Denne LCHF kylling i karry, er kylling i silkeblød cremet karrysauce. Kyllingebryst fileterne er forkogt og plukket og saucen smyger sig ind overalt, selv i den mindste sprække af kyllingekødet, som karrysauce gør når det er bedst. Retten er en garanteret vinder hos mænd og børn. Stor tak til den person, der engang blandede krydderier og opfandt karry 🙂
- 3 kyllingebryst filet ialt ca. 420 g
- 3 dl kyllingefond til at koge kyllingebrysterne i
- 4 forårsløg mellemstørrelse
- 2 fed hvidløg
- 1,5 dl hvidvin, tør – kan erstattes af kyllingefond
- 2 tsk karry, pulver
- 1-2 tsk sukrin gold
- ½-1 tsk guarkernemel, den kan købes lige her
- 100 g flødeost
- 1 stk chili, rød, frisk
- 2 spsk persille
- salt og peber
Sådan gør du:
- Kog kyllingen i kyllingefond i 15 min – gem kyllingefonden
- når kyllingen er kølet af trækkes den fra hinanden med en gaffel, så du får fine strimler
- skær 2 forårløg i fine ringe og sauter dem i smør i en gryde, til de er bløde og blanke, de skal ikke tage farve
- kom karry og presset hvidløg i sammen med løgene de sidste par minutter og lade det varme igennem, så det udvikler aroma
- kom hvidvin på og lad det koge ind til det halve
- kom 2-3 dl kyllingefond i – det skal være den du kogte kyllingen i
- lad saucen simre i ca. 5 min, så den koger lidt ind, – smag på den, – vil du have den kraftigere, lader du den bare simre yderligere
- tilsæt flødeosten
- drys ½ tsk guarkernemel ud over overfladen af saucen og pisk kraftigt, vent 5 min, hvis saucen ikke er tyk nok, prøver du med lidt mere guarguarkernemel, det tykner ikke ved varme men skal lige bruge små 5 min, for at tykne, uanset om det er koldt eller varmt
- smag til med salt, peber og sukrin gold for lidt ekstra sødme
- når saucen har en passende tykkelse, tilsætter du kyllingekødet og varmer det igennem
- servér over blomkålsris, pyntet med skiver af frisk chili og lidt hakket persille eller koriander. Opskriften på blomkålsris finder du her:
(denne opskrift indeholder affiliatlinks)
Saucen kan sagtens blive lækker uden guargummi, eller guarkernemel som det også hedder. Jeg synes dog stadig at investeringernpå 65 kroner for 100 gram af dette vidundermiddel er godt givet ud, for det gør livet i køkkenet lettere. Et lille drys af det og man kan jævne, hvad det skal være. Hvis du er i gang med et kortvarigt vægttab, så drop det. Men er LCHF en livsstilsændring for dig, måske fordi du har diabetes eller bare har det bedst med low carb kost. Så synes jeg det hører hjemme i dit køkken. – Nåh ja! hvis du kan lide sovs, altså 🙂
Læs også om LCHF boller i karry med denne form for jævning.
Skriv et svar