Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

LCHF skinkelasagne

08/03/2016 By Dorrit Nørgaard 4 kommentarer

LCHF skinkelasagne

Jeg har ofte lavet LCHF lasagne, med pladerne erstattet med alle afskygninger af grøntsager. Det har smagt godt, men det har ikke været værd at skrive en opskrift om. Men så en dag, fik jeg en tosset idé. Hvorfor ikke bruge kødet som plader?? Som sagt så gjort, så nu deler jeg opskriften på én af mine bedste opfindelser. Den må I bare prøve!

2-3 personer

Du skal bruge:

  • 200 g skinke pålæg. jeg brugte den fra Levevis, købt i Netto
  • 150 g champignon
  • 125 g mozzarella, reven
  • 2 x 1 mellem forårsløg
  • 1 mellem fed hvidløg
  • 0,75 dl piskefløde, fløde 38%
  • 150 g tomater fra dåse evt. med basilikum & oregano
  • 200 g spinat, helbladet fra frost
  • 3 spsk vand
  • ½ tsk tørret oregano
  • ½ tsk tørret basilikum
  • ½ tsk paprika
  • 1/4 tsk cayennepeber
  • salt og peber
  • kokosolie til stegning

Sådan gør du:

  • tø spinaten op og knug den overskydende væske fra
  • snit forårsløgene fint
  • skær champignonerne i små tern
  • smelt kokosolie på en pande og tilsæt forårsløg og champignon, sautér dem til champignonerne er bløde og har afgivet noget af deres væske
  • pres et fed hvidløg ned i og steg det med, til det afgiver aroma
  • hæld tomaterne ved, sammen med 3 spsk. vand og fløden – lad saucen simre i ca 10 min
  • tilsæt krydderierne og smag til med salt og peber
  • lav nu 2 små “lasagnestakke”
  • i et ildfast fad, læg først 1 skive skinke, herpå lidt spinat fordelt i et tyndt lag, lidt tomatsauce og lidt revet mozzarella, fortsæt til du har brugt 4 stykker skinke til hver lasagne, slut af med spinat, tomatsauce og ost
  • lasagnen må gerne trække lidt, inden du sætter den i ovnen
  • sæt lasagnen i ovnen ved 200 grader almindelig ovn i en halv time – jeg havde mine stående i midten af ovnen.

LCHF skinkelasagne

Når lasagnen er færdig flyttes den uden besvær med en paletkniv til tallerkenen. Jeg kunne kun spise en halv – Henrik spiste en hel og var meget glad og meget mæt bagefter. Glæder mig allerede til jeg skal lave dem igen 🙂 Jeg tænker også de kan laves med kylling , eller i mini-størrelse med eksempelvis skiver af hamburgerryg.

DSC_1124

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 3.574 times, 11 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Comfort food, gæstemad, Hverdagsmad, Kan laves dagen i forvejen, LCHF Tags: candlelight, lchf, ost, skinke, spinat, svinekød, weekendmad

« LCHF madplan uge 10
LCHF påskeæg med orange marcipan og nougat »

Kommentarer

  1. Mathilde skriver

    08/09/2016 kl. 19:19

    Hvor er den fantastisk. Tak for den opskrift

    Svar
    • Dorrit skriver

      09/09/2016 kl. 10:07

      Tusind tak Mathilde 🙂

      Svar
  2. Tina Hartman skriver

    01/04/2019 kl. 07:15

    Mozzarella – må jeg spørge hvilken ost du bruger?

    Svar
    • Dorrit Nørgaard skriver

      01/04/2019 kl. 08:28

      Ja 😊det er faktisk lidt forskelligt, ofte cheesemix fra Lidl, men også ofte mozzarella fra tasty cheese fra Netto

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2022 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR