Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Gratineret blomkålsmos med spinat

04/10/2015 By Dorrit Nørgaard 2 kommentarer

LCHF gratineret blomkålsmos med spinat

Kan I huske da vi stadig spiste kartofler, og man fik sådan en bagt fætter serveret med en ordentlig klat hvidløgssmør. Nogen gange med en teske, der stod ret op og ned midt i den. Jeg vil også have tilbehør som skal spises med ske! Det gik jeg så igang med at lave i en LCHF udgave. Efterhånden som processen skred frem, gik  fordelene ved denne form for tilbehør langsomt op for mig:

  1. passer i en dametaske – man kan tage den med til middag hos svigermor og bede om plads i ovnen ved siden af kalvestegen
  2. kan eventuelt fryses og så gratineres senere – note til mig selv: tjek det!
  3. kan laves dagen i forvejen, når man skal have gæster og gratineres inden servering
  4. smager godt!

3 portioner

Det skal du bruge:

  • 450 g blomkål
  • 150 g frossen spinat
  • 60 g mozzarella
  • 50 g pikant ost
  • en klat smør

Sådan gør du:

  • tø spinaten op og pres væden ud af den
  • sæt blomkålen over og koge. Jeg bruger en dampindsats og damper den i lidt større stykker. Det gælder om at få mindst mulige vand i kontakt med selve blomkålen, for det gør den vandet og trist. Den skal have 10-15 min eller til den er så mør, at du kan mose den.
  • når blomkålen er klar, drænes den, hældes over i gryden igen,sættes over på svag varme, så overskydende vand kan fordampe Ryst gryden ind imellem.
    Tilsæt pikant ost, en klat smør og den halvdelen af den revne ost. Blend med en stavblender til mosen er helt glat
  • hak spinaten groft med en kniv, rør den i mosen og smag til med salt og peber
  • fordeles i ramekiner
  • resten af mozzarellaen fordeles ovenpå
  • den gratineres potionsvis, eller hæld den i et fad og gratiner hele molevitten på én gang ved 225 grader almindelig ovn, øverst i ovnen. Min mos var lun da jeg startede og 15 min var perfekt. Hvis du starter fra køleskabskold, skal den have lidt længere.

LCHF Gratineret blomkålsmos med spinatGratineret blomkålsmos med spinat

Vi spiste mosen til kogt hamburgerryg med sauce mousseline tilsat lidt sennep. Det var usandsynligt lækkert og til min store ærgelse kunne jeg ikke spise op Grrrr.

 

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 6.598 times, 33 visits today)

Skrevet i: Comfort food, Kan laves dagen i forvejen, LCHF, Tilbehør

« Rødkålssalat med hindbærdressing
LCHF græsk salat »

Kommentarer

  1. Kathrine skriver

    11/09/2020 kl. 12:26

    Hej.
    Jeg har nu lavet den gratinerede blomkålsgrating flere gange, og det er bleven min absolut favorit frokost sammen med avocado, røget laks og feta ost, Mums. Så tak for opskriften, jeg har dog tilladt mig at skifte pikant osten ud med hytteost.
    Og den kan sagtens fryses ned, så skal den bare have 25-30 Min i ovnen.

    Svar
    • Dorrit Nørgaard skriver

      15/10/2020 kl. 09:45

      Uuh det lyder lækkert 🙂 tak for tippet!

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2022 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR