Det her er en gammel opskrift! Jeg spiste retten for 100 år siden hos Jytte Andersen i Dronningborg. Kan helt ærlig ikke huske, hvordan den så ud dengang, men den smagte godt. Jeg spurgte vist bare Jytte, hvad der var i, og gættede mig så frem til mængderne og nu er opskriften så gået LCHF. Tilbehøret dengang var hvide ris. Jeg tror blomkålsris ville være rigtig lækkert tilbehør. Men saucen smagte altså også skønt til blomkålsmos.
4 personer
Du skal bruge:
- 500 g hakket svinekød
- 4 skiver bacon
- 3 spsk kapers
- 1 stk æg
- 1 tsk alleehånde
- 800 g blomkål
- 100 g flødeost natural
- 75 g revet mozzarella
- 3 spsk ajvar hot – eller 3 spsk sukkerreduceret ketchup, men så udelades sukrinen
- 1½ dl kyllingfond
- 1 tsk sukrin gold
- 3 spsk smør, Lurpak
- 1 spsk kokosolie
- salt og peber
- et drys friskhakket persille
Sådan gør du:
- skyl blomkålen
- læg den hel i en gryde med ca. 3 cm vand i bunden
- kog den mør, det tager ca. 20 min
- tænd ovnen på 200 grader alm. ovn
- hak kapers groft
- bland fars, kapers, allehånde, et drys friskkværnet peber, og æg
- form farsen til karbonader, de skal være så høje, at en skive bacon kan nå rundt om og overlappen en anelse
- kom en skive bacon om hver karbonade, i dag fastgjorden jeg den med lidt madlavningssnor, men du kan også bruge en tandstik i træ eller en kødnål
- brun karbonaderne på begge sider i 1 spsk smør og 1 spsk kokosolie
- tag karbonaderne af, når de er brunet og læg dem til side
- tilsæt kyllingefond, ajvar, 50 g flødeost og sukrin til panden og rør flødeosten ud, så saucen er jævn
- læg karbonaderne tilbage i saucen på panden
- sæt karbonaderne i ovnen i 20 min og steg dem færdige
- stik i blomkålen med en spids kniv
- når den er mør, hældes vandet fra
- sæt blomkålen tilbage på den varme kogeplade og lad resterende vand fordampe
- kom 50 g flødeost, revet mozzarella og et drys salt i blomkålen
- kør mosen glat med en stavblender
Anretning:
- Server blomkålsmosen med krydder karbonaderne, saucen og et drys persille.
Retten er lidt af en crowd pleaser, der egner sig godt til en billig og nem gæsteret – den er også god til madpakken, især hvis der er adgang microbølgeovn, SÅ kan man virkelig irritere sine kolleger med den 🙂
Skriv et svar