Uha, det tog lidt længere tid at sove idag end planlagt – men nu er næste uges madplan klar og uge 46 kan bare komme an. Jeg forsøger at linke til relevante opskrifter – når jeg ikke linker til en opskrift – så er det fordi opskriften kun eksisterer som en idé i mit hoved og så kommer den som regel på bloggen senere, – hvis det smagte godt altså 🙂
MANDAG: Dorrit har aftenarbejde, Henrik laver hurtig mad – som i virkelig hurtig..
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød
Frokost: Henrik og Dorrit – resten af søndagens dukkah kylling med “tøm grøntsagsskuffen” til
Aftenmad: Lynhurtigt græsk fiskefad
Hvis de ikke har friske rå marinerede rejer i Rema, så plejer jeg at have nogen i fryseren. De er færdig på få minutter og smager vildt godt.
TIRSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik: Rester af lynhurtigt græsk fiskefad. Dorrit: spiser på arbejde.
Aftensmad: Squashnudler med carbonara sauce (opskrift kommer på blog, hvis den bliver god)
Nu hvor jeg selv synes jeg har fået tjek på at lave squashnudler – og de er blevet sådan som jeg vil have dem, så tør jeg godt vove mig ud i en klassisk carbonara – måske skal vi have en lille forret også – hvis jeg skruer ned for Henriks protein, så taber han sig og det trænger han ikke til.
ONSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød. Dorrit:- æggelatte og chia-knækbrød med ost
Frokost: Henrik rester fra aftensmaden i går og Dorrit: Paleobrød med pålæg
Aftensmad: Moussaka (opskrift kommer på bloggen hvis den bliver god)
TORSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik: Rester fra aftensmaden. – Dorrit: rester fra aftensmaden
Aftensmad: Fyldt mørbrad på grøntsagsbund.
Mørbrad en af livretterne herhjemme. Man kan sagtens fylde mørbradden dagen før – jeg plejer at starte med at lægge vita vrap på bordet – så seranoskinke der overlapper oven på vitavrappen, herefter den opskårne mødbrad, som så fyldes. Ved hjælp af filmen rulles skinken fast om mørbradden. Filmen lukkes i enderne med en knude og så lægges mørbradden i køleskabet. Den må gerne ligge i nogen timer, den bliver fuldstændig svejset sammen og jeg bruger aldrig snor eller kødnåle til at holde den lukket.
FREDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og chia-knækbrød. Dorrit: Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit rester fra aftensmaden.
Aftenmad: Græsk bøf med fetaspinat og græsk salat Dessert: Eksperimenter med konfekt – skal bruge lidt mere af min store pose med chokolade sødet med stevia, som jeg har fået indkøbt
Fredag aften, er altid sådan en hyggelig aften. Ugens arbejde er slut og jeg prøver at gøre lidt ekstra ud af maden, eller vælge en ret én af os særlig godt kan lide. I dag er det mig der får opfyldt mit ønske. Jeg har glædet mig til at skulle spise denne ret igen, lige siden jeg lavede den første gang. Jeg elsker simpelthen cremet spinat med feta go Henrik elsker hakkebøf, så vi bliver nok begge to glade.
LØRDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: husets standard morgenmad med chia knækbrød eller måske kogte æg
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: Langtidsstegte andelår med rødkålssalat med hindbærdressing
Egentlig en temmelig enkelt menu – andelårene passer sig selv og rødkålssalaten er hurtig lavet og den er altså vildt festlig, den skal vi have Juleaften. Jeg tager den med ud til mine svigerforældre, der er så søde at invitere. Vi skal rejse til Australien tidligt næste morgen og jeg skal arbejde Juleaftensdag, så der bliver sikkert nok at se til. Men dressingen kan jeg lave dagen i forvejen og så tager det ikke særlig lang tid lige at hakke rødkålen
SØNDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: husets standard morgenmad med chia knækbrød eller måske kogte æg
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftenmad: Karbonader paneret med parmasan og mandelmel– vi tømmer grøntsagsskuffen til.
De sidste par gange jeg har haft karbonader på madplanen er der kommet noget i vejen, så vi ikke har fået det alligevel, men mon ikke det lykkes denne gang.
Afslutning på ugen – grøntsagsskuffen tømmes 🙂
Skriv et svar