Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

LCHF leverpostej

11/09/2015 By Dorrit Nørgaard 6 kommentarer

DSC_9961

Leverpostej

Leverpostej er næsten perfekt LCHF mad – jeg spiser det dog sjældent, for alle købevarianterne er bare lidt for skumle for mig. Først nu har jeg taget mig sammen til at LCHF’isere opskiften. Jeg har været forbi svigermor og bede om hendes opskrift – men for hulen! Den var fedtfattig og aaaalt for moderne, men smagen kan man jo godt forsøge at efterligne alligevel. Der er vist en gammel husmoder-regel, der siger, at man skal tage sin frikadelle-opskrift og erstatte farsen med lever og spæk. Jeg synes selv, jeg har en anstændig opskrift på frikadeller, men jeg besluttede dog at droppe osten – det skal jeg først prøve en dag, jeg føler mig rigtig modig. Men resten blev, med nogle få justeringer, som det plejer.

Du skal bruge:

  • 200 g svinelever
  • 300 g spæk
  • 50 g rødløg
  • 2 spsk chiafrø
  • 2 stk æg
  • ½ dl hvidvin – kan erstattes med kyllingefond
  • ½ dl piskefløde
  • 1 dl kyllingefond
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk peber
  • ½ tsk cayenne
  • hakket frisk timian
  • eventuelt 2-3 hakkede ansjoser

Sådan gør du:

  • Få din slagter til at hakke lever og spæk – eller gør det selv i din foodprocessor
  • riv løget – eller hak det fint i foodprocessoren
  • rør alle ingredienser sammen
  • put postej-massen i forme
  • sæt dem i et ildfast fad i vandbad
  • bag leverpostejen i en time ved 180 grader almindelig ovn

DSC_9957

Lad være med at lade dig skræmme af chiafrøene. Jeg ved godt de ligner frø-æg, når man lægger dem i vand, men her holder de bare på safterne og smagen og bliver ikke det mindste slimede. Vi spiste leverpostejen på paleo-brød, med bacon og cornichonner – chef-prøvesmageren var begejstret, han løb en lille æresrunde, da han havde smagt den, så jeg tror nok den er godkendt. Selv var jeg også ret godt tilfreds 🙂

DSC_9954

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 2.930 times, 18 visits today)

Skrevet i: Comfort food, Frokostret, Hverdagsmad, LCHF

« Alt i én LCHF morgenmads-eightie
Lun LCHF eightie-klapper med skinke og ost »

Kommentarer

  1. Ravfood skriver

    11/09/2015 kl. 09:53

    Hvor ser det lækkert ud – og sikke smukke billeder. Leverpostej smager skønt og er da en rigtig LCHF ting. God idé med chiafrø – det skal jeg prøve. Jeg plejer at lave min med pofiber. Og så kommer jeg altid lidt allehånde i – det er nemlig sammen med ansjoserne det vigtigste i en leverpostej, synes jeg.
    Kh Kathe

    Svar
    • Dorrit skriver

      11/09/2015 kl. 10:09

      Hovsa! Allehånde – det skal jeg prøve 🙂 Godt tip. Jeg er meget glad for chiafrø og de egenskaber de har i forhold til at holde på væske og smag, samtidig med at de selv er smagsneutrale – det er simpelthen så let at have med at gøre. At man så tilføjer noget sundt ved at bruge dem, det er jo bare en dejlig ekstra-gevinst 🙂

      Svar
  2. Marianne skriver

    28/01/2017 kl. 19:43

    Øj, hvor smager den godt! Helt perfekt på dit chiaknækbrød ????.

    Svar
    • Dorrit skriver

      31/01/2017 kl. 04:59

      Tak Marianne 🙂 Jeg elsker det også og jeg synes det er en nem og velsmagende måde at få lidt ekstra fedt på 😛

      Svar
  3. Naja skriver

    11/08/2018 kl. 16:41

    Super god opskrift, jeg erstattede ca. 50 gr. af spækket med noget røget, og droppede cayenne.
    giver en mild røgsmag og gør mandfolket glad.

    Svar
    • Dorrit Nørgaard skriver

      11/08/2018 kl. 17:01

      Det var da en fremragende idé ?? tak for den ?

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR