Det er ikke så ofte vi spiser pandekager, men jeg tror alle æbleskive-reklamerne her op til Jul har fået mig aktiveret. Søndag var vi lidt sent oppe, så frokosten blev tilsvarende sen og derfor luftede jeg tanken om LCHF pandekager og gløgg som en kombi frokost/eftermiddagskaffe. Det forslag faldt i god jord hos Henrik. Det er nærliggende at servere fibersirup til pandekagerne. Men det får diabetikere højt blodsukker af, så det har vi slet ikke i huset. I stedet lavede jeg den karamelsauce, som jeg lavede til valnøddekagen – i dag lod jeg være med at tykne den med xanthan gummi, og hældte den over pandekagerne, som man ville gøre med en sirup. Jeg pyntede med lidt dyre friske jordbær og lidt ristede kokosflager.
Til 2 personer:
Til karamelsaucen skal du bruge: (jeg lavede halv portion af karamelsaucen)
- 60 g smør
- 80 g sukrin gold
- 4 spsk piskefløde
- 1 spsk vand
- 1 lille drys salt
- eventuelt lidt vanille
Sådan gør du:
- smelt smør og sukrin gold i en gryde, lad det simre i 2-3 minutter
- tilsæt vand og fløde
- tilsæt et lille drys salt og eventuelt lidt vanille
- serveres varm ellers krystaliserer den
Til kokospandekagerne skal du bruge:
- 4 æg
- 1 dl kokosmælk – jeg bruger light fra Santa Maria, ikke fordi jeg er fedtforskrækket, men fordi den er flydende
- 2 3/4 spsk kokosfibermel
- 1½ tsk sukrin gold
- 1 tsk vanillepulver
- 1 tsk bagepulver
- 2 spsk kokosolie
Sådan gør du:
- bland bagepulveret i kokosfibermelet, så der ikke er nogen klumper
- bland herefter alle ingredienser sammen i en skål – jeg brugte stavblenderen og tilsatte kokosolien kold
- du kan også smelte kokosolien og bruge en håndmixer
- kokosfibermel opfører sig lidt forskelligt efter hvilket mærke det er, men konsistensen skal være som en tyk pandekagedej
- lad dejen stå lidt før du vurderer tykkelsen
- tilsæt evt. lidt mere kokosmælk eller kokosfibermel
- bages på en pande – jeg brugte ikke fedtstof andet til den første, det der var i dejen var nok
Jeg bagte pandekager til 3 personer, for at have nogen i køleskabet til i morgen. Denne opskrift giver luftige og lette pandekager. Man skal passe på med at bage dem for længe, så kan de godt blive hårde. De skal bages lige nøjagtig “nok” så er de bedst. De smagte virkelig godt og forbudt og gav helt fint fornemmelsen af, at man spiste en stor portion af noget virkeligt syndigt. Der var intet at se på blodsukkeret 1½ time bagefter. Tricket med karamelsaucen var også en vinder, det var let at fordele ud over pandekagerne og så flot ud.
Skriv et svar