Det er vanskeligt at købe god LCHF-venlig is. Til gengæld er det helt ufatteligt let at lave god is selv, derfor har jeg anskaffet mig en ismaskine. Jeg har ledt efter den bedste maskine til pengene, for nogen maskiner er vildt dyre og jeg er ikke interesseret i at have min opsparing bundet i en gadget, jeg måske kun bruger halvdelen af året. Jeg faldt hurtigt over denne maskine fra Wilfa. I forvejen har jeg denne blender fra Wilfa, som jeg er vildt glad for og som jeg altid anbefaler til dem, der gerne vil have en stærk blender, der ikke skal koste en million. Den laver isterninger til sne uden problemer og har f.eks. også et smoothie-program, som er handy. Så valget faldt naturligt nok på wilfa ismaskinen og nu står den jævnligt og kører i det lille hjem, faktisk bruger jeg den meget oftere end forventet, fordi det bare er så tosset nemt og lækkert at lave is. Hvis du holder af bailey vil du helt sikkert elske denne lækre LCHF is med smag af bailey.
4 portioner (store)
- 3 pasteuriserede æggeblommer
- 75 g sukrin gold
- 2½ dl kokosmælk, light, Santa Maria – jeg plejer at købe den i Netto
- 2 dl piskefløde
- ½ tsk vaniljepulver
- ½ dl whiskey
- 2 tsk cacaopulver
- 2 tsk pulverkaffe
- 1-2 tsk vand
- 1 knivspids salt
Til drys
- 1 spsk sukrin gold
- 50 g pekannødder
- 2 tsk kakaonibs
Sådan gør du:
- pisk sukrin gold og æggeblommer luftigt
- pisk fløden til skum
- opløs pulverkaffen i vandet og kom den i æggemassen sammen med whiskey, cacao, vanillepulver, salt og kokosmælk og rør det sammen
- vend herefter flødeskummet i æggeblandingen
- kom iscremen i ismaskinen og kør den efter maskinens anvisninger til den er som softice
- spis med det samme, eller overfør til en form eller container og sæt den i fryseren til du skal bruge den
- lav drys til at toppe isen med ved at smelte 1 spsk sukrin på panden, tilsæt hakkede pekannødder og rist nødderne i sukrinen ved middel varme i et par minutter, rør rundt, så det ikke brænder på
- hæld nødderne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af
- bræk eller hak nøddestykkerne fra hinanden og bland med kakaonips
- drys over isen lige inden servering
Når isen er helt frosset, plejer jeg at tage den ud ½ time inden servering. Den overlever aldrig særlig længe hos os. Den lækre smag af bailey klæder en kop kaffe virkelig godt. Isen minder en del om gelato. Jeg har brugt kokosmælk i stedet for sødmælk. Light kokosmælken fra Santa Maria er flydende direkte fra dåsen og den har meget få kulhydrater, isen kommer ikke til at smage af kokos.
Data fra Madlog 1 portion incl. drys:
Energi: 356 kcal Protein: 4,9 g Kulhydrat: 3,3 g Fedt: 36 g
Indlægget indeholder affiliate links.
Når der er affiliate links i en tekst på bloggen, betyder det at bloggen tjener en lille kommision, hvis du køber noget via et af vores links. Dette koster ikke ekstra for dig. På denne måde er du med til at støtte driften af bloggen og det er nemt for dig at finde frem til produkter vi omtaler. Vi omtaler kun produkter, vi bruger i vores dagligdag og vi henviser kun til shops, hvor vi selv jævnligt handler.
Skriv et svar