Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

LCHF is med smag af bailey

07/07/2017 By Dorrit Nørgaard Skriv kommentar

Lchf i med smag af baileyDet er vanskeligt at købe god LCHF-venlig is. Til gengæld er det helt ufatteligt let at lave god is selv, derfor har jeg anskaffet mig en ismaskine. Jeg har ledt efter den bedste maskine til pengene, for nogen maskiner er vildt dyre og jeg er ikke interesseret i at have min opsparing bundet i en gadget, jeg måske kun bruger halvdelen af året. Jeg faldt hurtigt over denne maskine fra Wilfa. I forvejen har jeg denne blender fra Wilfa, som jeg er vildt glad for og som jeg altid anbefaler til dem, der gerne vil have en stærk blender, der ikke skal koste en million. Den laver isterninger til sne uden problemer og har f.eks. også et smoothie-program, som er handy.  Så valget faldt naturligt nok på wilfa ismaskinen og nu står den jævnligt og kører i det lille hjem, faktisk bruger jeg den meget oftere end forventet, fordi det bare er så tosset nemt og lækkert at lave is. Hvis du holder af bailey vil du helt sikkert elske denne lækre LCHF is med smag af bailey. 

4 portioner (store)

  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 75 g sukrin gold
  • 2½ dl kokosmælk, light, Santa Maria – jeg plejer at købe den i Netto
  • 2 dl piskefløde
  • ½ tsk vaniljepulver
  • ½ dl whiskey
  • 2 tsk cacaopulver
  • 2 tsk pulverkaffe
  • 1-2 tsk vand
  • 1 knivspids salt

Til drys

  • 1 spsk sukrin gold
  • 50 g pekannødder
  • 2 tsk kakaonibs

Sådan gør du:

  • pisk sukrin gold og æggeblommer luftigt
  • pisk fløden til skum
  • opløs pulverkaffen i vandet og kom den i æggemassen sammen med whiskey, cacao, vanillepulver, salt og kokosmælk og rør det sammen 
  • vend herefter flødeskummet i æggeblandingen
  • kom iscremen i ismaskinen og kør den efter maskinens anvisninger til den er som softice
  • spis med det samme, eller overfør til en form eller container og sæt den i fryseren til du skal bruge den
  • lav drys til at toppe isen med ved at smelte 1 spsk sukrin på panden, tilsæt hakkede pekannødder og rist nødderne i sukrinen ved middel varme i et par minutter, rør rundt, så det ikke brænder på
  • hæld nødderne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af
  • bræk eller hak nøddestykkerne fra hinanden og bland med kakaonips
  • drys over isen lige inden servering

Når isen er helt frosset, plejer jeg at tage den ud  ½ time inden servering. Den overlever aldrig særlig længe hos os. Den lækre smag af bailey klæder en kop kaffe virkelig godt. Isen minder en del om gelato. Jeg har brugt kokosmælk i stedet for sødmælk. Light kokosmælken fra Santa Maria er flydende direkte fra dåsen og den har meget få kulhydrater, isen kommer ikke til at smage af kokos.Sukkerfri is

Data fra Madlog 1 portion incl. drys:

Energi: 356 kcal Protein: 4,9 g Kulhydrat: 3,3 g Fedt: 36 gLCHF is

Indlægget indeholder affiliate links.
Når der er affiliate links i en tekst på bloggen, betyder det at bloggen tjener en lille kommision, hvis du køber noget via et af vores links. Dette koster ikke ekstra for dig. På denne måde er du med til at støtte driften af bloggen og det er nemt for dig at finde frem til produkter vi omtaler. Vi omtaler kun produkter, vi bruger i vores dagligdag og vi henviser kun til shops, hvor vi selv jævnligt handler.

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 6.229 times, 7 visits today)

Skrevet i: Comfort food, Dessert, LCHF, Sommer Tags: afterdinner, lchf, sommer, sukkerfriguf, sukrin, weekendmad

« Sommersalat med rygeost
LCHF madplan uge 28/2017 »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR