Kan I huske da vi stadig spiste kartofler, og man fik sådan en bagt fætter serveret med en ordentlig klat hvidløgssmør. Nogen gange med en teske, der stod ret op og ned midt i den. Jeg vil også have tilbehør som skal spises med ske! Det gik jeg så igang med at lave i en LCHF udgave. Efterhånden som processen skred frem, gik fordelene ved denne form for tilbehør langsomt op for mig:
- passer i en dametaske – man kan tage den med til middag hos svigermor og bede om plads i ovnen ved siden af kalvestegen
- kan eventuelt fryses og så gratineres senere – note til mig selv: tjek det!
- kan laves dagen i forvejen, når man skal have gæster og gratineres inden servering
- smager godt!
3 portioner
Det skal du bruge:
- 450 g blomkål
- 150 g frossen spinat
- 60 g mozzarella
- 50 g pikant ost
- en klat smør
Sådan gør du:
- tø spinaten op og pres væden ud af den
- sæt blomkålen over og koge. Jeg bruger en dampindsats og damper den i lidt større stykker. Det gælder om at få mindst mulige vand i kontakt med selve blomkålen, for det gør den vandet og trist. Den skal have 10-15 min eller til den er så mør, at du kan mose den.
- når blomkålen er klar, drænes den, hældes over i gryden igen,sættes over på svag varme, så overskydende vand kan fordampe Ryst gryden ind imellem.
Tilsæt pikant ost, en klat smør og den halvdelen af den revne ost. Blend med en stavblender til mosen er helt glat - hak spinaten groft med en kniv, rør den i mosen og smag til med salt og peber
- fordeles i ramekiner
- resten af mozzarellaen fordeles ovenpå
- den gratineres potionsvis, eller hæld den i et fad og gratiner hele molevitten på én gang ved 225 grader almindelig ovn, øverst i ovnen. Min mos var lun da jeg startede og 15 min var perfekt. Hvis du starter fra køleskabskold, skal den have lidt længere.
Vi spiste mosen til kogt hamburgerryg med sauce mousseline tilsat lidt sennep. Det var usandsynligt lækkert og til min store ærgelse kunne jeg ikke spise op Grrrr.
(Visited 7.345 times, 28 visits today)
Hej.
Jeg har nu lavet den gratinerede blomkålsgrating flere gange, og det er bleven min absolut favorit frokost sammen med avocado, røget laks og feta ost, Mums. Så tak for opskriften, jeg har dog tilladt mig at skifte pikant osten ud med hytteost.
Og den kan sagtens fryses ned, så skal den bare have 25-30 Min i ovnen.
Uuh det lyder lækkert 🙂 tak for tippet!