Jeg har en kollega midt i 30’erne – tror jeg. Ellers undskyld Anders! Han fortalte, at han og hans hustru havde fortalt deres 2 børn om, hvad man spiste til børnefødselsdag da de var børn. Det var bl.a. landgangsbrød. Nu er det noget ungerne ønskede til aftensmad igen og igen når de må vælge. På et tidspunkt spurgte jeg mine facebook-venner, hvor langt tilbage de kunne huske at have spist landgangsbrød. En tidligere kollega kunne huske, at have serveret det i 1968 til en indflytterfest. Jeg elsker også stadig landgangsbrød og det er vildt nok at landgangsbrød stadig holder max.
4 landgangsbrød
Du skal bruge:
- Lav 4 stænger ud af en portion fladbrød med ost og brug dem som brød i dit landgangsbrød
- dit favorit pålæg: fisk, skaldyr, æg, leverpostej, charcutteri, og forskellige oste
- Gode LCHF-toppings: mayonaise, remoulade, sky, rå løg, agurk, tomat, karse, radisse, peberfrugt osv.
Sådan gør du:
- bag dine fladbrød – det kan man sagtens gøre dagen før, så de bare skal varmes på brødristeren. Flad dejen ud når du afsætter den på pladen så stængerne ikke bliver for høje midt på.
- vælg 3-4 slags pålæg du vil bruge og placér dem i den rækkefølge du finder det logisk at spise dem i
- pynt med mayonaise, remoulade og forskellig slags grønt, så landgangsbrødene bliver festlige at se på.
En facebook-ven pointerede, at for hende var den perfekte måde at afslutte et landgangsbrød på, med koldt smør og et par skiver mørk pålægschokolade. For mig skal afslutningen helst være ost. Det smarte ved langangsbrød er, at man kan skræddersy dem til hvert enkelt medlem af familien. Måske er det bla. derfor det appellerer til børn. Jeg bagte fladbrødet med et drys af sorte birkes, så det får ekstra brødsmag. Måske er det også på tide for dig at genoplive denne klassiker til næste familie-komsammen. Den er super let at lave i LCHF-udgaven og dem der virkelig elsker brød, skal bare have et lækkert flute under.
De ser lækre ud de landgangsbrød. Er denne portion til 2 eller 4 personer?
Hilsen Helle
Portionen er 1 landgangsbrød per person – så er jeg i alt fald mæt 🙂