Madplanen fra mindfulmad.dk tager udgangspunkt i, at vi er 2 voksne, der lever efter LCHF-principperne. Henrik har diabetes type 1 og har normaliseret sit blodsukker gennem denne tilgang. Det vil sige at hans langtidsblodsukker er indenfor normalområdet for en rask person. Dorrit spiser LCHF vor velvære og fordi hun godt kan lide maden. Vi er ikke på kur, vi holder ikke pauser fra LCHF, dette er vores livsstil. Du er velkommen til at følge bloggen på facebook og få en ny LCHF madplan hver uge i din feed. Der bliver også postet LCHF madplaner i denne gruppe på facebook….
FORSLAG TIL MORGENMAD:
Husets standard morgenmad bestående af æg, tilberedt som du bedst kan lide dem, 2 brunchpølser og en LCHF bolle med ost eller kødpålæg.
ALTERNATIV MORGENMAD:
Der er fine grønne asparges i butikkerne lige nu. De smager lækkert til morgenmad iført bacon og med luftige cremede røræg til.
FROKOST:
Frokost er for os næsten altid rester fra aftensmaden. Det er en nem måde at holde LCHF livsstilen simpel på. Når man selv laver al mad fra bunden, er dette en tids besparende løsning. Under kategorien Frokostretter, finder du flere forslag til din frokost.
MANDAG:
Kødfri lasagne og en enkel grøn salat. Lav eventuelt dobbelt portion af lasagnen og gem den ene i fryseren.
TIRSDAG:
Retro tirsdags med skønne landgangsbrød.
ONSDAG:
TORSDAG:
Kyllingefad med ostesauce er en velsmagende familie-ret. Spis den evt. med blomkålsris.
FREDAG:
Hakkedrenge serveret med tomat-bønnesalat med bacondressing.
LØRDAG:
Nakkefilet med lakrids i Crock-pot. Der laves mad til fryseren OG til lækker lørdagsmiddag, når jeg bruger min slowcooker. Kombinationen af svinekød og lakrids er helt fantastisk. Det er 2 fluer med ét smæk, når det er bedst. Hvis du ikke har en slowcooker, kan du sagtens simre retten på komfuret. Du skal blot tilsætte lidt ekstra væske undervejs.
SØNDAG:
Mørbrad med salvie og timian, en ret der også er nem at fordoble og fryse ned til dage, hvor det skal være lækkert, men hvor det også skal gå stærkt. En god mos smager godt til. Prøv eventuelt en forårsgrøn bønnemos.
LIDT GODT TIL WEEKENDEN:
Kaffe kop-kage. Man har en tendens til at spise det man laver. Så hvorfor lave en kæmpe kage, hvis du kan nøjes med en lille én. Så er der ingen rester der står og frister.