Støvregn, kaffe og madplan, det er en hyggelig morgen. De fleste af mine kolleger har brugt deres ferie og nu er det snart vores tur. Vi har planlagt en tur til Spanien og jeg glæder mig til at smage på maden og råvarerne og slappe af og kun gøre, hvad jeg har lyst til. Vi laver en del mad selv, når vi er på ferie. Jeg kan godt lide at handle nye steder og blive inspireret af de lokale råvarer. Du er velkommen til at følge bloggen på facebook og få en ny LCHF madplan hver uge i din feed. Der bliver også postet LCHF madplaner i denne gruppe på facebook….
Mandag:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle
Frokost: Rester fra aftensmaden
Aftensmad: Fisk er sundt og det behøver ikke være hverken dyrt eller vanvittigt besværligt at lave lækker mad med fisk. Denne fiskelasagne er lavet med ganske almindelige fiskefiletter. Lækkert og velsmagende, selv for dem der ikke er vilde med fisk.
TIRSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – LCHF fladbrød med æg, mayo og tomat.
Frokost: Henrik: Rester fra aftensmaden, hvis der er nogen, ellers paleobrød med pålæg. Dorrit: spiser på arbejde.
Aftensmad: Karbonader og pestogrønt, har sit udspring fra en meget forhadt ret. Stuvede ærter og gulerødder! Jeg forstår ikke, hvordan sådan en ret får lov at overleve i Danmarks husholdninger. Det må være fordi det er let og hurtigt at lave. Dette er mit modspil og det smager godt og tager ikke længere tid at lave.
ONSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit:- æggelatte og chia-knækbrød med ost
Frokost: Henrik og Dorrit: Rester fra aftensmaden
Aftensmad: Broccolibund med pizzafyld. Sund grøntsagsbund tilsat pizza-principper, er altid en populær ret hos os.
TORSDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: – Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit, rester fra aftensmaden
Aftensmad: Svinekoteletter med spinat og ost. Svinekoteletter skal behandles lidt nænsomt og ikke steges alt for længe, for så bliver de tørre. Brun dem på panden og top dem med spinat og ost til at holde på fugten og så en tur i ovnen. Resultatet taler for sig selv.
FREDAG:
Morgenmad: Henrik – Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle. Dorrit: Æggelatte chia-knækbrød med ost.
Frokost: Henrik og Dorrit rester fra aftensmaden.
Aftenmad: Bolognese sauce serveret over blomkålsris. – Hvis hokkaido ikke er i sæson, så erstat den med rød peber.
LØRDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Morgenmadsburger
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: Landgangsbrød passer perfekt til en hyggeaften hvor maden ikke skal være alt for besværlig.
SØNDAG:
Morgenmad: Henrik og Dorrit: Husets standard morgenmad med hjemmelavet ketchup og en bolle.
Frokost: Henrik og Dorrit paleobrød med pålæg.
Aftensmad: Mørbrad med champignon og spinat. Jeg tror vi skal have bønnemos til.
Alternativ morgenmad:
Eggs Benedict – det lyder måse vildt bøvlet, men jeg tror faktisk jeg er nede på 10-15 minutter til at forberede denne lækre morgenmad. Dog snyder jeg og bruger Erik’s chili bearnaise i stedet for at lave hollandaise, så får man gang i systemet!
OL-Snack:
Lidt godt til en vigtig finale af en slags – det kan eventuelt være disse Avocado fritter svøbt i bacon, så kan man bedre klare spændingen!
Hurtig kage:
Er du mere til kaffe og kage, så slå det hele sammen og lav denne kreation af en kaffe kop kage på få minutter.
Skriv et svar