Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Hindbær- rabarberkage med marcipan.

06/05/2016 By Dorrit Nørgaard

LCHF rabarber kage

Det er så fantastisk at gå bare lidt amok i rabarber! Hvor kan man dog lave mange lækre ting af dem. Nogen af rabarberne burde jo ryge i fryseren, men jeg ved ikke, om vi når det. Det blev lige pludselig fantastisk vejr og vi nød denne her kage i fulde drag på altanen i solskinnet, med en god kop kaffe til. Jeg synes I skal prøve den, for den er vild god! Den er faktisk så god, at jeg vil servere den for min far, der er totalt hardcore ud i kage og vædde på, at han ikke opdager den er en LCHF rabarber kage!

6 store stykker:

Du skal bruge: (opskriften indeholder affiliatlinks)

  • 2 æg
  • 100 g sukrin gold
  • 100 g smeltet smør
  • 50 g kokosmel (den helt almindelige – ikke kokosfibermel
  • 45 g affedtet mandelmel, jeg brugte den fra Funktionel Mad
  • 2 tsk Fiberhusk (den gule)
  • 100 g hjemmelavet marcipan
  • 1 tsk vanillepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g rabarber
  • 100 g hindbær

Drysses eventuelt med lidt sukrin melis og spises med creme fraiche 38% rørt med lidt vanillepulver.

Sådan gør du:

  • lav først din marcipan og stil den i køleskabet, jeg lavede bare 1/4 portion
  • vej kokosmel og mandelmel af og bland det sammen med bagepulver og Fiberhusk, så der ikke er nogen klumper at se
  • smelt smør ved svag varme
  • pisk æg og sukrin gold, så det bliver luftigt og skummende
  • tilsæt smeltet smør i en tynd stråle mens du stadig pisker
  • skær rabarber i små tern og vej hindbær af
  • vend de tørre ingredienser i æggemassen
  • skær marcipanen i små stykker
  • vend rabarber hindbær og marcipan i dejen
  • dejen bliver ret fast i det – det er sådan det skal være
  • smør en springform på ca. 20 cm i diameter, eller brug en tærteform i samme størrelse
  • hæld dejen op i formen og bag den ved 175 grader almindelig ovn i 50-55 minutter, kagen bliver konfekt-agtig og fugtig af rabarber og marcipan, hvis du  kan stikke i den, uden der hænger kage-masse ved, er den færdig

LCHF rabarber kage

Vi har allerede fordelt de sidste stykker af kagen imellem os. Jeg skal på arbejde, så jeg gætter på, at Henrik får weekenden til at hænge godt sammen, rent kage-mæssigt 🙂 Jeg bliver så glad, når det lykkes mig at bage noget der smager så almindeligt og godt, at jeg godt kan lave det til en dessert eller en kage til fødselsdag uden den falder helt igennem, hos dem der ikke spiser LCHF og denne kage er helt klart på den liste.

LCHF rabarber kage

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 7.397 times, 5 visits today)

Skrevet i: Comfort food, Dessert, gæstemad, Kage, Kan laves dagen i forvejen, LCHF Tags: afterdinner, candlelight, Dessert, forår, kage, lchf, mandelmel, marcipan, sukkerfriguf, sukrin, weekendmad

« LCHF tapas – Husets fredagstapas
LCHF madplan uge 19 »

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR