Måske har du bemærket, at vores frokost næsten altid er rester fra aftensmaden. Dels har vi ikke noget i mod rester, dels gør det livet som LCHF’er mere ukompliceret. Hvis vi engang i mellem laver madpakke er det som regel med grøntsagsfladbrød, paleobrød eller fladbrød med ost. Du er velkommen til at følge bloggen på Facebook og bruge vores madplaner og opskrifter som inspiration til din LCHF-uge.
MANDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle
Frokost: Rester fra aftansmaden.
Aftensmad: Blomkålsrisotto med champignon er lækkert tilbehør, som kan laves ret hurtigt, men skal bare lige have 10 min til at fokusere på at blomkålsrisene ikke bliver overkogt. Risottoen serveres til et godt stykke kød, gerne fra grillen.
TIRSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – LCHF fladbrød med æg, mayo og tomat.
Frokost: Henrik: Rester fra aftensmaden, hvis der er nogen, ellers paleobrød med pålæg. Dorrit: spiser på arbejde.
Aftensmad: Torsk med hvidløg og urter. Her er en absolut tasty fiskeret, som du sagtens kan servere for gæster. Flot og fuld af smag, er den. På dette billede er den serveret med sauce mousseline
ONSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit:- æggelatte og chia-knækbrød med ost
Frokost: Henrik og Dorrit: Rester fra aftensmaden
Aftensmad: Svensk pølseret. Jeg kan bedst lide den lavet med hokkaido, men når det ikke er sæson er blomkål også rigtig godt at bruge i stedet for.
TORSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit, rester fra aftensmaden
Aftensmad: Boller i karry, hvis man skal være på denne livsstil forever, så synes jeg det er givet godt ud, at købe guarkernemel og lære at bruge det til at jævne med. Du kan læse lidt mere om, hvordan det virker i denne opskrift. Man kan komme langt med rigelige mængder fløde og flødeost, men det er et faktum at det tilføjer ekstra protein, hver gang du putter mere i. Når du får for meget protein, omdannes det til glukose og det påvirker det dit blodsukker.
FREDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit rester fra aftensmaden.
Aftenmad: Spansk kylling. En ret der smager af sommer og ferie.
LØRDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Morgenmadsburger
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: Hjemmelavet leverpostej med paleobrød. Det er helt simpelt og det smager fremragende. I skrivende stund ved jeg ikke, om jeg skifter paleobrødet ud med fladbrød med ost. Vi skal have bacon, champignon og cornichoner til.
SØNDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle.
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: Grillet hjertesalat. Det er ikke uden grund, det her er en meget besøgt opskrift her i sommermånederne. Det er smart at grille sin salat. Server med bacontern og lidt balsamico og olivenolie, så er det virkelig lækkert grill tilbehør. Det er næsten ligemeget hvad man serverer til, det kan ikke slå fejl.
Alternativ morgenmad:
Hvis du ikke bager LCHF brød så ofte, eller du er nybegynder, så prøv at lave denne her eightie. De har højt fedtindhold og super lavt kulhydratindhold, så de er helt ok hvis du er på striks LCHF. Spises med pålæg eller ost ligesom almindeligt brød.
Lidt sødt i hverdagen:
Du har sikkert smagt almindelig jordbær-rabarber marmelade. Denne her er ikke særlig meget anderledes rent smagsmæssigt, men den er sukkerfri, så du kan godt tillade dig selv en teske-fuld på din eightie med ost.
Inden jordbærsæsonen slutter er det lækkert lidt at lave en jordbæris med friske bær, det bliver ikke ret meget bedre end det.
Skriv et svar