Madplanen fra mindfulmad.dk tager udgangspunkt i, at vi er 2 voksne, der lever efter LCHF-principperne. Henrik har diabetes type 1 og har normaliseret sit blodsukker gennem denne tilgang. Det vil sige at hans langtidsblodsukker er indenfor normalområdet for en rask person. Dorrit spiser LCHF vor velvære og fordi hun godt kan lide maden. Vi er ikke på kur, vi holder ikke pauser fra LCHF, dette er vores livsstil. Du er velkommen til at følge bloggen på facebook og få en ny LCHF madplan hver uge i din feed. Der bliver også postet LCHF madplaner i denne gruppe på facebook….
FORSLAG TIL MORGENMAD:
Husets standard morgenmad bestående af æg, tilberedt som du bedst kan lide dem, 2 brunchpølser og en LCHF bolle med ost eller kødpålæg.
Ønsker du en striks morgenmad, kan du sagtens spise en morgenbolle få lidt grønt og et enkelt æg med mayo. Anretningen nedenunder indeholder: 26 g protein, 5,9 g kulhydrat og 44 g fedt. Den består af 2 halve boller, smurt med smør, en skive ost med grøn peber, 1 skive røget laks med agurk og 2 halve æg med mayo. Hertil en kop kaffe med 2 spsk piskefløde. Hvis jeg spiser dette er jeg fint mæt til frokost. Jeg har kogt æggene i forvejen, så er morgenmaden hurtig at lave, eller man kan faktisk gøre det hele klar aftenen før, hvis man har brug for at tage den med sig.
ALTERNATIV MORGENMAD:
Det er asparges sæson, det kan sagtens lade sig gøre at lave en stor portion omviklet med bacon og så bare lune dem, når de skal bruges. Top op med lækre scamblede æg, det er konge-morgenmad.
FROKOST:
Frokost er for os næsten altid rester fra aftensmaden. Det er en nem måde at holde LCHF livsstilen simpel på. Når man selv laver al mad fra bunden, er dette en tids besparende løsning. Under kategorien Frokostretter, finder du flere forslag til din frokost.
MANDAG:
Jeg håber på grill-vejr, disse whiskey-marinerede grillspyd er super lækre.
TIRSDAG:
ONSDAG:
Kødlfri lasagne. Den er stadig fuld af protein og grøntsager og den ligger virkelig godt i maven.
TORSDAG:
FREDAG:
Jeg vil foreslå 2 lækre salater, lav dem begge eller bare den der tiltaler dig mest. Broccolisalat med blåbær og tomat/bønnesalat med bacondressing. Fredag skal der pølser på grillen. Gå på jagt i køledisken og sigt efter at komme under 2,5 g kh pr 100 g og gerne under 2 g. Det er faktisk muligt og endda til en pris der er til at betale.
LØRDAG:
Mørbrad med salvie og timian, prøv den eventuelt med denne grønne bønnemos til.
SØNDAG:
Disse kødboller er lækre og fuldstændig ukomplicerede at lave. De smager skønt med squash-pasta.
Lidt sødt til weekenden.
Kage i portioner er geniale. Så stikker det ikke helt af og man sidder ikke og spiser rester efter midnat, når manden er puttet. Denne lækre kaffe kage i kop skal bare have flødskum på toppen, det smager himmelsk.