingefond
- 500 g hakket oksekød
- 2 spsk græsk krydderi
- kokosolie til stegning
- salt og peber
Sådan gør du:
- tø spinaten op og knug den næsten fri for væske
- hak den groft med en kniv
- kom lidt kokosolie på panden ved middel varme
- skær forårsløg i skiver
- sautér forårsløg og spinat i et par minutter
- tilsæt det pressede hvidløg og flødeosten
- tilsæt kyllingefond
- varm blandingen igennem – den skal bare varmes og ikke stege en hel masse
- hak fetaen groft – hvis det er feta i tern, skal du smuldre dem lidt
- tilsæt fetaen til spinat-blandingen og lad den langsomt smelte sammen med det øvrige
- tag blanding af varmen og sæt den til side
- form bøfferne ca. 2 cm tykke – vend dem i græsk krydderi
- steg dem 7-8 min på hver side
- Jeg lavede et leje af spinaten og serverede bøffen ovenpå. På den måde, fik man lidt af den cremede spinat til hver bid af sin bøf.
Som tilbehør fik vi en græsk salat – ikke helt klassisk, for jeg havde givet den masser af hakket persille, det smagte rigtig lækkert og lidt friskt til den krydrede bøf og den cremede spinat. Det blev en ret med mange farver og det kan man kun blive glad i låget af.