Jeg elsker karbonader! Jeg er opvokset på landet og dermed, har jeg også ofte set dem i selskab stuvede ærter og gulerødder. Det er simpelthen stærkt overvurderet tilbehør efter min mening! Ærter og gulerødder ligger i den tunge ende af kulhydrat-skalaen, så de er ikke egnede i store mængder på LCHF, det samme gælder for opbagt hvid sauce. Jeg laver i stedet dette tilbehør, der minder lidt om klassikeren, som stadig er let at lave og som er et godt bud på et velsmagende alternativ.
3 personer
Du skal bruge:
- 20 g parmesan ost
- 2 spsk mandelmel fra Funktionel Mad
- 400 g kalv og flæsk
- 1 mellem fed hvidløg
- 300 g champignon
- 500 g squash
- 2 alm forårsløg
- ½ dl grøntsags- eller kyllingefond
- 50 g flødeost
- 2 spsk grøn pesto
- smør og lidt olivenolie til stegning
- salt og peber
- evt. et drys persille
Sådan gør du:
- Form karbonaderne
- riv parmesanost ned i mandelmelet, krydder med salt og peber
- bland det sammen
- panér karbonaderne i blandingen
- lad dem stå mens du forbereder resten
- del champignonerne i kvarte
- skær squashen i mundrette stykker
- steg karbonaderne ca. 5 -7 min på hver side, lad dem herefter hvile
- på en anden pande, steg champignonerne på panden i smør blandet med olivenolie i ca. 5-10 min,- de skal ikke steges for hårdt
- tilsæt squash og steg dem med i ca. 5 min
- tilsæt finthakket/presset hvidløg og forårsløg og lad giv det ca. 2 min, til hvidløget afgiver aroma
- tilsæt herefter fond og flødeost og varm det igennem
- når flødeosten er opløst tilsættes pesto
- smages til med salt og peber
- karbonaderne serveres med pesto-grøntsagerne og evt. et drys frisk persille og lidt revet parmasan
Retten er en nem og hurtig hverdags ret, med stærke relationer til mormor-mad når det er bedst. Det er, efter min mening, en af den slags retter, vi har brug for, for at komme igennem dagligdagen. En nem ret, som man godt gider sætte tænderne i igen og igen.