Hvad søren gør man lige, når man på den ene side gerne vil servere en lækker lørdagsmiddag, men på den anden side også har lovet at bage en Gateaux Marcel til dagen efter? Der findes rent faktisk fastfood som de fleste LCHF’ere godt kan spise. Men vi vil gerne kunne regne den nøjagtige mængde protein og kulhydrat ud, for at kunne dosere Henriks insulin korrekt, så er det rart at lave det selv. Jeg blev reddet i Rema! De havde friske tigerrejer med hvidløg, fersk laks og frossen ratatouille. Det kunne jeg godt se fungere, sammen. Det er ikke den billigste ret jeg har lavet, men til gengæld tror jeg næsten det er den hurtigste – og så smagte det himmelsk – så det tåler helt klart en gentagelse.
2 portioner
Du skal bruge:
- 2 laksesteaks
- 200 g hvidløgsmarinerede tigerrejer
- 1 posefrossen ratatouille fra Rema 1000
- 100 g champignon
- 50 g feta
- lidt frisk persille
- 2 tsk græsk krydderi
- kokosolie til stegning
- lidt olivenolie
Sådan gør du:
- Steg dine champignon i lidt kokosolie
- hæld ratatouillen ud i bunden af et fad, kom dine champignons ovenpå
- skær skindet af dine laksesteaks og læg dem ovenpå grøntsagerne
- drys dit græske krydderi over
- fetaen smuldres hen over
- sættes i ovnen ved 200 grader i 15 min
- kom dine rejer i fadet i et jævnt lag
- afslut med at grille i 5-6 min til dine rejer er lyserøde
- drys med hakket persille og put en smule olivenolie på toppen
Hvis dele af familien spiser kulhydrater, så giv dem lidt godt brød til, retten kræver ikke andet. Det er dejlig for mig at kunne tilføje denne ret til listen af fastfood og feber-redninger, da jeg ofte er en temmelig optimistisk planlægger. Lørdag var jeg til supervision til klokken 16 og alligevel nåede jeg på denne måde at lave virkelig lækker weekend-aftensmad, bage Gateaux Marcel OG få en hel aftens afslapning.