Madplanen fra mindfulmad.dk tager udgangspunkt i, at vi er 2 voksne, der lever efter LCHF-principperne. Henrik har diabetes type 1 og har normaliseret sit blodsukker gennem denne tilgang. Det vil sige at hans langtidsblodsukker er indenfor normalområdet for en rask person. Dorrit spiser LCHF vor velvære og fordi hun godt kan lide maden. Vi er ikke på kur, vi holder ikke pauser fra LCHF, dette er vores livsstil. Du er velkommen til at følge bloggen på facebook og få en ny LCHF madplan hver uge i din feed. Der bliver også postet LCHF madplaner i denne gruppe på facebook….
FORSLAG TIL MORGENMAD:
Husets standard morgenmad bestående af æg, tilberedt som du bedst kan lide dem, 2 brunchpølser og en LCHF bolle med ost eller kødpålæg.
Ønsker du en striks morgenmad, kan du sagtens spise en morgenbolle få lidt grønt og et enkelt æg med mayo. Anretningen nedenunder indeholder: 26 g protein, 5,9 g kulhydrat og 44 g fedt. Den består af 2 halve boller, smurt med smør, en skive ost med grøn peber, 1 skive røget laks med agurk og 2 halve æg med mayo. Hertil en kop kaffe med 2 spsk piskefløde. Hvis jeg spiser dette er jeg fint mæt til frokost. Jeg har kogt æggene i forvejen, så er morgenmaden hurtig at lave, eller man kan faktisk gøre det hele klar aftenen før, hvis man har brug for at tage den med sig.
ALTERNATIV MORGENMAD:
Eggs Benedict er en dejlig brunch, vi spiser det faktisk også nogen gange til aftensmad om sommeren, det er simpelthen så mega lækkert. Jeg synes det er let at lave hollandaise med stavblenderen, men hvis man vil have en endnu lettere løsning kan man købe en udmærket low carb hollandaise. Det der med at porchere æg er slet ikke svært, hvis du følger anvisningerne i opskriften.
FROKOST:
Frokost er for os næsten altid rester fra aftensmaden. Det er en nem måde at holde LCHF livsstilen simpel på. Når man selv laver al mad fra bunden, er dette en tids besparende løsning. Under kategorien Frokostretter, finder du flere forslag til din frokost.
MANDAG:
Wienersalat, fik jeg kendskab fordi jeg hørte Søren Pilmark tale om det i et TV-program. Søren har helt ret, det smager virkelig godt.
TIRSDAG:
Stegt flæsk med grillet hjertesalat med mormordressing.
ONSDAG:
Pizza kylling med blomkålsris.
TORSDAG:
Frikadeller med chia og ost med bagt spidskål. Fikadellerne bliver dejlig saftige og får en lækker stegeskorpe.
FREDAG:
Fredag laver vi den lette men lækre løsning med en lun panini med skinke og ost med lidt grønt til. Lever du lidt mindre striks, er der plads til mozzarellachips på siden.
LØRDAG:
LCHF sushi dufter og smager næsten som den med ris, det ligger bare meget bedre i maven. Denne opskrift er lavet med broccoliris, men du kan sagtens lave den med blomkålsris også.
SØNDAG:
En virkelig god burger på en søndag – ja nærmest den ultimative.
Lidt sødt til weekenden.
Blåbær cheesecake kan sagtens serveres for dem der ikke normalt spiser LCHF. – og så bliver den bare bedre og bedre efter et par dage i køleskabet.