Hvis du ikke er så vild med lakrids, så hold dig langt væk fra denne opskrift. Jeg afprøvede Dr. Oetkers nye lakrids ekstrakt. Og det smager jo godt. Det skal siges at det er store smage og absolut voksenslik! – Måske alligevel en smule for voksent for mig, for jeg synes først at perfektionen rigtig kom, da jeg pakkede lakridstrøflerne ind i et lag hjemmelavet LCHF marcipan. Grundopskriften på marcipan, finder du her. Overtræk dem med god mørk chokolade og drys med lidt lakridsgranulat. Nyd dem til en kop kaffe eller the!
ca. 25 lakrids trøfler
Du skal bruge:
- 100 g mørk chokolade, jeg brugte cavaliers 85% chokolade sødet med stevia
- 2 dl piskefløde
- 2 spsk sukrin gold – hvis du spiser sukker, så brug rørsukker i stedet
- 1½ spsk smør
- 35 g finthakkede mandler
- 1 tsk lakridsekstrakt fra Dr. Oetker
Sådan gør du med lakridstrøflen:
- hak chokoladen, hæld den op i en skål
- i en gryde varm fløden op til kogepunktet, sluk og tilsæt sukrinen, opløs sukrinen i fløden
- hæld den varme fløde over chokoladen og rør til massen er helt glat
- tilsæt de finthakkede mandler
- tilsæt lakridsekstrakten
- tilsæt smørret og rør det ud i chokolademassen
- beklæd en firkantet form, eller en skål, med vita wrap og hæld massen over i
- lad den stå og køle helt af, inden du sætter den i køleskabet, de må gerne være på køl natten over
- tag trøffelmassen ud af køleskabet, jeg skar den ud i 25 stykker med en varm kniv, som jeg dyppede i varmt vand og tørrede af ind imellem hvert snit
Hvis du vil have trøflerne indhyllet i marcipan:
- skær en firkant af trøflen ca. 1x1x1 cm
- tag en kugle marcipan med en diameter på ca. 2,5 cm
- tryk kuglen flad og læg lakridstrøflen midt på
- pak siderne sammen om lakridstrøflen og rul den helt rund inden i hånden
- overtræk med mørk chokolade og drys med lakridsekstrakt inden chokoladen stivner
Opbevares på køl, men må gerne tages ud lidt før man skal spise dem, så kommer smagen mere til sin ret.
Skriv et svar