Hvis jeg ikke lavede én aller anden form for planlægning, ville jeg få stress af denne livsstil. For lad os se i øjnene,- det er påkrævet at der bliver handlet ind og at der nogen gange bliver lavet mad. Jeg ved, at jeg for det meste, er for træt til at få gode ideer, når jeg får fri klokken 16.00. Det er meget nemmere i weekenden og det er her jeg laver madplanen – nogen gange helt ind i næste uge. Jeg skriver det ganske enkelt ind i min google-kalender, så kan jeg også se om planen holder vand i forhold til, hvornår jeg får fri. Hvis jeg får lyst til at improvisere gør jeg jo bare det, på den enkelte dag. Men jeg sparer mig selv oplevelsen af at være gået totalt i baglås, i et vilkårligt supermarked en time inden spisetid. Hvis du følger bloggen på Facebook, får du automatisk en LCHF madplan i din nyhedsfeed i løbet af weekenden, så er der lidt inspiration til din egen madplan.
MANDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle.
Frokost Rester fra aftensmaden.
Aftensmad: Mexikansk biksemad.
En helt genial ret at lave dagen før, hvis man kommer sent hjem og skal bruge aftensmad, der bare skal i ovnen. Grøntsagerne og kødet bliver skåret ud så de passer til en mundfuld.

TIRSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik: Rester fra aftensmaden, hvis der er nogen, ellers paleobrød med pålæg. Dorrit: spiser på arbejde.
Aftensmad: Hakkebøf med løg og gratineret blomkålsmos med spinat.
Aftenens hakkebøffer bliver brunet og stegt færdige i ovnen.
Det er ærgerligt – men det går bare ikke med alt for mange bløde løg for en diabetiker, det får blodsukkeret til at stige, så det holder vi lidt igen med. Jeg erstatter nogen af løgene med strimler af peberfrugt og det smager også godt. Bøfferne bliver brunet, får en klat pikant-ost, løgblandingen ovenpå og så en tur i ovnen og stege færdige. Det er hurtig og velsmagende hverdagsmad. I dag spiser vi gratineret blomkålsmos til.
ONSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit:- æggelatte og chia-knækbrød med ost
Frokost: Henrik og Dorrit: Rester fra aftensmaden
Aftensmad: Torsk med karrysauce
Hvis jeg ser på statistikken på bloggen, så er fiskeopskrifterne ikke de mest besøgte. Jeg kan godt selv mærke, at når det kommer til fisk, så har jeg ikke så mange ideer, eller så stort et bagkatalog at trække på. Sådan er der sikkert også mange andre der har det. Det her er én af de helt nemme opskrifter, som de fleste godt kan lide.
TORSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit, rester fra aftensmaden
Aftensmad: Frikadeller og broccolisalat med blåbær.
Et godt tip – rør frikadellefarsen dagen før, hvis du har mulighed for det, den bliver bare bedre af at trække. Broccolisalaten vi skal have til, har super fine farver og den sur søde dressing passer godt til frikadellerne.
FREDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit rester fra aftensmaden.
Aftenmad: Fredagstapas – ligesom vi plejer – jeg tænker “pil selv rejer” snart skal på menuen, det kunne nu være hyggeligt at sidde og snakke over! Måske med en god hvidløgsmayo til. Rejerne behøver dog ikke være helt så store som dem vi fik i Australien, selvom det var lækker aftensmad, sammen med en god brie fra Tasmanien.
LØRDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Morgenmadsburger
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: Bøf med bagte auberginer
Bagte auberginer, bliver sådan helt bløde og mumsede – det er perfekt tilbehør til en god bøf.
SØNDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle.
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftenmad: Paleobrød med hjemmelavet skinkesalat
Aftensmaden skal være nem i dag! Det tager ingen tid at røre denne lækre skinkesalat – og den er god i madpakken med lidt grønt ved siden af og en par skiver god ost til at runde måltidet af.
Skriv et svar