En ordentlig erstatning for kartoffelsalat er ikke nem at finde.. Jeg har forsøgt med blomkål, men det ramte bare ikke rigtig plet for mig, foreløbig er denne version, som jeg faldt over på siden Rav Food (en rigtig dejlig side, med skøn LCHF-mad) Jeg fulgte stort set opskriften, men tilpassede den til køleskabets indhold og til de 12 gram brutto-kulhydrat vi indtager pr. måltid. Rigtig god smag og rigtig god konsistens – endelig en værdig afløser for den med kartoflerne.
3 portioner
Du skal bruge
- 600 g squash
- 300 g grønne asparges
- 75 g mayonnaise
- 150 g creme fraiche 38 %
- 2 tsk dijon sennep
- 20 g hakkede kapers
- et par håndfulde blandede krydderurter
- 1 knivspids cayennepeber
- peber og salt
- en klat smør
Sådan gør du:
- skær squash i mundrette stykker
- sauter dem i smør i ca. 5 min. – de skal ikke tage farve
- bræk den seje nederste del af dine asparges og skær dem i mundrette stykker
- lad dem, undtagen sautere med sammen med squash i yderligere 3 min, grøntsagerne skal være let tilberedte, men have bid
- sæt grøntsagerne til afkøling. Bred dem lidt ud så de bliver hurtigt kølet af og ikke fortsætter tilberedningen
- hak kapers og krydderurter, gem lidt krydderurter til at pynte med, bland dem sammen med de øvrige ingredienser til dressingen
- når grøntsagerne er kølet af blandes de i dressingen og du er klar til at anrette – pynt eventuelt med lidt asparges og krydderurter
Salaten var fin til madpakken sammen med resten af frikadellerne. Jeg tænker, det er en oplagt ret man kan lave i forvejen til en picnic eller en grill aften, akkurat som den oprindelige udgave.
(Visited 1.406 times, 1 visits today)