Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

LCHF Krydder Karbonader

24/02/2016 By Dorrit Nørgaard Skriv kommentar

LCHF Krydder kabonader

Det her er en gammel opskrift! Jeg spiste retten for 100 år siden hos Jytte Andersen i Dronningborg. Kan helt ærlig ikke huske, hvordan den så ud dengang, men den smagte godt. Jeg spurgte vist bare Jytte, hvad der var i, og gættede mig så frem til mængderne og nu er opskriften så gået LCHF. Tilbehøret dengang var hvide ris. Jeg tror blomkålsris ville være rigtig lækkert tilbehør. Men saucen smagte altså også skønt til blomkålsmos.

4 personer

Du skal bruge:

  • 500 g hakket svinekød
  • 4 skiver bacon
  • 3 spsk kapers
  • 1 stk æg
  • 1 tsk alleehånde
  • 800 g blomkål
  • 100 g flødeost natural
  • 75 g revet mozzarella
  • 3 spsk ajvar hot – eller 3 spsk sukkerreduceret ketchup, men så udelades sukrinen
  • 1½ dl kyllingfond
  • 1 tsk sukrin gold
  • 3 spsk smør, Lurpak
  • 1 spsk kokosolie
  • salt og peber
  • et drys friskhakket persille

LCHF krydder karbonader

Sådan gør du:

  • skyl blomkålen
  • læg den hel i en gryde med ca. 3 cm vand i bunden
  • kog den mør, det tager ca. 20 min
  • tænd ovnen på 200 grader alm. ovn
  • hak kapers groft
  • bland fars, kapers, allehånde, et drys friskkværnet peber, og æg
  • form farsen til karbonader, de skal være så høje, at en skive bacon kan nå rundt om og overlappen en anelse
  • kom en skive bacon om hver karbonade, i dag fastgjorden jeg den med lidt madlavningssnor, men du kan også bruge en tandstik i træ eller en kødnål
  • brun karbonaderne på begge sider i 1 spsk smør og 1 spsk kokosolie
  • tag karbonaderne af, når de er brunet og læg dem til side
  • tilsæt kyllingefond, ajvar, 50 g flødeost og sukrin til panden og rør flødeosten ud, så saucen er jævn
  • læg karbonaderne tilbage i saucen på panden
  • sæt karbonaderne i ovnen i 20 min og steg dem færdige
  • stik i blomkålen  med en spids kniv
  • når den er mør, hældes vandet fra
  • sæt blomkålen tilbage på den varme kogeplade og lad resterende vand fordampe
  • kom 50 g flødeost, revet mozzarella og et drys salt i blomkålen
  • kør mosen glat med en stavblender

Anretning:

  • Server blomkålsmosen med krydder karbonaderne, saucen og et drys persille.

Retten er lidt af en crowd pleaser, der egner sig godt til en billig og nem gæsteret – den er også god til madpakken, især hvis der er adgang microbølgeovn, SÅ kan man virkelig irritere sine kolleger med den 🙂

LCHF Krydderkarbonader

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 2.827 times, 15 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Comfort food, gæstemad, Hverdagsmad, LCHF Tags: blomkål, Fars, sovs, svinekød

« LCHF madplan uge 8
LCHF påskeæg med lakridsmarcipan »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2022 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR