Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

LCHF madpakke boller

20/12/2015 By Dorrit Nørgaard 44 kommentarer

LCHF madpakke boller

Når vi smutter afsted til Australien, så spiller disse boller en vigtig rolle i provianten til den første del af turen. Det er den første bolle jeg har fremstillet helt uden æg. Det er helt klart også den bedste LCHF madpakke bolle jeg har bagt til dato. Den opfører sig og smager som rigtig brød. Henrik er begejstret, han har spist én til morgenmad, sammen med hans æg og pølser, i nogle dage nu og de holder ham kørende med jævnt blodsukker helt indtil frokost. Han foreslog vi skulle kalde dem Henriks boller, men vi blev enige om at det nok alligevel var upassende 🙂

Krummen er luftig. Smag og konsistens minder lidt om rugfler, sådan som jeg husker dem. Bollen får ikke sprød skorpe – men den er god og riste som en krydder – så kommer der lidt sprødhed.

Bollerne er bygget af forskellige fibre, og det er ikke tilfældig hvilke, for deres forskellige smage og konsistenser spiller en vigtig rolle. Det samme gør græskarkernemelet og valnøddemelet som er de to meltyper som giver den brødsmag jeg var ude efter. Valnøddemelet tilføjer en smule bitterhed, på samme måde som rugmel gør og græskarkernemelet tilføjer en lidt salt ristet smag.

Nå men nok snak – here goes…

8 boller 

Du skal bruge:

  • 2 spsk fiber husk, pulveriserede loppefrøskaller
  • 2 spsk hørfrø
  • 20 g græskarkerner
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk sesamfrø
  • 40 g affedtet græskarkernemel I carbs shop
  • 30 g fibrex, fibre til bagning og madlavning, Dansukker
  • 2 spsk pofiber
  • 30 g kokosfibermel
  • 30 g afedtet valdnøddemel Icarb shop
  • 2 spsk solsikkekerner
  • 1 tsk sukrin gold
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 4½ dl lunken vand

Sådan gør du:

  • tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • vej alle de tørre ingredienser af i en skål
  • si valnøddemelet, så du er sikker på der ikke er skaller i
  • bland de tørre ingredienser godt sammen for at sikre at der ikke er klumper i bagepulveret
  • bland æblecidereddike med vandet
  • tilsæt alt vand og æblecidereddike på én gange og rør til
  • lad dejen stå i 2 min
  • dejen skal være våd, og formbar – jeg kunne tage den op og rulle en pølse af den på køkkenbordet uden det hængte i – er det for tørt, så tilsæt lidt mere vand
  • form bollerne og sæt dem på en bageplade, de hæver både lidt opad og lidt ud til siderne
  • drys eventuelt med lidt græskarkerner eller sesamfrø
  • bages i 20 til 25 minutter
  • lad dem køle af inden du skærer i dem

LCHF madpakke boller

LCHF madpakke bollerMelet, der er brugt her, er affedtet mel. Måske har du ikke disse specifikke meltyper i skabet, men jeg synes du skal prøve med andre affedtede meltyper som erstatning. Der er gode chancer for at de opfører sig nogenlunde på samme måde. Vær opmærksom på det, når du tilsætter vandet. Du skal bare ramme konsistensen, så bør du være ok. Hvis du beslutter dig for at male dit eget mel, så er du på egen hånd og så ville jeg nok forsøge med halv opskrift.

LCHF boller

LCHF madpakke boller

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 21.527 times, 195 visits today)

Skrevet i: Brød, Comfort food, LCHF, Morgenmad, Ultra hurtigt Tags: boller, brød, fiberhusk, fibrex, græskarkerner, madpakke, morgenmad, pofiber

« Broccolibund med pizzafyld
Torsk med karrysauce, blomkålsris og bacon »

Kommentarer

  1. Marianne skriver

    30/01/2016 kl. 19:38

    Rigtigt dejlige boller! Fungerer fint med sesammel og Fiberfin i stedet for valnøddemel og Fibrex, men skal helt klart prøves med de rigtige ingredienser. Det er ikke sidste gang de bliver bagt 🙂

    Svar
    • Dorrit skriver

      31/01/2016 kl. 07:09

      Dejligt at du har eksperimenteret med opskriften ???? jeg vil selv prøve med andre meltyper i weekenden ???? jeg er SÅ vild med at de ikke smager af omelet???? min kæreste elsker dem til sin morgenmad og synes det er vild luksus at kunne spise dem helt uden blodsukkerpåvirkning.

      Svar
      • Marianne skriver

        28/02/2016 kl. 11:46

        Og de er endnu bedre med de rigtigt ingredienser :-). Jeg elsker at der hverken er æg eller mælkeprodukter i, konsistensen er skøn (de bliver faktisk nærmest sprøde hvis man rister dem på brødristeren), og de er ikke spor æggede. Totalt perfekt når man har T2 diabetes. Yndlingsboller!

        Svar
        • Dorrit skriver

          28/02/2016 kl. 13:19

          Det er bare helt perfekt at de fungerer så godt for dig Marianne 🙂 Super fedt at du så også lige har anskaffet dig det “rigtige” mel også 🙂
          Min kæreste har også bare jævnt blodsukker hele formiddagen og er dejlig mæt, når han har spist én til sine æg om morgenen.

          Svar
  2. Pia Dahl skriver

    03/02/2016 kl. 23:28

    Jeg vil prøve med affedtet Sesammel og affedtet peanutmel
    Kan man købe affedtet valnødde og affedtet græskarkerne mel her i Danmark ?
    Måske på Low Carb store.dk ?

    Svar
    • Dorrit skriver

      04/02/2016 kl. 06:12

      Jeg har ikke set det i dk endnu, men bollerne bliver også fine, selvom man bytter melet ud med andet affedtet mel.

      Svar
      • Marianne skriver

        28/02/2016 kl. 11:49

        LchfButikken har haft det, men det er desværre udsolgt for tiden, så jeg har købt i Tyskland. Det er lidt dyrt i porto, så man skal nok helst bestille en masse på en gang, eller slå sig sammen med nogen om at bestille

        Svar
    • Elin skriver

      10/02/2016 kl. 10:08

      Man kan godt få det hos low karbo. Valnød er dog udsolgt lige nu.

      Svar
  3. Anita Petersen skriver

    17/07/2016 kl. 18:09

    Hej Dorrit
    Jeg har i dag bagt dine boller ???? og mums siger jeg bare.. jeg erstattede græskarkernemel med sesammel og valnøddemel med mandelmel.. og det fungerede super fint ???? jeg skal dog snart have bestilt nyt mel fra funktionel.. så måske jeg skulle prøve de nye meltyper ????
    Tak fra Anita

    Svar
    • Dorrit skriver

      17/07/2016 kl. 19:46

      Tak fordi du lige giver dig tid til at skrive en kommentar 🙂 Når nu man skriver at man har lavet godt LCHF-brød så ved man også at 75% har tænkt “ja, ja det er godt med dig” fordi de har bagt en del brød med æggesmag 🙂 og det kan man jo ikke fortænke dem i 🙂 Valnøddemelet og græskarkerne-melet synes jeg giver en rugbrøds-agtig smag, så jeg synes helt klart du skal eksperimentere. Nu ved du, at du har en opskrift der virker, så kan du jo bare gå amok. Det affedtede mel har jeg ikke oplevet er så forskelligt fra hinanden. Rigtig god bagelyst 🙂

      Svar
      • Anita Petersen skriver

        19/07/2016 kl. 21:08

        Tak for respons ???? jeg har i dag bagt 2. portion med græskarkernemel og mandelmel.. og de blev endnu bedre end de første ???? jeg har dog ikke kunnet finde valnøddemel i lchf-butikken på nettet.. måske jeg kan finde dem et andet sted ????

        Endnu en gang tak for en lækker opskrift ❤

        Svar
        • Dorrit skriver

          20/07/2016 kl. 16:13

          Jeg køber mit valnøddemel ved I Carb Shop i Tyskland. Når det er I kommer de til at smage meget rugbrødsagtigt. Men græskarkernemelet er nu også virkeligt lækkert 🙂

          Svar
  4. Helle Ryom skriver

    30/07/2016 kl. 22:53

    Hej! Sikke en lækker side du har dig her!
    Jeg elsker, at i spiser LCHF “i det lange løb” og ikke kun som en kur! Jeg og min krop trives absolut bedst med, altid at spise LCHF, men jeg synes man skal vænne sig til planlægningen.
    Jeg har været inde, at kigge lidt på den tyske Carb Store. Jeg kan se porto er lidt dyr, så jeg vil gerne bestille lidt forskelligt med, når jeg nu er i gang. Er der noget du kan anbefale? Har du prøvet deres chiafrø?
    Mvh. Hekke

    Svar
    • Dorrit skriver

      31/07/2016 kl. 12:54

      Hej Helle:-)
      Tak for dine søde ord 🙂 Jeg skriver lige det jeg har prøvet fra I Carb Store og hvad mine erfaringer er med det. FiberHusk(Flohsahmenschalen) Fungerer fuldt ud som den gule HUSK man køber i Danmark. Valnøddemel, lækker mel med god let bitter smag, der er med til at give en lidt rugbrødsagtig smag til madpakkebollerne, den skal lige igennem en si inden brug, da der er rester af skaller i. Græskarkernemel, lavt kulhydratindhold og med lækker velkendt smag af græskarkerner. Brun mandelmel. Knap så sød som den hvide mandelmel, og med lidt grovere skruktur, god smag. Kokosfibermel, god mel, men den smager mega meget af kokos, så det dur ikke at putte den i brød, da den smager gennem ALT. Hvid mandelmel, fungerer som den fra funktionel mad, er lidt sød i smagen, så med mindre det er til kage, så bruger jeg den aldrig alene. Jeg har ikke prøvet deres chia-frø endnu, men dem ville jeg ikke være betænkelig ved at købe. – håber det hjælper dig lidt i din bestilling 🙂

      Svar
      • Helle Ryom skriver

        31/07/2016 kl. 13:18

        Tusind tak for dit svar. Jeg glæder mig helt enormt til at følge din side og dine madplaner! Det er er en stor hjælp og inspiration.

        Jeg vender tilbage med en anmeldelse af chiafrøene.

        God weekend!

        Svar
        • Dorrit skriver

          01/08/2016 kl. 08:33

          Den vil jeg se frem til 🙂

          Svar
  5. Helle Ryom skriver

    23/08/2016 kl. 17:28

    Hej hej.

    har du prøvet at fryse bollerne?

    Svar
    • Dorrit skriver

      23/08/2016 kl. 17:33

      Hej Helle
      Ja, vi har altid nogen i fryseren, det fungerer fremragende 🙂

      Svar
      • Helle Ryom skriver

        23/08/2016 kl. 18:02

        Super!

        Tak for hurtigt svar som altid!

        Jeg har lige bagt en omgang, de ser godt nok lækre ud – jeg er bare helt vildt mæt efter en “ultimativ” burger, så der er virkelig ikke plads til mere mad! Tak for gode opskrifter.

        Svar
        • Dorrit skriver

          24/08/2016 kl. 08:00

          Tak Helle 🙂 Håber du bliver lige så vild med dem, som jeg er 🙂

          Svar
  6. Marie skriver

    07/09/2016 kl. 11:49

    Hej 🙂

    Kan man erstatte fibrex med noget andet?

    Fx mere fiberhusk

    Svar
    • Dorrit skriver

      07/09/2016 kl. 12:39

      Hej Marie????

      Fibrex er en vigtig ingrediens. Du må nok i Meny ????
      Mvh Dorrit

      Svar
      • Marie skriver

        16/09/2016 kl. 16:48

        Hej Dorrit.

        Så fik jeg endelig købt Fibrex.

        Det er en ret god opskrift.
        Var jo lidt skeptisk, fordi jeg er vant til at LCHF boller smager af æg, ost eller blomkål.

        De her er utrolig tæt på rigtigt brød…. smager lidt hen af rugfler 😀

        Tak for opskriften 🙂

        Svar
        • Dorrit skriver

          16/09/2016 kl. 17:10

          I love it ☺☺

          Svar
  7. Lotte skriver

    07/09/2016 kl. 18:15

    Hejsa
    Kan se du bruger affedet mel. Kan man bruge mel man selv har blendet

    Svar
    • Dorrit skriver

      07/09/2016 kl. 19:04

      Det affedtede mel er for at få et let og luftigt resultat. Jeg tror nok der er nogen der har forsøgt sig med at male selv. Jeg mener at huske at det vist ikke blev en total katastrofe 🙂 Beklager jeg ikke kan svare mere præcist. Jeg ville nok bare prøve med halv portion :-)De tager ikke så lang tid at røre sammen.

      Svar
  8. Lotte skriver

    17/10/2016 kl. 07:52

    Skal lige høre. Du skriver affedtet mel. Hvorfor skal det være affedtet?

    Svar
    • Dorrit skriver

      17/10/2016 kl. 07:59

      Hej Lotte 🙂
      Affedtet mel giver et mere let og luftigt brød.

      Svar
  9. Lotte skriver

    17/10/2016 kl. 10:12

    Tusind tak for svar. Det giver mening. Tænkte bare at man jo skal bruge fedt så hvorfor bruge fedtreduceret. Men vil prøve dine boller
    God dag til dig

    Svar
    • Dorrit skriver

      17/10/2016 kl. 16:16

      Håber de smager dig Lotte 🙂

      Svar
  10. Lotte Larsen skriver

    19/10/2016 kl. 19:04

    Så har jeg lige bagt madpakkeboller og udskiftede valnøddemel med sesammel. Har ikke smagt dem endnu for de skal lige køle af. De faldt godt nok sammen, er det normalt? Men pyt bare de smager godt 🙂

    Svar
    • Dorrit skriver

      19/10/2016 kl. 20:01

      Normalt falder de ikke sammen. Men det skyldes nok du har brugt noget andet mel. Håber de smager godt ????

      Svar
  11. Ann skriver

    13/12/2016 kl. 16:48

    Hej,

    Hvordan er de ift. striks LCHF, med henblik på vægttab? og dejligt at se der ikke skal æg i alt 🙂 De knækbrød du også har (Chia) bliver de mon bløde, hvis de kommer på køl, sammen med madpakken?

    Hilsen Ann

    Svar
    • Dorrit skriver

      13/12/2016 kl. 18:32

      Der er 4,7 g kh pr. stk og 9,5 g proterin pr. stk. Det kan jo strengt taget godt lade sig gøre. Men på striks, vil jeg nok nærmere anbefale. – Men på striks vil jeg sige at dem her http://mindfulmad.dk/lchf-morgen-boller/- med 2,3 g kh pr. stk og 8,9 g protein er bedre. Du kan rent faktisk spise lidt grønt ved siden af, hvilket vil give dig gode næringsstoffer og bare give dig en oplevelse af at spise lækkert og varieret.

      Svar
  12. Lotte skriver

    04/02/2018 kl. 12:07

    Produktionen af Fibrex er stoppet ved udgangen af 2017, så hvad skal man så erstatte med?

    Svar
    • Dorrit Nørgaard skriver

      04/02/2018 kl. 12:09

      Jeg afprøver det med Pofiber i dag, vender tilbage, håber det bliver godt?

      Svar
      • Dorrit Nørgaard skriver

        04/02/2018 kl. 19:37

        Som Lotte skriver, så kan man ikke købe Fibrex længere – det er og bliver det bedste! Jeg har afprøvet opskriften og erstattet fibrex med 15 g pofiber, det bliver stadig lækre og luftige boller, som bliver ekstra lækre efter en ristetur på skærefladen.

        Svar
      • Dorrit Nørgaard skriver

        04/02/2018 kl. 19:38

        Hvis nogen finder et sted hvor man kan købe fibrex – eksempelvis fra finax, så hører jeg gerne om det, for jeg er stadig vild med det produkt!

        Svar
  13. Maja skriver

    01/10/2019 kl. 14:18

    Hvor meget pofiber skal der i? Der står 2 spsk pofiber, men hvis det også skal erstatte fibrix er det så 15 g oveni de 2 spsk?
    Er lidt forvirret.😊

    Svar
    • Dorrit Nørgaard skriver

      01/10/2019 kl. 21:10

      Det kan jeg godt forstå😊 men ja 15 g+ 2 spsk🌞

      Svar
      • Maja skriver

        02/10/2019 kl. 10:40

        Okay tak 😊
        Har prøvet at bage dem. Men af en eller anden grund faldt de sammen efter bagning. Har bagt dem 25 min.

        Svar
        • Dorrit Nørgaard skriver

          02/10/2019 kl. 14:20

          Det gør de typisk hvis dejen har været lidt for våd.

          Svar
  14. Anne Belinda Bengtsson skriver

    07/09/2020 kl. 11:18

    Hej 😊
    Jeg synes det vildt svært at få / finde – Affedtet græskarmel og valnøddemel 🤦‍♀️
    Er der noget andet jeg kan bruge i stedet for de to produkter 👀
    Jeg synes de og lyder lige noget for min mand, og er meget opsat på at lave dem.

    Hilsen
    Anne Belinda

    Svar
    • Dorrit Nørgaard skriver

      07/09/2020 kl. 12:24

      Affedtet mandelmel kan erstatte dem 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR