Jeg har ofte lavet LCHF lasagne, med pladerne erstattet med alle afskygninger af grøntsager. Det har smagt godt, men det har ikke været værd at skrive en opskrift om. Men så en dag, fik jeg en tosset idé. Hvorfor ikke bruge kødet som plader?? Som sagt så gjort, så nu deler jeg opskriften på én af mine bedste opfindelser. Den må I bare prøve!
2-3 personer
Du skal bruge:
- 200 g skinke pålæg. jeg brugte den fra Levevis, købt i Netto
- 150 g champignon
- 125 g mozzarella, reven
- 2 x 1 mellem forårsløg
- 1 mellem fed hvidløg
- 0,75 dl piskefløde, fløde 38%
- 150 g tomater fra dåse evt. med basilikum & oregano
- 200 g spinat, helbladet fra frost
- 3 spsk vand
- ½ tsk tørret oregano
- ½ tsk tørret basilikum
- ½ tsk paprika
- 1/4 tsk cayennepeber
- salt og peber
- kokosolie til stegning
Sådan gør du:
- tø spinaten op og knug den overskydende væske fra
- snit forårsløgene fint
- skær champignonerne i små tern
- smelt kokosolie på en pande og tilsæt forårsløg og champignon, sautér dem til champignonerne er bløde og har afgivet noget af deres væske
- pres et fed hvidløg ned i og steg det med, til det afgiver aroma
- hæld tomaterne ved, sammen med 3 spsk. vand og fløden – lad saucen simre i ca 10 min
- tilsæt krydderierne og smag til med salt og peber
- lav nu 2 små “lasagnestakke”
- i et ildfast fad, læg først 1 skive skinke, herpå lidt spinat fordelt i et tyndt lag, lidt tomatsauce og lidt revet mozzarella, fortsæt til du har brugt 4 stykker skinke til hver lasagne, slut af med spinat, tomatsauce og ost
- lasagnen må gerne trække lidt, inden du sætter den i ovnen
- sæt lasagnen i ovnen ved 200 grader almindelig ovn i en halv time – jeg havde mine stående i midten af ovnen.
Når lasagnen er færdig flyttes den uden besvær med en paletkniv til tallerkenen. Jeg kunne kun spise en halv – Henrik spiste en hel og var meget glad og meget mæt bagefter. Glæder mig allerede til jeg skal lave dem igen 🙂 Jeg tænker også de kan laves med kylling , eller i mini-størrelse med eksempelvis skiver af hamburgerryg.
Hvor er den fantastisk. Tak for den opskrift
Tusind tak Mathilde 🙂
Mozzarella – må jeg spørge hvilken ost du bruger?
Ja 😊det er faktisk lidt forskelligt, ofte cheesemix fra Lidl, men også ofte mozzarella fra tasty cheese fra Netto