Jeg har bestemt, at i denne uge er det sommer. De danske jordbær er fremme, så nu skal vi tænde op i grillen og være udenfor (måske iført skidragt) Husk at I kan følge madplanen og bloggen på Facebook og få inspiration til jeres LCHF-uge.
MANDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle
Frokost
Aftensmad: eightieklapper med skinke og ost.
Så bliver det nærmest ikke mere LCHF – nok en af de mest low carb brøderstatninger, som oven i købet smager godt. Hvis man lige giver den lidt kærlighed, som i denne opskrift, så bliver det ekstra godt. Det er en ret der fungerer godt som et let sommer-måltid.
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik: Rester fra aftensmaden, hvis der er nogen, ellers paleobrød med pålæg. Dorrit: spiser på arbejde.
Aftensmad: Ugen er igang og den bliver travl! Hvad gør man så: Lynhurtigt græsk fiskefad.
ONSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit:- æggelatte og chia-knækbrød med ost
Frokost: Henrik og Dorrit: Rester fra aftensmaden
Aftensmad: Krydderkarbonader gør bare hele familien glad.
TORSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit, rester fra aftensmaden
Aftensmad: I gamle dage fik vi rugbrødsmadder, nu spiser vi højt belagt paleobrød. Vi sætter pris på smørrebrød på en helt anden måde nu, nu synes vi det er umådeligt lækkert. Laver man så lige en hjemmelavet leverpostej, spiser den lun og laver bacon, champignon og lidt cornichoner til, så er man bare tættere på himlen. Det er vildt nok, men det er bare så nemt!! I nogle supermarkeder sælger de hakket spæk og lever, der er klar til at blande til leverpostej. Chiafrøene holder på form og smag, nu når vi ikke bruger mel. De afgiver ikke smag til leverpostejen.
FREDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit rester fra aftensmaden.
Aftenmad: I dag bydes der på en god bøf fra grill, hertil grillet hjertesalat. Det er svært at forklare, hvor lækkert det er når salat bliver grillet, det skal man næsten prøve, for at kunne forstå det. God olivenolie, lidt balsamico, tomater og sprød bacon, runder det hele af.
LØRDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Morgenmadsburger
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: Vi griller igen uanset vejret – et godt stykke kød og vi skal spise lækker blomkålsrisotto til med champignon til.
SØNDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle.
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftenmad: Vi spiser spansk kylling – jeg håber vi kan sidde udenfor, for selve retten smager af solskin og ferie.
Forslag til alternativ morgenmad
Den strikse: Prøv at blande hytteost i dine æg, når du skal lave scrambled eggs – de bliver lette og luftige – steg dem i baconfedt og spis lidt grønt til- så er du dækket ind.
Den festlige: Når det både skal være festligt og se godt ud, så er det her et godt bud.
Forslag til lidt sødt til weekenden
Denne jordbær is er lavet med soya yogurt og fløde. Når du kombinerer jordbær med lime, får du stor smag for få kulhydrater.