Hvis du har sat dig noget for, f.eks. at ændre din livsstil, så skal du give dig de bedste vilkår for at lykkes. Det kan f.eks. være ved at lave en god og realistisk planlægning. Det kan være ved at lave en madplan. At du laver en madplan betyder bare, at du forholder dig til, hvad dine ressourcer rækker til i løbet af ugen, så det hele hænger samme med at få handlet og lavet mad. Hvis du får en lys idé og du har tiden til det, så kan du sagtens improvisere. Du kan følge mig på facebook og få en ny LCHF madplan hver uge i din feed. Der bliver også postet LCHF madplaner i denne gruppe på facebook.
MANDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle
Frokost: Rester fra aftensmaden
Aftensmad: Lasagne med fisk
Hvis du synes fiskefiletter er lidt kedelige, så her det her en über lækker måde at spise dem på, de fungerer fint som lasagneplader i denne LCHF version af retten.
TIRSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik: Rester fra aftensmaden, hvis der er nogen, ellers paleobrød med pålæg. Dorrit: spiser på arbejde.
Aftensmad: Grøntsagspasta med bolognese sauce
Spagetti bolognese er mange menneskers livret, jeg synes ikke den taber noget ved at blive serveret med squashpastaen
ONSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit:- æggelatte og chia-knækbrød med ost
Frokost: Henrik og Dorrit: Rester fra aftensmaden
Aftensmad: Svensk pølseret
Jeg synes den svenske pølseret bliver bedst med hokkaido, men når det ikke er til at få, erstatter jeg det bare med blomkål.
TORSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit, rester fra aftensmaden
Aftensmad: Fiskefriadeller med chia og bacon
Pas på med færdig blandet fiskefars, der er ofte brugt store mængder af mel. Det er irriterende og ærgerligt, fordi fiskefrikadeller smager så forbasket godt. Det er dog rimelig nemt at lave dem selv. Hvis jeg kommer forbi torsk, som er nedsat pga dato, hapser jeg det og laver det til fiskefrikadeller. Om sommeren er det helt fint at spise dem bare med hjemmerørt remoulade og en bladet salat.
FREDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit rester fra aftensmaden.
Aftenmad: Kyllinge spareribs med gratineret spidskål
I sommerperioden kan man købe kyllinge-spareribs, de er praktiske og nemme at lave i ovnen. Idag spiser vil dem med gratineret spidskål – praktisk, når der allerede er gang i ovnen.
LØRDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Morgenmadsburger
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: svinekoteletter med spinat og ost.
Hvis du synes svinekoteletter godt kan blive lidt tørre, så er det her en super fin måde at tilberede dem må. De bliver saftige og det cremede tilbehør klæder dem rigtig godt. Man kan spise en blandet salat til – eller stege lidt grøntsager i smør.
SØNDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle.
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftenmad: Karrykylling som salat
Dejlig ret når det skal være nemt og stadig lidt spændende, spises bare på et stykke paleobrød, i salatblade eller med LCHF flute til.
Forslag til alternativ morgenmad:
Du skal prøve at stege din avocado – den splatter slet ikke ud, sådan som man kunne tro. Den forbliver fast og får lidt skorpe på, og så smager den lidt hen ad nye kartofler.
Forslag til weekend hyggen:
Hvis du har lidt ekstra tid i weekenden, så lav lidt hjemmelavet nougat og marcipan. Det tager lidt tid, men det er ret hyggeligt og marcipanbrødene tager kegler hos alle.
Skriv et svar