“Vi skal spise mere fisk” er et helt almindeligt fortsæt for mange familier. Hvem har ikke prøvet at løbe tør for ideer, til nye måder at lave fisk på? Jeg har i denne lækre sunde LCHF lasagne erstattet lasagnepladerne med rødspættefiletter. Det er en god og anderledes måde at spise fiskefilet på, som sikkert vil gå rent ind hos de fleste. Selv om fisk normalt er lidt dyrere, så ligger denne her fiskeret i den billige ende.
3 personer
Du skal bruge:
- 400 g rødspættefilet
- 200 g champignon
- 125 g mozzarella, reven
- 2 alm.forårsløg
- 1 x 1 mellem fed hvidløg
- 100 g flødeost 60+
- 150 g hakkede tomater fra dåse
- 1 dl kyllingefond eller hvidvin
- 200 g helbladet spinat, dybfrost
- 1 håndfuld hakket frisk dild
- 1 tsk basilikum
- 1 nip cayennepeber
- 1 klat smør
- salt og peber
Sådan gør du:
- når du køber dine fiskefiletter, så få fiskehandleren til at finde nogen i nogenlunde samme størrelse
- tø din spinat op
- lav den cremede tomatsauce
- hak forårsløg og hvidløg fint
- skær dine champignon i tern på ca 1x1x1 cm
- kom en klat smør på panden og sauter dine champignons i ca. 5 min, tilsæt forårsløg og hvidløg og sauter i yderligere 5 min – pas på hvidløgene ikke brænder på til
- tilsæt hvidvin eller kyllingefond, lad lidt af væsken fordampe
- tilsæt de hakkede tomater, lad saucen simre i 5-10 min
- tilsæt flødeosten og opløs den i saucen, saucen skal være rimelig tykflydende, hvis den er for tyk tilsætter du lidt ekstra kyllingefond
- tilsæt den hakkede friske dild, den tørrede basilikum og smag til med salt og peber
- lav nu 3 “lasagnestakke”
- i et ildfast fad, eller på en bageplade med bagepapir, læg først 1 fiskefilet, herpå lidt spinat fordelt i et tyndt lag, lidt tomatsauce og lidt revet mozzarella, om der skal 2, 3 eller 4 fiskefiletter i hver stak afhænger af størrelsen på dem, jeg lavede mine med 3 stk
- slut af med spinat, tomatsauce og ost
- lasagnen må gerne trække lidt, inden du sætter den i ovnen
- sæt lasagnen i ovnen ved 200 grader almindelig ovn i en halv time – jeg havde mine stående i midten af ovnen.
At lave fiskefiletter som en slags lasagne er en idé der puster lidt liv i kludene hos de ellers lidt kedelige og kønsløse fiskefiletter. Der er delte meninger om at servere fisk sammen med ost. Personligt har jeg altså ikke noget problem med det overhovedet, det smager bare lækkert! Jeg serverede lasagnen med en lille frisk salat af ruccola og dild med lidt citron og olivenolie over. Tilpas selv dine portioner, så de passer til dit protein indtag, for det er en LCHF lasagne, der mætter virkelig meget!