Det er så fantastisk at gå bare lidt amok i rabarber! Hvor kan man dog lave mange lækre ting af dem. Nogen af rabarberne burde jo ryge i fryseren, men jeg ved ikke, om vi når det. Det blev lige pludselig fantastisk vejr og vi nød denne her kage i fulde drag på altanen i solskinnet, med en god kop kaffe til. Jeg synes I skal prøve den, for den er vild god! Den er faktisk så god, at jeg vil servere den for min far, der er totalt hardcore ud i kage og vædde på, at han ikke opdager den er en LCHF rabarber kage!
6 store stykker:
Du skal bruge: (opskriften indeholder affiliatlinks)
- 2 æg
- 100 g sukrin gold
- 100 g smeltet smør
- 50 g kokosmel (den helt almindelige – ikke kokosfibermel
- 45 g affedtet mandelmel, jeg brugte den fra Funktionel Mad
- 2 tsk Fiberhusk (den gule)
- 100 g hjemmelavet marcipan
- 1 tsk vanillepulver
- 1 tsk bagepulver
- 200 g rabarber
- 100 g hindbær
Drysses eventuelt med lidt sukrin melis og spises med creme fraiche 38% rørt med lidt vanillepulver.
Sådan gør du:
- lav først din marcipan og stil den i køleskabet, jeg lavede bare 1/4 portion
- vej kokosmel og mandelmel af og bland det sammen med bagepulver og Fiberhusk, så der ikke er nogen klumper at se
- smelt smør ved svag varme
- pisk æg og sukrin gold, så det bliver luftigt og skummende
- tilsæt smeltet smør i en tynd stråle mens du stadig pisker
- skær rabarber i små tern og vej hindbær af
- vend de tørre ingredienser i æggemassen
- skær marcipanen i små stykker
- vend rabarber hindbær og marcipan i dejen
- dejen bliver ret fast i det – det er sådan det skal være
- smør en springform på ca. 20 cm i diameter, eller brug en tærteform i samme størrelse
- hæld dejen op i formen og bag den ved 175 grader almindelig ovn i 50-55 minutter, kagen bliver konfekt-agtig og fugtig af rabarber og marcipan, hvis du kan stikke i den, uden der hænger kage-masse ved, er den færdig
Vi har allerede fordelt de sidste stykker af kagen imellem os. Jeg skal på arbejde, så jeg gætter på, at Henrik får weekenden til at hænge godt sammen, rent kage-mæssigt 🙂 Jeg bliver så glad, når det lykkes mig at bage noget der smager så almindeligt og godt, at jeg godt kan lave det til en dessert eller en kage til fødselsdag uden den falder helt igennem, hos dem der ikke spiser LCHF og denne kage er helt klart på den liste.