Leverpostej er næsten perfekt LCHF mad – jeg spiser det dog sjældent, for alle købevarianterne er bare lidt for skumle for mig. Først nu har jeg taget mig sammen til at LCHF’isere opskiften. Jeg har været forbi svigermor og bede om hendes opskrift – men for hulen! Den var fedtfattig og aaaalt for moderne, men smagen kan man jo godt forsøge at efterligne alligevel. Der er vist en gammel husmoder-regel, der siger, at man skal tage sin frikadelle-opskrift og erstatte farsen med lever og spæk. Jeg synes selv, jeg har en anstændig opskrift på frikadeller, men jeg besluttede dog at droppe osten – det skal jeg først prøve en dag, jeg føler mig rigtig modig. Men resten blev, med nogle få justeringer, som det plejer.
Du skal bruge:
- 200 g svinelever
- 300 g spæk
- 50 g rødløg
- 2 spsk chiafrø
- 2 stk æg
- ½ dl hvidvin – kan erstattes med kyllingefond
- ½ dl piskefløde
- 1 dl kyllingefond
- 1½ tsk salt
- ½ tsk peber
- ½ tsk cayenne
- hakket frisk timian
- eventuelt 2-3 hakkede ansjoser
Sådan gør du:
- Få din slagter til at hakke lever og spæk – eller gør det selv i din foodprocessor
- riv løget – eller hak det fint i foodprocessoren
- rør alle ingredienser sammen
- put postej-massen i forme
- sæt dem i et ildfast fad i vandbad
- bag leverpostejen i en time ved 180 grader almindelig ovn
Lad være med at lade dig skræmme af chiafrøene. Jeg ved godt de ligner frø-æg, når man lægger dem i vand, men her holder de bare på safterne og smagen og bliver ikke det mindste slimede. Vi spiste leverpostejen på paleo-brød, med bacon og cornichonner – chef-prøvesmageren var begejstret, han løb en lille æresrunde, da han havde smagt den, så jeg tror nok den er godkendt. Selv var jeg også ret godt tilfreds 🙂
Hvor ser det lækkert ud – og sikke smukke billeder. Leverpostej smager skønt og er da en rigtig LCHF ting. God idé med chiafrø – det skal jeg prøve. Jeg plejer at lave min med pofiber. Og så kommer jeg altid lidt allehånde i – det er nemlig sammen med ansjoserne det vigtigste i en leverpostej, synes jeg.
Kh Kathe
Hovsa! Allehånde – det skal jeg prøve 🙂 Godt tip. Jeg er meget glad for chiafrø og de egenskaber de har i forhold til at holde på væske og smag, samtidig med at de selv er smagsneutrale – det er simpelthen så let at have med at gøre. At man så tilføjer noget sundt ved at bruge dem, det er jo bare en dejlig ekstra-gevinst 🙂
Øj, hvor smager den godt! Helt perfekt på dit chiaknækbrød ????.
Tak Marianne 🙂 Jeg elsker det også og jeg synes det er en nem og velsmagende måde at få lidt ekstra fedt på 😛
Super god opskrift, jeg erstattede ca. 50 gr. af spækket med noget røget, og droppede cayenne.
giver en mild røgsmag og gør mandfolket glad.
Det var da en fremragende idé ?? tak for den ?