Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Luftige kokospandekager med karamelsauce

23/11/2015 By Dorrit Nørgaard Skriv kommentar

LCHF kokospandekager

Det er ikke så ofte vi spiser pandekager, men jeg tror alle æbleskive-reklamerne her op til Jul har fået mig aktiveret. Søndag var vi lidt sent oppe, så frokosten blev tilsvarende sen og derfor luftede jeg tanken om LCHF pandekager og gløgg som en kombi frokost/eftermiddagskaffe. Det forslag faldt i god jord hos Henrik. Det er nærliggende at servere fibersirup til pandekagerne. Men det får diabetikere højt blodsukker af, så det har vi slet ikke i huset. I stedet lavede jeg den karamelsauce, som jeg lavede til valnøddekagen  – i dag lod jeg være med at tykne den med xanthan gummi, og hældte den over pandekagerne, som man ville gøre med en sirup. Jeg pyntede med lidt dyre friske jordbær og lidt ristede kokosflager.

Til 2 personer:

Til karamelsaucen skal du bruge: (jeg lavede halv portion af karamelsaucen)

  • 60 g smør
  • 80 g sukrin gold
  • 4 spsk piskefløde
  • 1 spsk vand
  • 1 lille drys salt
  • eventuelt lidt vanille

Sådan gør du:

  • smelt smør og sukrin gold i en gryde, lad det simre i 2-3 minutter
  • tilsæt vand og fløde
  • tilsæt et lille drys salt og eventuelt lidt vanille
  • serveres varm ellers krystaliserer den

Til kokospandekagerne skal du bruge:

  • 4 æg
  • 1 dl kokosmælk – jeg bruger light fra Santa Maria, ikke fordi jeg er fedtforskrækket, men fordi den er flydende
  • 2 3/4 spsk kokosfibermel
  • 1½ tsk sukrin gold
  • 1 tsk vanillepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk kokosolie

Sådan gør du:

  • bland bagepulveret i kokosfibermelet, så der ikke er nogen klumper
  • bland herefter alle ingredienser sammen i en skål – jeg brugte stavblenderen og tilsatte kokosolien kold
  • du kan også smelte kokosolien og bruge en håndmixer
  • kokosfibermel opfører sig lidt forskelligt efter hvilket mærke det er, men konsistensen skal være som en tyk pandekagedej
  • lad dejen stå lidt før du vurderer tykkelsen
  • tilsæt evt. lidt mere kokosmælk eller kokosfibermel
  • bages på en pande – jeg brugte ikke fedtstof andet til den første, det der var i dejen var nok

LCHF kokospandekager

Jeg bagte pandekager  til 3 personer, for at have nogen i køleskabet til i morgen. Denne opskrift giver luftige og lette pandekager. Man skal passe på med at bage dem for længe, så kan de godt blive hårde. De skal bages lige nøjagtig “nok” så er de bedst. De smagte virkelig godt og forbudt og gav helt fint fornemmelsen af, at man spiste en stor portion af noget virkeligt syndigt. Der var intet at se på blodsukkeret 1½ time bagefter. Tricket med karamelsaucen var også en vinder, det var let at fordele ud over pandekagerne og så flot ud. LCHF kokospandekager

 

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 3.606 times, 14 visits today)

Skrevet i: Comfort food, Dessert, LCHF, Morgenmad, Ultra hurtigt Tags: karamel, kokosfibermel, pandekager, sukrin

« LCHF madplan uge 48
Cognac-konfekt af lazy marcipan »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR