Hvad sker der lige for det der forår? Nå pyt! Vi har skruet op for varmen – til frokost tænder vi stearinlys og jeg skal have en lur på sofaen. Det mener Hella Joof nemlig også er sundt og vigtigt. Jeg tror også, jeg lige skal fordøje kulde chokket efter at have tilbragt den seneste uge i Alanya. Der skinnede solen og det var rigtig forår. Figentræerne havde sat små frugter og alt var grønt. Jeg er bare så parat til lidt solskin og varme i hverdagen også!
MANDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle
Frokost og aftensmad: 2. påskedag – vi skal til påskefrokost hos mine svigerforældre. Vi tager selv brød med og en god salat. Så er der altid en masse man kan spise ved sådan en påskefrokost. Det er lang tid siden vi har fået broccolisalaten med blue cheese dressing – opskriften indeholder lidt æble, men det kan naturligvis undlades. Jeg tror vi spiser ½ æble tilsammen 2-3 gange om året – som regel i denne salat, det kan godt lade sig gøre uden Henriks blodsukker skyder i vejret.
TIRSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik: Rester fra aftensmaden, hvis der er nogen, ellers paleobrød med pålæg. Dorrit: spiser på arbejde.
Aftensmad: Torsk med hvidløg og urter- hvis man godt kan lide smagen af hvidløg og krydderuter, så er det her et godt bud på aftensmad. Jeg ved ikke helt hvilket tilbehøre, jeg vælger. Hvis jeg er heldig, så er der gode grønne asparges at få, det kunne være lækkert. Da jeg lavede opskriften fik vi broccoliris til – det var også godt !!
ONSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit:- æggelatte og chia-knækbrød med ost
Frokost: Henrik og Dorrit: Rester fra aftensmaden
Aftensmad: Frikadeller med stuvet spidskål. Vi er enige om at det er på tide at tage en gammel klassiker op. Stuvet spidskål til frikadellerne, må være forholdsvis let at lave. Jeg vil forsøge mig med flødeost til saucen, så den ikke bliver for tynd.
TORSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit, rester fra aftensmaden
Aftensmad: Spinatpandekager med fyld.
Har lyst til at lave grønne pandekager, hvad fyldet bliver, ved jeg ikke helt endnu. Nedenunder ses et billed af de boller Henrik spiser hver dag til morgenmad. Jeg er lidt ærgerlig over at jeg har bagt dem med mel fra en tysk, webshop, for det er jo lidt en beslutning at købe mel hjem fra Tyskland til nogen boller man ikke engang ved om man kan lide. Men har du svært ved at holde dig mæt af din morgenmad, eller savner du brød så meget at du vælger at droppe LCHF, så synes jeg seriøst, at du skal give de her boller et skud inden du gi´r op.
FREDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit rester fra aftensmaden.
Aftenmad: Fredagstapas. Måltidet vi hver uge glæder os til 🙂 Lidt forskelligt at nippe til, mens man lige gennemgår ugens begivenheder. På billedet nedenfor, får vi hjertesalat med skiver af entrecote og chili mayo, rød snackpeber fyldt med en rest skinkesalat med karse, lidt parmaskinke, oliven og ost.
LØRDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Morgenmadsburger
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: Klassisk æggekage med bacon.
Forleden dag kom vi til at snakke om æggekage og om, hvordan vi hver især laver det, jeg har faktisk aldrig puttet noget i min æggekage, hverken kartoffelmel eller bagepulver – Ja! bagepulver!! Vi må lige se, om jeg er i humør til at eksperimentere. Billedet nedenfor er af dagens morgenmadsburger – Den smager fremragende og mætter rigtig godt. Den kan også være handy, hvis du leder efter morgenmad, der er egnet til at spise på farten. Du kan sagtens putte andet fyld i, der er nemmere at styre. Bollen i sig selv indeholder både fedt og protein, og kulhydrater, så den kræver ikke det helt store ud i pålæg, for at være komplet morgenmad. – måske lidt agurk eller peberfrugt i stave.
SØNDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle.
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftenmad: squash- getti med sauce bolognese. Jeg elsker squash og de gør det bare så godt som LCHF tilbehør. Få kulhydrater, og en ret neutral nødde-agtig smag.
Skriv et svar