Her på bloggen finder poster vi opskrifter af den mad, vi spiser og laver hver uge. Henrik har diabetes 1 og bruger LCHF-kosten til at holde sit blodsukker stabilt med. Det fungerer fantastisk og det har det gjort i snart 2 år nu. Vi holder aldrig fri fra LCHF, det kræver lidt planlægning, men nu er det blevet normalt og blot en del af den daglige rutine. Du kan følge bloggen på Facebook og få inspiration til LCHF madplan og opskrifter hver uge, du må også gerne dele madplanen, hvis du kender andre LCHF’ere. Måske kender du også nogen med diabetes 1 eller 2 som bøvler med deres blodsukker, som kunne have glæde af at læse mere om LCHF.
MANDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle
Frokost: Rester fra aftensmaden.
Aftensmad: Broccolifad med kylling. Jeg så en læser på en af facebooksiderne, der havde lavet retten med blomkål i stedet for broccoli. Det så også ret lækkert ud. Jeg er statter også nogen gange kyllingen med gode low carb pølser.
TIRSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – LCHF fladbrød med æg, mayo og tomat.
Frokost: Henrik: Rester fra aftensmaden, hvis der er nogen, ellers paleobrød med pålæg. Dorrit: spiser på arbejde.
Aftensmad: Stegt flæsk hører hos os hjemme under kategorien nem mad, fordi det står og passer sig selv i ovnen. Så kan man lave blomkålsmosen imens.
ONSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit:- æggelatte og chia-knækbrød med ost
Frokost: Henrik og Dorrit: Rester fra aftensmaden
Aftensmad: Wrap med sandwich fyld. Vi bage wrappen og spiser den med det pålæg vi ville have bestilt, hvis vi skulle bestille en sandwich hver især. Jeg behøver nok ikke sige at den fungerer fint i madpakken dagen efter.
TORSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit, rester fra aftensmaden
Aftensmad: Kyllingefad med ostesauce er lækker lækker sag, på en kølig sommeraften.
FREDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit rester fra aftensmaden.
Aftenmad: Krydderkarbonader i fad er én af livretterne herhjemme. Spis den med en god blomkålsmos eller prøv at lave broccolimos i stedet.
LØRDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Morgenmadsburger
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: Filet ó fish til en lørdag aften med en lækker burger. Burgerbollerne har vi altid i fryseren.
SØNDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle.
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: Mørbrad med salvie og timian. Vi spiser denne ret med squash-pasta.
Alternativ morgenmad:
Lækre og luftige kokospandekager med karamelsauce.
Ugens bageprojekter:
Bugerboller – den der tager de sidste i fryseren skal bage nye.
Pølsehorn til madpakker og snacks.
Lidt sødt til weekenden:
Lækker romfromage med årstidens friske bær
Skriv et svar